menu
close
Categorieën

Check je Batterijniveau Snel met de Beste Batterijtester 🔋

Veel soorten batterijen

Het gebeurt wel eens dat je niet meer zeker weet of de batterijen in je keuken la nu vol of leeg zijn, maar dat check je eenvoudig met de beste batterijtester! Met de beste batterijtester meet je eenvoudig het laadniveau van een (auto)accu of batterij.

In dit artikel vind je de top 5 beste batterijtesters van dit moment. Lees ook de koopgids na om een idee te krijgen van alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken.

Digitool Voltpen Digi7 70 -1000V

Digitool Voltpen Digi7 70 -1000V
Bekijk op Bol.com

Miernik XL830L digitale multimeter

Miernik XL830L digitale multimeter
Bekijk op Bol.com

Voltmeter digitaal inbouw 6-48V |Auto,

Voltmeter digitaal inbouw 6-48V |Auto,
Bekijk op Bol.com

Waarom een batterijtester aanschaffen?

Met een batterijtester leer je binnen enkele seconden of de aangesloten batterijen nog bruikbaar zijn, en dus of ze nog een bepaalde hoeveelheid lading hebben. Er zijn tegenwoordig veel apparaten die met batterijen werken in plaats van met een snoer. Iedereen gebruikt daarom veel batterijen, en het is aan de buitenkant niet te zien of ze nu vol- of bijna leeg zijn.

Door de batterijen even in de tester te doen weet je meteen hoeveel energie er nog in de batterij zit!

Soorten batterijen

Batterijen kennen zo hun voordelen. Zo beschik je bijvoorbeeld over veel meer bewegingsvrijheid in vergelijking met een apparaat dat voorzien is van een lang snoer. Toch hebben batterijen geen eeuwig leven en stoppen ze ooit met werken.

Oplaadbare batterijen, zoals de GP ReCyko, bieden uitkomst wanneer je veel batterijen gebruikt. Deze laad je weer op en hergebruik je, wat wel zo duurzaam is! Dit type batterijen kosten wel wat meer dan de gewone variant. De normale batterij doe je weg wanneer deze leeg is, maar dan wil je wel zeker weten dat hij het niet meer doet!

Een batterijlader

Zó werkt hij

De werking van de batterijtester is heel simpel. Je hoeft de batterijen alleen in het apparaat te doen, waarna het apparaat vanzelf te werk gaat (nadat je deze aansluit op de stroom. In no-time zie je op een scherm of aan de verlichting – afhankelijk van het model – af hoeveel energie de batterijen nog bezitten. Oplaadbare batterijen laad je vervolgens weer op, normale batterijen doe je weg.

Soorten batterijtesters

Er liggen een aantal verschillende batterijtesters op de markt. Bijvoorbeeld een batterijtester voor de typische AA-batterijen, maar er bestaan ook testers voor D-batterijen of 9 V-batterijen. Er bestaan ook universele batterijtesters die verschillende typen batterijen testen. Dat is wel zo handig wanneer je veel soorten batterijen gebruikt!

Sommige testers doen enkel wat de naam suggereert, wat betekent dat ze je alleen informatie geven over het energieniveau van de batterij. Dat is op zich al handig genoeg, zodat je meteen ziet of je nog iets aan een batterij hebt of niet, maar ...

Toch is het handig om een model te kiezen dat meerdere opties heeft. Zo bestaan er tegenwoordig hybrides die zowel het energieniveau meten, als het bijvullen. Oftewel: ze laden je batterijen ook meteen op. Houd er wel rekening mee dat dit vaak niet de goedkope batterijtesters zijn.

De 5 beste batterijtesters op een rij

1. Digitool Voltpen Digi7 70 -1000V

2. Miernik XL830L digitale multimeter

3. Voltmeter digitaal inbouw 6-48V |Auto,

4. Batterij Tester Model BT-168D w

5. THAR 12V/24V Voltmeter - Mini

Koopgids: hoe kies ik de beste batterijtester?

Zoals je inmiddels weet, vind je verschillende soorten batterijtesters op de markt. Daarnaast beschikken deze batterijtesters ook over verschillende specificaties. Om wat orde te scheppen zet ik deze voor je op een rij!

Type batterij

Allereerst is het belangrijk om te checken welke batterijen je graag test en of dit in de batterijtester passen. De meeste batterijtesters beschikken tegenwoordig over een universele ingang waarin je zowel AAA-, AA-, C-, D- en 9V- batterijen test. Bezit je alleen AAA-batterijen? Dan is het goedkoper om een batterijtester aan te schaffen die enkel dat type test.

