menu
close
Categorieën

Dit is de Beste Draadloze Deurbel van Vandaag

Man drukt op deurbel

Een draadloze deurbel hang je op zonder ingewikkelde aansluitingen met bedrading. Je hangt hem eenvoudig op naast de voordeur en zet de ontvanger ergens in huis – of doet hem in je broekzak, als het om een slimme deurbel gaat. Via een bluetooth- of wifiverbinding maakt de deurbel contact met de ontvanger, waarna je een vrolijk melodie hoort wanneer er iemand aanbelt. 🎶

Dat klinkt simpel en handig, toch? In dit artikel vind je de top 5 beste draadloze doorbellen en een koopgids waarin ik je meer vertel over de belangrijkste informatie!

ELRO DB3000 Draadloze Deurbel Set

ELRO DB3000 Draadloze Deurbel Set
Met intercomfunctie: Nee
Bekijk op Bol.com

ELRO DB3000 Draadloze Deurbel Set

ELRO DB3000 Draadloze Deurbel Set
Met intercomfunctie: Nee
Bekijk op Bol.com

Ring Cities VR

Ring Cities VR
Met intercomfunctie: Ja
Bekijk op Bol.com

Waarom een draadloze deurbel aanschaffen?

De draadloze deurbel is een moderne deurbel die je – bijvoorbeeld samen met de beste buitenlamp op bewegingssensor – naast je voordeur hangt. Je plakt de bel gemakkelijk aan je deur met dubbelzijdige tape of een schroefje. Vervolgens zet je de ontvanger in huis en voilà, de bel is geïnstalleerd!

Doordat hij contact legt met de ontvanger via radiogolven, bluetooth of wifi, hoef je niet te prutsen met bedrading. Dit geldt dubbel als je een model hebt dat slim is: deze verbindt via bluetooth of wifi met je smartphone, tablet, laptop en/of zelfs je pc, afhankelijk van het precieze model. Op die manier weet je altijd wanneer iemand bij je voordeur staat, zolang je toegang hebt tot het ontvangende apparaat (of een van meerdere ontvangende apparaten).

De voordelen van een draadloze deurbel zijn daarmee duidelijk, vooral als je stilstaat bij de bescheiden oorsprong van dit apparaatje.

De geschiedenis

Voor 1800 klopte je hard aan wanneer je wilde dat iemand de deur opendeed. Vooral bij grote woningen hoorden de bewoners het geklop vaak niet, wat leidde tot frustratie van hun bezoek. Mensen gebruikte toen een deurklopper: een metalen handvat dat je tegen een metalen plaat sloeg.

Een oude deurklopper

Jaren later gebruikte men ook wel mechanische deurbellen: een belletje dat in huis hing met een draad eraan. Bezoek trok aan de draad om het belletje binnen te laten rinkelen.

In 1830 verscheen de eerste elektrische deurbel, een grote ontwikkeling voor het ontvangen van bezoek. Deze was eerst alleen voor de hogere klasse bedoeld, omdat de batterijen erg duur waren. Begin 1900 verving men deze door transformatoren, elektrische apparaatjes die stroom reguleren. Pas in de jaren '60 hoorden we de eerste leuke melodietjes wanneer iemand aanbelde, zoals we deze inmiddels gewend zijn.

De 5 beste draadloze deurbellen op een rij

1. ELRO DB3000 Draadloze Deurbel Set

1. ELRO DB3000 Draadloze Deurbel Set
Met intercomfunctie: Nee
Aantal ontvangers: 2
Bereik: 300 m

2. ELRO DB3000 Draadloze Deurbel Set

2. ELRO DB3000 Draadloze Deurbel Set
Met intercomfunctie: Nee
Aantal ontvangers: 2
Bereik: 300 m

3. Ring Cities VR

3. Ring Cities VR
Met intercomfunctie: Ja
Aantal ontvangers: 0

4. Eufy Hey Security Kit

4. Eufy Hey Security Kit
Met intercomfunctie: Ja
Aantal ontvangers: 4
Bereik: 10 m

5. Ring Chime Deurbelgong Wit

5. Ring Chime Deurbelgong Wit
Met intercomfunctie: Nee
Aantal ontvangers: 1
Bereik: 10 m

Koopgids: hoe kies ik de beste draadloze deurbel?

