menu
close
Categorieën

De Beste 12V-Compressor voor Onderweg

Man draait ventieldop van een fietsenband open

Als je op vakantie gaat, dan is een goede voorbereiding cruciaal. Ben je van plan om met de auto te reizen? De beste 12V-compressor mag dan absoluut niet ontbreken. Deze gids geeft je alle informatie die nodig is, zodat je een goed exemplaar koopt. Zo moet bijvoorbeeld het snoer lang genoeg zijn.

Lees gauw verder om meer te weten te komen. Hieronder maak je alvast kennis met de top 3 van vandaag! 💨

Olvy Elektrische Bandenpomp Luchtcompressor 12V

Olvy Elektrische Bandenpomp Luchtcompressor 12V
Olievrij: Ja
Snoerlengte: 3 m
Voedingstype: Autolader
Bekijk op Bol.com

Makita DMP180Z Luchtpomp - 18V

Makita DMP180Z Luchtpomp - 18V
Vermogen: 0 W
Olievrij: Ja
Snoerlengte: 0 m
Voedingstype: Accu
Bekijk op Bol.com

Samillion 6-in-1 Draagbare Compressor Bandenpomp

Samillion 6-in-1 Draagbare Compressor Bandenpomp
Vermogen: 60 W
Olievrij: Ja
Snoerlengte: 0.10 m
Voedingstype: Accu
Bekijk op Bol.com

Waarom een 12V-compressor aanschaffen?

Iedereen in het bezit van een auto, caravan, camper, scooter, motor of zelfs een simpele fiets heeft voordeel bij dit apparaat. Ook mensen met een tuin of die graag kamperen, hebben idealiter een 12V-compressor in de buurt. Ik ga je uitleggen waarom.

Een compressor is een apparaat die perslucht maakt. Met deze lucht pomp je bijvoorbeeld autobanden of een luchtbed op. In het geval van een 12V-compressor, heb je meteen een apparaat dat ideaal is voor onderweg. De 12V-aansluiting van deze compressor past namelijk op de sigarettenaansteker van een auto. Dat maakt dat je het apparaat altijd en overal kan gebruiken!

Je hoeft niet bij een tankstation te stoppen om je banden op spanning te krijgen. Een goede bandenspanning scheelt weer in de portemonnee, want je bespaart op benzinekosten, je rijdt veiliger en verlengt de levensduur van de banden.

Met een 12V-compressor heb je meteen een goede kleine compressor. Je bergt het apparaat gemakkelijk op in de kofferbak. Ook is deze compressor licht van gewicht, en dat maakt het in één klap de beste draagbare luchtcompressor. Wel zo fijn, want het lijkt me dat je geen zin hebt om tijdens je vakantie een zwaar apparaat uit de auto te tillen.

Een 12V-compressor heeft geen olie nodig. Je hoeft daarom geen dure compressorolie te kopen of het oliepeil te controleren. Als je de compressor op een auto aansluit, laat dan wel de motor draaien, want anders kom je bij langdurig gebruik zonder accu te zitten!

Een 12V-compressor is niet alleen daarom ongeschikt voor langdurig en intensief gebruik: de kans bestaat dat de compressor oververhit raakt. Als je een langdurige klus hebt, neem dan regelmatig een pauze en schakel de compressor uit – of koop een goede compressor die zware klussen aankan.

Koopgids: hoe kies ik de beste 12V-compressor?

Heb je last van keuzestress? Geen paniek: je weet in een mum van tijd wat de belangrijkste eigenschappen zijn om op te letten. Lees deze complete gids, filter onrelevante zoekresultaten en maak een weloverwogen beslissing!

Ontwerp

De luchtdruk aflezen kan op 2 manieren:

  • Een analoge nanometer, die met een wijzer werkt. Deze is niet altijd even nauwkeurig af te lezen, vooral niet als hij erg klein is;
  • Een digitaal led-scherm, wat de precieze luchtdruk aangeeft én in veel gevallen oplicht in het donker.

De keuze is aan jou, maar zelf gaat mijn voorkeur naar een digitaal led-scherm. Vooral bij kleine wisselingen in luchtdruk is een analoge nanometer een kwelling om af te lezen.

Luchtdruk

Zoek in de productbeschrijving naar de maximale luchtdruk. Dit bepaalt hoeveel kracht de 12V-compressor heeft. Aan de hand van die informatie weet je wat voor soort werk de compressor wel of niet aankan.

