menu
close
Categorieën

Haal Alles-in-Een in Huis met de Beste Bodygroomer

Bodygroomer van voren in een hand

Tegenwoordig heb je voor ontharing allerlei soorten producten: een neustrimmer voor neushaar, scheermesjes voor de oksels of een epilator voor je benen. Al deze verschillende apparaten nemen ruimte in beslag en kosten je veel geld. 💸

Gelukkig zijn al deze apparaten te vervangen door één enkel apparaat: de bodygroomer. Hier lees je alles wat je over bodygroomers moet weten én vind je de top 5 beste bodygroomers van dit moment! Om de spanning er een beetje in te houden, beginnen we met de beste 3!

Philips Bodygroom Series 5000

Philips Bodygroom Series 5000
Merk: Philips
Oplaadtijd: 60 minuut
Voedingstype: Accu
Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

Panasonic ER-GB80

Panasonic ER-GB80
Merk: Panasonic
Oplaadtijd: 1 uur
Voedingstype: Batterij
Bekijk op Bol.com

Philips OneBlade 360

Philips OneBlade 360
Merk: Philips
Oplaadtijd: 1 uur
Voedingstype: Accu
Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

Waarom een bodygroomer aanschaffen?

Een ander woord voor bodygrooming is manscaping. Je verandert als het landschap van je lichaam; de haren. Met een bodygroomer verwijder of trim je lichaamshaar van verschillende lichaamsdelen. Denk aan je armen, benen, schaamstreek of buik. Er zijn zelfs verlengstukken waarmee je ook bij je rughaar kan – handig!

Bodygroomer in verlengstuk voor rug

Een enkelzijdige bodygroomer is enkel geschikt voor het scheren van lichaamshaar. Met een dubbelzijdige bodygroomer scheer én trim je door het gebruiken van verschillende meegeleverde koppen. De meeste bodygroomers zijn dubbelzijdig.

De meeste bodygroomers zijn gezicht voor alle lichaamsdelen, behalve het gezicht. Heb je al een goede baardtrimmer, dan is er geen probleem. Wel zijn er opzetstukken die het trimmen van gezicht en hoofd mogelijk maken. Wanneer deze aanwezig zijn in de doos, staat dit in de productspecificaties.

De meeste bodygroomers zijn waterdicht, waardoor je ze gemakkelijk onder de douche gebruikt. Ze maken gebruik van hypoallergene scheerbladen met afgeronde uiteinden en zijn daardoor uitermate geschikt voor een gevoelige huid.

Heb je een bodygroomer, dan heb je geen individuele apparaten zoals een tondeuse of een goede baardtrimmer meer nodig. Er zijn echter meerdere manieren om te ontharen. Voor een meer permanent resultaat gebruik je bijvoorbeeld een IPL-apparaat. Ook bij het gebruik van een epilator en een harsapparaat blijven de haartjes wat langer weg. Een ladyshave is ook een populair apparaat.

Bodygroomer gebruiken

Nu je weet wat een bodygroomer is ben je waarschijnlijk benieuwd hoe je hem moet gebruiken. Dit is vrij eenvoudig, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten.

Scheren

Allereerst moet je ervoor zorgen dat de huid die je wil gaan scheren nat is. Je kan hier ook scheergel of schuim op aanbrengen, dit voorkomt huidirritatie. Het scheert het fijnst onder de douche, maar check eerst of de bodygroomer waterdicht is!

Vervolgens trek je de huid strak en glij je met de bodygroomer over de haren. De haren worden weggeschoren door de mesjes van de groomer. Wanneer je klaar bent, spoel je de huid af. Een hydraterende crème aanbrengen na het scheren houdt de huid soepel en zacht. Ook voorkomt dit huidirritaties. Na het scheren kan je de kop van de groomer eraf klikken en deze afspoelen.

Trimmen

Trimmen doe je het best wanneer de huid droog is. Natte haren blijven aan je lichaam plakken; dit maakt het trimmen lastig. Kies de juiste kamlengte en trek de huid strak. Beweeg de bodygroomer vervolgens tegen de haarrichting in. Wanneer je klaar bent, klik je de kop van de groomer eraf en spoel je hem schoon.