Er bestaan veel verschillende draadloze deurbellen: met camera of juist zonder, met bewegingssensor en nachtzicht of juist niet? Om je de beste keuze te laten maken, bespreek ik alle belangrijke kenmerken in deze koopgids!

Verbinding

Voor het verbinden van je draadloze deurbel gebruik je radiofrequenties, wifi en/of bluetooth.

Radiofrequentie

Een deurbel zonder camera en extra functies maakt gebruik van radiogolven. Denk hierbij aan een deurbel die alleen een belsignaal naar de ontvanger stuurt wanneer er aangebeld wordt, zonder dat dit gepaard gaat met een visuele of intercomfunctie. Meestal gebruikt deze deurbel de 2,4GHz-frequentie.

Dit is een radiofrequentie waar veel draadloze apparaten gebruik van maken, zoals een router, een babyfoon, een bewakingscamera of speelgoed dat je op afstand bestuurt. Het nadeel van deze verbinding is dat het een open verbinding is. Hierdoor raakt het signaal snel verstoord door die andere apparatuur op dezelfde frequentie, en daardoor is het niet de betrouwbaarste verbinding. Een voordeel is dat je geen wifi of bluetooth nodig hebt, wat deze deurbellen lekker goedkoop maakt.

Bluetooth

Deze deurbel gebruikt bluetoothverbinding om zich te koppelen aan de ontvanger, zonder dat er open netwerken ontstaan waar kwaadwillenden zomaar bij kunnen. Het is dus een veilige optie.

Sommige bluetoothmodellen bezitten een paar extra functies. Zo kun je bij sommige modellen een videostream bekijken, zolang de ontvanger (of je smartphone!) zich redelijk dicht bij de deurbel begeeft.. Dat is meteen het grootste nadeel van deze verbinding: het bereik is vaak redelijk minimaal – zo rond de 15 meter. Ook is een bluetoothsignaal niet heel sterk, waardoor dezelfde obstakels die een 2,4GHz-verbinding verstoren, ook een bluetoothsignaal dwarszitten.

Lens van een ingebouwde camera

Wifi

Wanneer je kiest voor een deurbel met wifi-verbinding krijg je een groot scala aan nieuwe mogelijkheden. Zo verandert je simpele deurbel in een beveiligingscamera met bewegingssensor en intercomfunctie. Ook is het signaal van wifi sterker dan dat van bluetooth, waardoor het bereik aanzienlijk verder is, soms wel tot 300 meter.

Daarnaast krijg je bij de meeste modellen toegang tot de stream en instellingen van de deurbel zelfs als je aan de andere kant van de wereld zit. Zolang je bent ingelogd op de verbonden app en je een internetsignaal hebt, heb je toegang.

Zorg wel dat het wifi-netwerk waarop je de deurbel aansluit beveiligd is om te voorkomen dat hackers kwaadwillenden je verbinding kunnen onderscheppen. Het beste alarmsysteem voor thuis houdt dieven buiten de deur, niet buiten je wifinetwerk!

Met- of zonder camera

Draadloze deurbellen bestaan zowel met als zonder camera. Het voor de hand liggende voordeel van een ingebouwde camera is dat deze je laat zien wie er voor de deur staat. Dit zie je meestal via een app die je downloadt, of op een losse ontvanger met scherm.

Wanneer iemand aanbelt, geeft de app of ontvanger je een seintje en begint de deurbel te streamen. Sommige modellen staan je hierbij toe een video op te nemen en op te slaan op de cloud of een SD-kaartje, vooral degene die je met je telefoon verbindt. Deze laatste noemen we slimme deurbellen, maar daar kom ik zo opterug.

Een camera met nachtzicht verandert het beeld in de nacht in infraroodbeeld. Zo zie je ook in het donker wie er voor de deur staat. Dat wekt meteen een gevoel van veiligheid op. 🌚

Een nadeel is dat een deurbel met camera altijd aangesloten is op je wifi-netwerk. Modellen met camera's werken slechts zelden op bluetooth, omdat dit soort deurbellen het ook mogelijk willen maken om op afstand camerabeelden te bekijken. Dat lukt enkel met wifi. Als je wifi-netwerk echter niet optimaal beveiligd is, maak je het voor hackers eenvoudig om via de deurbel in je wifi-netwerk te komen.