Display of niet?

De batterijtesters geven op een of andere manier aan hoe en/of de batterij vol is. Dit doen ze op verschillende manieren. Sommige, vaak goedkopere, varianten doen dit met lampjes: rood = vervang de batterij, geel = laag batterijniveau, groen = opgeladen. Dit is niet heel nauwkeurigt, maar geeft wel een indicatie van het batterijniveau.

Andere batterijtesters geven het laadniveau aan met percentages, streepjes of aantallen. Dit verschilt per type batterijtester. Hoe nauwkeuriger je het niveau afleest, hoe meer je waarschijnlijk voor de batterijtester betaalt. Een digitale display geeft het laadniveau aan door cijfers of streepjes, wat het preciest af te lezen valt.

Spatwaterdicht

Enkele batterijtesters beschikken zijn spatwaterdicht. Dit betekent dat een paar spatjes water hen niet beschadigt. Dit is niet per se relevant voor een batterijtester, maar wel mooi meegenomen als je hem gebruikt in de buurt van water, bijvoorbeeld op een camping of bij een wasbak.

Prijs

Een batterijtester schaf je aan vanaf ongeveer € 10. Ben je op zoek naar een batterijtester met veel verschillende batterijopties, dan betaal je rond de € 20. De duurste varianten kosten ongeveer € 25.

Specificaties van batterijtesters naast elkaar

Digitaal displaySpatwaterdicht
1Digitool Voltpen Digi7 70 -1000V
2Miernik XL830L digitale multimeterJa
3Voltmeter digitaal inbouw 6-48V |Auto,JaJa
4Batterij Tester Model BT-168D wJaJa
5THAR 12V/24V Voltmeter - MiniJaNee

Digitool Voltpen Digi7 70 -1000V

Miernik XL830L digitale multimeter

Digitaal display: Ja

Voltmeter digitaal inbouw 6-48V |Auto,

Digitaal display: Ja

Spatwaterdicht: Ja

Batterij Tester Model BT-168D w

Digitaal display: Ja

Spatwaterdicht: Ja

THAR 12V/24V Voltmeter - Mini

Digitaal display: Ja

Spatwaterdicht: Nee

Veelgestelde vragen over batterijtesters

Heb je nog brandende vragen over batterijtesters? Korte en bondige antwoorden hierop vind je hieronder. Heb je echter een vraag die hier nog niet beantwoord is? Laat het ons dan vooral via het feedbackformulier weten!

Wat doet een batterijtester?

Een batterijtester geeft aan hoeveel energie er nog in de batterij zit. Zo weet je of je een oplaadbare batterij weer op moet laden en of een apparaat stuk is.

Hoe weet ik of een batterij vol is?

Hoe vol of leeg een batterij is zie je aan de energieweergave van de batterijtester. Deze verschilt per type batterijtester. Zo geven sommige het aan via lampjes, en andere juist door percentages of streepjes.

Conclusie

Met een batterijtester check je eenvoudig het batterijniveau van je batterijen, maar je moet wel zorgen dat je eentje hebt waarin je batterijen passen! Sta er daarnaast bij stil of je eentje wilt hebben die ook meteen je batterijen oplaadt of niet.

Hopelijk heeft dit artikel je voldoende informatie gegeven over de batterijtester en check je binnenkort het laadniveau van al je batterijen! Ben je er nog niet uit? Kijk dan nog eens naar de top 5 en vergelijk ze onderling met elkaar!

Bedankt voor het lezen en laat vooral weten of dit artikel je een beetje op weg heeft geholpen! 😊

Angela de Boer

Angela is geboren in het mooie plaatsje Sneek, waar ze nog altijd met veel plezier woont. Al van kinds af aan heeft ze een grote interesse gehad in het bedenken en schrijven van verhalen. Als klein kind, toen ze nog niet kon schrijven, vertelde Angela verhalen terwijl haar moeder meetypte in Office 98. Vanaf het moment dat ze een typcursus mocht doen, is ze begonnen met schrijven – een passie die nooit meer weg is gegaan. Naast dat ze schrijft voor HelpingCherry, studeert Angela toegepaste psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is op zoek naar verklaringen voor dingen die mensen doen, en ze hoopt hier ook veel over te kunnen schrijven in te toekomst.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up