De luchtdruk wordt aangegeven in bar. Een 12V-compressor is een compact apparaat, dus hoger dan 11 bar gaat deze niet. Wel moet hij minimaal een luchtdruk van 4 bar hebben, omdat het apparaat anders niet inzetbaar is voor de meeste taken.

Ook moet je nog kiezen of je zelf de luchtdruk regelt, of dat het apparaat zichzelf uitschakelt wanneer de gewenste luchtdruk is bereikt. Dit laatste gebeurt via een drukregelaar, en heeft als voordeel dat het je klus een stuk veiliger maakt. Zo overvul je je auto- of fietsband nooit, waardoor je ongelukken voorkomt.

Deze zit of ingebouwd, of kun je apart aanschaffen en tussen de compressor en hetgeen dat je oppompt zetten.

De 5 beste 12V-compressoren op een rij

1. Olvy Elektrische Bandenpomp Luchtcompressor 12V

1. Olvy Elektrische Bandenpomp Luchtcompressor 12V
Geluidsniveau: 50 dB
Verpakkingsinhoud: 1x Lucht Compressor 1x Handleiding 4x Ventiel
Type compressor: 12V compressor, Compressor met drukregelaar, Draagbare compressor, Mini compressor, Bandenpomp

2. Makita DMP180Z Luchtpomp - 18V

2. Makita DMP180Z Luchtpomp - 18V
Geluidsniveau: 70 dB
Verpakkingsinhoud: 1 stuks DMP180Z Luchtpomp 18V Zonder accu's en lader in doos
Type compressor: 12V compressor, Draagbare compressor, Mini compressor

3. Samillion 6-in-1 Draagbare Compressor Bandenpomp

3. Samillion 6-in-1 Draagbare Compressor Bandenpomp
Geluidsniveau: 75 dB
Verpakkingsinhoud: 1x Luchtcompressor 1x Opzetstuk voor autobanden 2x Opzetstuk voor fietsbanden 2x Opzetstuk voor ballen 2x Opzetstuk voor zwembanden 2x Opzetstuk voor luchtbedden/boten 2x Opzetstuk voor veiligheid hamer 1x Usb oplaadkabel 1x Auto oplaadkabel
Type compressor: Bandenpomp, Compressor met drukregelaar, Draagbare compressor, Mini compressor, 12V compressor

4. Vulpes Goods® Tech Compressor Bandenpomp

4. Vulpes Goods® Tech Compressor Bandenpomp
Geluidsniveau: 70 dB
Verpakkingsinhoud: 1x Vulpes Goods® - Tech Luchtcompressor/Fietspomp PRO 1x USB oplaadkabel 7x Opzetstukken 1x 24/7 Service 1x NL handleiding (per mail)
Type compressor: 12V compressor, Bandenpomp, Compressor met drukregelaar, Draagbare compressor, Mini compressor

5. LUVEGO Compressor Bandenpomp Draagbare lucht

5. LUVEGO Compressor Bandenpomp Draagbare lucht
Geluidsniveau: 70 dB
Verpakkingsinhoud: Compressor LGS5 Luchtslang 4 Ventielen Zekering Oplaadkabel met sigarettenaansteker aansluiting USB naar USB-C kabel Handleiding
Type compressor: 12V compressor, Bandenpomp, Compressor met drukregelaar, Draagbare compressor, Mini compressor

Vulvermogen

Het vulvermogen zegt iets over de snelheid van de perslucht die de compressor afgeeft. Dit wordt aangegeven in liters per minuut.

Als je de compressor gebruikt om iets op te pompen, moet datgene de perslucht op een bepaalde snelheid binnenkrijgen. Als dit niet snel genoeg gebeurt, dan werkt het niet optimaal. De beste 12V-compressor heeft daarom hoe dan ook een vulvermogen van 35 l/min.

Aanzuigcapaciteit

Een 12V-compressor zuigt lucht aan, en perst dit vervolgens samen. De aanzuigcapaciteit geeft aan hoeveel lucht de compressor aanzuigt per minuut.

Met andere woorden: hoe snel komt de compressor aan nieuwe lucht? Ook dit wordt aangegeven in l/min. Als de aanzuigcapaciteit niet voldoende is, dan doe je langer over een bepaalde taak. Vooral voor grotere klussen – zoals het oppompen van banden – geldt: hoe meer, hoe beter.