Slimme deurbel

De slimme deurbel beschikt over een bijbehorende app waaraan je hem koppelt. Sosm kun je ook via een webinterface inloggen op je pc of laptop, maar de app is doorgaans de hoofdattractie. Deze installeer je op je smartphone en/of tablet.

Ook beschikt een slimme camera altijd over een camera. Belt er iemand aan, dan ontvang je gelijk een push-bericht via de app. Open de app en je ziet via de camera wie er voor de deur staat! Ook communiceer je via de app of de losse ontvanger (afhankelijk van het model) met degene die aanbelt, zolang de app en deurbel een intercomfunctie hebben.

Functies

Naast een draadloze deurbel met camera, bestaan er meer functies die de deurbel multifunctioneel en efficiënt maken. Aan de andere kant vinden sommige mensen te veel opties juist verwarrend of irritant. Kies dat vooral voor een deurbel die enkel alleen wanneer er bezoek op de bel drukt!

Bewegingssensor

Een draadloze deurbel met camera reageert op beweging als deze een bewegingssensor heeft. De camera 'draait mee' naar de plek waar hij beweging detecteert en begint direct het beeld te streamen. Zo zie je meteen op je app wie er aankomt, nog voordat deze persoon bij de voordeur is aangekomen.

Ook deurbellen zonder camera beschikken soms over een beweging sensor. De deurbel zendt dan een seintje naar de bijbehorende app of ontvanger die aangeeft dat er beweging is gedetecteerd in de nabije omgeving. Zo weet je van tevoren dat er iemand naar de voordeur loopt.

Intercom

Deze functie geeft je de mogelijkheid om via de deurbel met degene voor de deur te spreken. Dit doe je via een app of via de ontvanger in je woning. Zo laat je de pizzabezorger bijvoorbeeld vanuit de tuin weten dat je eraan komt en voorkom je dat je straks zonder avondeten zit. 🍕

Ring deurbel boven ouderwetse deurbel

Opnames

Een draadloze deurbel met recorder neemt de beelden en audiofragmenten op en zendt deze automatisch naar een cloud of lokale opslag (meestal een SD-kaart). Dit maakt de deurbel ook een beveiligingscamera, waarbij je zelf instelt wanneer de camera beelden opslaat en voor hoelang.

Deurbellen beschikken bijna nooit over ingebouwde lokale opslag. Ook beschikken niet alle modellen over een SD-kaartsleuf, dus als je geen zin hebt om beeldmateriaal op een cloud op te slaan, let hier dan zeer goed op. Bij modellen zonder een mogelijkheid tot lokale opslag dien je een speciaal abonnement af te sluiten om gebruik te maken van hun cloudservice.

Ontvangers

Draadloze deurbellen koppel je met een app of een ontvanger. Wanneer de deurbel niet met een app werkt, is de ontvanger het enige apparaat dat je laat weten wanneer iemand aanbelt. Woon je in een groot huis, dan is het fijn om meerdere ontvangers te kunnen verspreiden over het gebouw. Denk hierbij aan een in je woonkamer, eentje boven in de gang en nog een laatste vlak bij de tuin. Zo hoor je de bel altijd!

Ontvangers beschikken over verschillende voedingsbronnen. Zo bestaan er ontvangers die je koppelt aan een stroombron die je in een stopcontact plugt, maar de meeste lopen op batterijen of een accu die je zo nu en dan oplaadt of vervangt. Zo ben je niet gebonden aan een stopcontact en neem je de ontvanger gemakkelijk mee naar een andere ruimte.

Bereik

Ook niet onbelangrijk is het bereik van de draadloze deurbel. Dit geeft de afstand van de deurbel tot de ontvanger of het ontvangende apparaat (zoals je smartphone) aan. Hoe groter het bereik, des te verder de ontvanger het signaal van de bel ontvangt.

Doe je regelmatig een bakje bij de buren en wil je dan ook de deurbel horen? Kies dan voor een deurbel met een groot bereik die een ontvanger op batterijen of een accu loopt!