De 5 beste bodygroomers op een rij

1. Philips Bodygroom Series 5000

1. Philips Bodygroom Series 5000
Merk: Philips
Voedingstype: Accu
Geschikt voor lichaamsdeel: Dijen, Lichaam, Oksel, Rug, Schouders, Borst, Buik, Onderrug
Oplaadtijd: 60 minuut

2. Panasonic ER-GB80

2. Panasonic ER-GB80
Merk: Panasonic
Voedingstype: Batterij
Geschikt voor lichaamsdeel: Hoofd, Gezicht
Oplaadtijd: 1 uur

3. Philips OneBlade 360

3. Philips OneBlade 360
Merk: Philips
Voedingstype: Accu
Oplaadtijd: 1 uur

4. BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 Japanese

4. BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 Japanese
Merk: BaByliss
Voedingstype: Adapter/ lichtnet, Batterij
Geschikt voor lichaamsdeel: Hoofd
Oplaadtijd: 3 uur

5. Braun MGK7221 Body Trimmer

5. Braun MGK7221 Body Trimmer
Merk: Braun
Voedingstype: Accu
Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht, Hoofd, Neus
Oplaadtijd: 8 minuut

Koopgids: hoe kies ik de beste bodygroomer?

Zoals je hebt kunnen lezen is het gebruiken van een bodygroomer gemakkelijk. Het aanschaffen daarentegen kan best ingewikkeld zijn wanneer je niet precies weet waar je op moet letten. Ik zet daarom alle belangrijke specificaties voor je op een rij.

Geschikte lichaamsdeel

De bodygroomer is bedoeld om het hele lichaam te scheren of trimmen. Om de rug te scheren heb je wel een extra verlengstuk nodig. Deze wordt bij sommige bodygroomers meteen meegeleverd. Check altijd van tevoren bij de productspecificaties voor welke lichaamsdelen het model precies geschikt is; zo voorkom je een miskoop.

Waterdichtheid

Scheren gaat het makkelijkst wanneer de huid nat is. Vind je scheren onder de douche of in bad erg fijn? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat de bodygroomer waterdicht is. Zo doorloop je de scheersessie zingend onder de douche!

Afspoelbaar

De meeste bodygroomers zijn in ieder geval afspoelbaar, wat betekent dat je hem onder de kraan schoon kan spoelen. Een bodygroomer die niet afspoelbaar is, is lastiger om schoon te maken. Check dit dus even voordat je er een aanschaft!

Laadsnelheid

Bodygroomers zijn haast altijd snoerloos. Sommige bodygroomers beschikken over de snellaadfunctie. Deze zorgt ervoor dat de bodygroomer sneller oplaadt dan modellen zonder deze functie. Je kan de bodygroomer even aan de lader leggen en binnen een mum van tijd weer gebruiken. Ideaal als je nog wel eens vergeet apparaten aan de oplader te doen en daar te laat achter komt!

Een batterijindicator laat je bovendien zien hoe lang de batterij nog mee kan voordat hij vervangen moet worden. Gemiddeld gaat de accu van een bodygroomer 50 tot 70 minuten mee. Dit is goed om te weten als je hem bijvoorbeeld mee wil nemen op reis.

Bodygroomer mesjes en folie close-up

Type stroomvoorziening

Het type stroomvoorziening is goed om te checken. Je kiest tussen een oplaadbare accu of een uitneembare batterij. Het voordeel van de accu is dat je hem oplaadt en geen nieuwe hoeft aan te schaffen wanneer hij leeg is.

Een bodygroomer die op batterijen loopt, hoef je nooit op te laden en gebruik je tot de batterijen leeg zijn. Vervang de batterijen, en je kunt weer meteen door. Welke het fijnst is, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Wel is het milieubewuster om in ieder geval oplaadbare batterijen te gebruiken, zodat je ze kunt omwisselen.

De wat oudere modellen zijn nog niet draadloos. Deze bodygroomers werken op een accu die alleen werkt wanneer je het snoer in het stopcontact steekt. Ze zijn vanzelfsprekend niet waterdicht en onhandig om mee op reis te nemen, aangezien je altijd een stopcontact nodig hebt. Wil je hem enkel thuis gebruiken? Dan is hij juist handig, omdat je hem niet op hoeft te laden of batterijen hoeft te verwisselen.

Let er bij het gebruik van batterijen en accu's op dat je ze gescheiden van elkaar inlevert wanneer ze leeg zijn. Gooi ze vooral niet in de container, dit is zeer schadelijk voor het milieu.