Geluidsniveau

Niet alle compressoren zijn gelijk als het op geluid aankomt. Controleer het geluidsniveau als je een bepaalde compressor overweegt. Er zijn een hoop 12V-compressoren beschikbaar met een stille motor. Zo hoef je je niet te ergeren aan een apparaat dat een buitensporige hoeveelheid lawaai produceert.

persoon vult bandenspanning aan met compressor

Snoerlengte

Als je de banden van de auto of caravan oppompt, dan moet het snoer lang genoeg zijn. De beste 12V-compressor heeft daarom minimaal een snoer van 2,5 meter. Zo heb je maximale bewegingsvrijheid.

Accessoires

Als je op zoek bent naar een 12V-compressor voor verschillende werkzaamheden, dan is het een goed idee om ook aanvullende accessoires aan te schaffen. Sommige 12V-compressoren worden compleet met toebehoren geleverd.

Er zijn bijvoorbeeld verschillende ventielen beschikbaar voor het oppompen van een luchtbedden of strandballen, of verloopstekkers, zodat je de 12V-compressor ook in huis kunt gebruiken.

Specificaties van 12V-compressoren naast elkaar

SnoerlengteGeluidsniveauAantal cilinders
1Olvy Elektrische Bandenpomp Luchtcompressor 12V3 m50 dB0
2Makita DMP180Z Luchtpomp - 18V0 m70 dB0
3Samillion 6-in-1 Draagbare Compressor Bandenpomp0.10 m75 dB1
4Vulpes Goods® Tech Compressor Bandenpomp0 m70 dB0
5LUVEGO Compressor Bandenpomp Draagbare lucht0.60 m70 dB22

Olvy Elektrische Bandenpomp Luchtcompressor 12V

Snoerlengte: 3 m

Geluidsniveau: 50 dB

Aantal cilinders: 0

Makita DMP180Z Luchtpomp - 18V

Snoerlengte: 0 m

Geluidsniveau: 70 dB

Aantal cilinders: 0

Samillion 6-in-1 Draagbare Compressor Bandenpomp

Snoerlengte: 0.10 m

Geluidsniveau: 75 dB

Aantal cilinders: 1

Vulpes Goods® Tech Compressor Bandenpomp

Snoerlengte: 0 m

Geluidsniveau: 70 dB

Aantal cilinders: 0

LUVEGO Compressor Bandenpomp Draagbare lucht

Snoerlengte: 0.60 m

Geluidsniveau: 70 dB

Aantal cilinders: 22

Veelgestelde vragen over 12V-compressoren

Je koopt niet dagelijks een 12V-compressor, daarom snap ik dat je nog vragen hebt. Ik geef hieronder antwoord op de veelgestelde vragen van dit moment.

Kun je met een 12V-compressor ook luchtgereedschap aandrijven?

Over het algemeen zijn 12V-compressoren niet geschikt voor het aandrijven van pneumatisch gereedschap. Hiervoor heeft het apparaat te weinig kracht. Controleer hoeveel vulvermogen het gereedschap nodig heeft, en controleer dan of de compressor dit levert.

Hoeveel kost een 12V-compressor?

De prijzen van deze compressoren lopen sterk uiteen. Reken op een prijs tussen € 15 en € 100.

Kun je een 12V-compressor ook op het stopcontact aansluiten?

Wil je de compressor op een stopcontact aansluiten? Koop dan een bijbehorende 230 V-adapter. Lees eerst de productbeschrijving, want vaak levert de fabrikant deze adapter standaard erbij. Ben je van plan om de compressor alleen binnenshuis te gebruiken? Koop dan direct een compressor met een stopcontact aansluiting.

Hoe onderhoud je een 12V-compressor?

Een 12V-compressor vergt weinig onderhoud in vergelijking met andere compressoren. Verwijder stof met een droge doek, en berg na gebruik de compressor veilig op.

Conclusie

Ik hoop dat je met deze gids genoeg informatie hebt om de beste 12V-compressor te kopen. Je bandenspanning is vanaf nu altijd in orde!

Let vooral op de maximale luchtdruk, want dit geeft aan voor welke taken de compressor geschikt is. Ook heb je gelezen dat het geluidsniveau behoorlijk uiteenloopt én ben je op de hoogte van alle beschikbare accessoires.

Als je twijfelt, bekijk dan nogmaals de top 5 van nu en de rest van dit artikel. Veel succes, en bedankt voor het lezen! Heb je nog vragen? Laat dit dan hieronder weten. 👇

Rowena Golob

Rowena is 28 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zich zelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van reizen, haar hond, en familie en vrienden!
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up