Gemiddeld beschikt een draadloze deurbel die gebruik maakt van bluetooth of een 2,4GHz-frequentie over een bereik van 10 meter. Een deurbel die een wif-isignaal gebruikt, draagt een stuk verder: ongeveer 100 tot 300 meter, en mogelijk nog verder als het om een slimme variant gaat. Daar heb je in de meeste gevallen vanuit iedere plek toegang toe.

Geluidsniveau

Tegenwoordig beschikken veel draadloze deurbellen over verschillende melodietjes waaruit je kunt kiezen. Ook een instelbaar volume is een prettige functie. Zo zet je hem harder wanneer je niet in de buurt bent en zachter wanneer je naast de ontvanger zit.

Het gemiddelde geluidsniveau van een deurbel ligt tussen de 50 en 100 decibel (dB) Dit is een redelijk ruim spectrum. 50 dB is te vergelijken met een auto die langs een open raam rijdt, en 100 dB met een straaljager die laag overvliegt. Voor mensen met een minder goed gehoor is een deurbel van ongeveer 100 dB prettig. Is je gehoord dik in orde, dan is 50 dB waarschijnlijk voldoende.

Prijs

De prijzen van draadloze deurbellen hangen af van het aantal functies. Een simpele deurbel met alleen een ontvanger kost rond de € 30. Ga je voor een deurbel met camera, bewegingssensor en een intercom met een bijbehorende app, dan loopt de prijs op tot wel € 200. Het hangt dus volledig af van je wensen!

Specificaties van draadloze deurbellen naast elkaar

Met intercomfunctieBereik
1ELRO DB3000 Draadloze Deurbel SetNee300 m
2ELRO DB3000 Draadloze Deurbel SetNee300 m
3Ring Cities VRJa300 m
4Eufy Hey Security KitJa10 m
5Ring Chime Deurbelgong WitNee10 m

ELRO DB3000 Draadloze Deurbel Set

Met intercomfunctie: Nee

Bereik: 300 m

ELRO DB3000 Draadloze Deurbel Set

Met intercomfunctie: Nee

Bereik: 300 m

Ring Cities VR

Met intercomfunctie: Ja

Bereik: 300 m

Eufy Hey Security Kit

Met intercomfunctie: Ja

Bereik: 10 m

Ring Chime Deurbelgong Wit

Met intercomfunctie: Nee

Bereik: 10 m

Veelgestelde vragen over draadloze deurbellen

Hieronder lees je nog enkele brandende vragen die door anderen zijn gesteld! ⤵️

Waarom een draadloze deurbel?

Een draadloze deurbel zorgt ervoor dat je op afstand hoort, en soms ziet, of er iemand aan de deur staat zonder dat je er heen hoeft te lopen! Hij werkt meestal met een bel en een ontvanger. Deze twee koppel je door bluetooth, wifi of een radiofrequentie. Zo geeft de ontvanger een geluidssignaal af en begint hij geluid en/of camerabeelden te streamen wanneer iemand aanbelt.

Is een draadloze deurbel veilig?

Een draadloze bel op bluetooth is veilig en nutteloos voor hackers. Een draadloze bel die contact maakt via je wifi-netwerk is wel gevoelig voor hackers. Zorg er daarom voor dat je wifi-netwerk beveiligd is om het hackers moeilijk te maken, onder andere door een ingewikkeld wachtwoord te gebruiken, de firmware van je router up-to-date te houden en remote access van je router uit te schakelen. Schakel ook de optie voor 'delen' van je wifi uit wanneer je deze niet gebruikt.

Hoe installeer je een draadloze deurbel?

Allereerst bevestig je de bel met dubbelzijdige tape of een ander bijbehorend mechanisme naast de voordeur. Zet de ontvanger op een plek in je woning waar je hem overal hoort. Gebruikt de deurbel een app? Download deze dan op je smartphone. De app geeft zelf aan hoe je hem vervolgens koppelt met de deurbel.

Conclusie

Een draadloze deurbel vind je in no-time – van een simpel exemplaar tot een variant met allerlei extra functies. Dit merk je uiteraard in de prijs, maar ook in hoe functioneel hij is. Welke het beste is, hangt af van je persoonlijke wensen! Lees de koopgids nog eens rustig door, maak een afweging en vergelijk de specificaties van de beste vijf om de ideale keuze te maken!

Laat je hieronder weten hoe behulpzaam dit artikel was? Dankjewel! 😊

Rachell Van Gool

Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up