Trimlengte

Er zijn bodygroomers waarbij je de trimlengte in kan stellen. Zo kies je hoe lang je de haren wilt houden. Niet alle bodygroomers hebben deze optie, en sommige hebben maar 2 of 3 lengtestanden. Hoe meer standen de bodygroomer heeft, hoe preciezer je het apparaat kan gebruiken.

Specificaties van bodygroomers naast elkaar

Geschikt voor lichaamsdeelGeschikt voor nat scheren
1Philips Bodygroom Series 5000Dijen, Lichaam, Oksel, Rug, Schouders, Borst, Buik, OnderrugJa
2Panasonic ER-GB80Hoofd, GezichtNee
3Philips OneBlade 360Hoofd, GezichtJa
4BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 JapaneseHoofdNee
5Braun MGK7221 Body TrimmerGezicht, Hoofd, NeusJa

Philips Bodygroom Series 5000

Geschikt voor lichaamsdeel: Dijen, Lichaam, Oksel, Rug, Schouders, Borst, Buik, Onderrug

Geschikt voor nat scheren: Ja

Panasonic ER-GB80

Geschikt voor lichaamsdeel: Hoofd, Gezicht

Geschikt voor nat scheren: Nee

Philips OneBlade 360

Geschikt voor lichaamsdeel: Hoofd, Gezicht

Geschikt voor nat scheren: Ja

BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 Japanese

Geschikt voor lichaamsdeel: Hoofd

Geschikt voor nat scheren: Nee

Braun MGK7221 Body Trimmer

Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht, Hoofd, Neus

Geschikt voor nat scheren: Ja

Veelgestelde vragen over bodygroomers

Hoeveel kost een bodygroomer?

De gemiddelde bodygroomer kost rond de € 45. Afhankelijk van de specificaties en opzetkoppen, is dit wat meer of minder zijn.

Hoelang gaat een bodygroomer mee?

Een bodygroomer gaat in ieder geval twee jaar mee, afhankelijk van hoeveel je hem gebruikt en hoe je met het apparaat omgaat. Als je de bodygroomer goed schoon en droog maakt na gebruik, verleng je zijn levensduur.

Daarnaast is het wel goed te weten dat de scheerkoppen van de meeste bodygroomers vervangbaar zijn en dat dit ook af en toe nodig is. Ze worden na loop van tijd bot en scheren en trimmen daardoor minder goed. De mesjes trekken dan meer aan het haar. Het is voor de beschikbaarheid van de scheerkoppen verstandig om te kiezen voor een bodygroomer van een bekend merk.

Wat kan je met een bodygroomer?

Met een dubbelzijdige bodygroomer kan je zowel scheren als trimmen, met een enkelzijdige kan je alleen scheren. De meeste bodygroomers zijn dubbelzijdig. Welke lichaamsdelen je precies ermee scheert, is afhankelijk van de verschillende koppen die je bij de bodygroomer krijgt. In de productspecificaties lees je precies voor welke lichaamsdelen het apparaat geschikt is.

Wat is het verschil tussen scheren en trimmen?

Wanneer je haar trimt, kort je de lengte van de haren in. Je snijd ze af op een lengte die je zelf kiest. Wanneer je lichaamshaar scheert, verwijder je het haar tot waar hij uit de huid komt. Hierna voelt je huid weer glad aan. Doordat de haarwortels blijven zitten, groeit het haar weer terug. Pas bij epileren trek je ook de haarwortels mee en vertraag je de groei van nieuwe haren.

Conclusie

Hopelijk heb je nu een goed beeld van de bodygroomer en waar je op moet letten wanneer je er een koopt. Bekijk de top 5 van dit moment nog eens en vergelijk de specificaties met elkaar. Bedankt voor het lezen van dit artikel en laat vooral weten of het je geholpen heeft! 😊

Angela de Boer

Angela is geboren in het mooie plaatsje Sneek, waar ze nog altijd met veel plezier woont. Al van kinds af aan heeft ze een grote interesse gehad in het bedenken en schrijven van verhalen. Als klein kind, toen ze nog niet kon schrijven, vertelde Angela verhalen terwijl haar moeder meetypte in Office 98. Vanaf het moment dat ze een typcursus mocht doen, is ze begonnen met schrijven – een passie die nooit meer weg is gegaan. Naast dat ze schrijft voor HelpingCherry, studeert Angela toegepaste psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is op zoek naar verklaringen voor dingen die mensen doen, en ze hoopt hier ook veel over te kunnen schrijven in te toekomst.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up