menu
close
Categorieën

Nooit meer Gedoe met een Kabel met de Beste Draadloze Muis!

Een draadloze computermuis wordt gebruikt

Een draadloze muis geeft je de mogelijkheid om je muis vrij te bewegen, zonder een kabel die in de weg zit. Dit is erg prettig wanneer je op afstand van je computer of laptop zit, wat je ook doet: van werken tot een potje gamen. In dit artikel geef ik je alle belangrijke informatie en vind je de beste draadloze muis van dit moment!

Logitech MX Master 2S

Logitech MX Master 2S
Rechts- of linkshandig: Rechtshandig
Draadloos bereik: 10 m
Scrollwiel: Ja
Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

Logitech MX Anywhere 3 Mouse

Logitech MX Anywhere 3 Mouse
Rechts- of linkshandig: Rechtshandig
Draadloos bereik: 10 m
Scrollwiel: Ja
Bekijk op Bol.com

Razer Pro Click Wireless Mouse

Razer Pro Click Wireless Mouse
Rechts- of linkshandig: Rechtshandig
Draadloos bereik: 0 m
Scrollwiel: Ja
Bekijk op Bol.com

Waarom een draadloze muis aanschaffen?

Een draadloze muis is, zoals de naam al zegt, draadloos. Je hoeft hem dus niet in je laptop of computer te pluggen met een kabel. Door een kleine usb-stick in de usb-poort te stoppen, verbindt de muis met je device.

Dit is ideaal tijdens het gamen in combinatie met het beste gaming-toetsenbord. De draadloze muis geeft je meer bewegingsvrijheid en de mogelijkheid om de muis te gebruiken waar je maar wilt.

Ben je er inmiddels achter dat draadloos niks voor jou is? Bekijk hier dan de top 5 beste muizen met kabel!

Beste draadloze muis met lichtjes

Verschillende modellen

In de wereld van draadloze muizen zijn er verschillende soorten. Ze verschillen in de manier waarop de muis werkt en hoe je hem gebruikt. Ik zet de modellen voor je op een rij.

De mechanische muis ken je vast nog wel van vroeger. Het is het traditionele model waarbij een balletje aan de onderkant de richting van je muis bepaalt. Het nadeel van deze muis is dat er na verloop van tijd stof ophoopt rondom het balletje. Ben je op zoek naar nostalgie? Dan is de mechanische muis de beste keuze!

De optische muis gebruikt een laser of een led-lampje onderin de muis die door weerkaatsing doorgeeft hoe de muis beweegt. Hierdoor werkt een optische muis nauwkeuriger en sneller. Sommige mensen vinden dat deze muis té snel reageert. Gelukkig stel je bij veel muizen zelf de gevoeligheid in.

De ergonomische muis is perfect voor mensen die hun muis veel gebruiken. De vorm van de muis is zo ontwikkeld dat je hand er in de juiste houding op ligt. Dit voorkomt klachten aan de hand en pols.

Deze muis beschikt vaak over een trackball, die je de muis laat besturen zonder hem te bewegen. De muis zelf laat je liggen; je raakt alleen de trackball aan die in de muis zit. Als je over de trackball beweegt, zie je de cursor over het scherm bewegen.

De gamersmuis, zoals deze Corsair Dark Core RGB Pro, is speciaal ontwikkeld voor gamers. Dit type muis is vaak prijzig, maar heeft allerlei extra features die perfect zijn tijdens het gamen. Zo reageert hij sneller dan de optische muis en beschikt hij over verschillende knopjes die bijvoorbeeld shooters, zoals Call of Duty, makkelijker maken.

Voor de ultieme game ervaring is een goede headset onmisbaar! Deze geeft je het gevoel dat je helemaal in de game zit.

De 5 beste draadloze muizen op een rij

1. Logitech MX Master 2S

1. Logitech MX Master 2S
Rechts- of linkshandig: Rechtshandig
Draadloos bereik: 10 m
Scrollwiel: Ja
Ergonomisch ontworpen: Ja
Oplaadbaar: Ja
Aansturing muis: Laser

2. Logitech MX Anywhere 3 Mouse

2. Logitech MX Anywhere 3 Mouse
Rechts- of linkshandig: Rechtshandig
Draadloos bereik: 10 m
Scrollwiel: Ja
Ergonomisch ontworpen: Nee
Oplaadbaar: Ja
Aansturing muis: Optisch

3. Razer Pro Click Wireless Mouse

3. Razer Pro Click Wireless Mouse
Rechts- of linkshandig: Rechtshandig
Draadloos bereik: 0 m
Scrollwiel: Ja
Ergonomisch ontworpen: Nee
Oplaadbaar: Ja
Aansturing muis: Optisch

4. Logitech Lift Vertical Mouse for

4. Logitech Lift Vertical Mouse for
Rechts- of linkshandig: Rechtshandig
Draadloos bereik: 10 m
Scrollwiel: Ja
Ergonomisch ontworpen: Ja
Oplaadbaar: Ja
Aansturing muis: Optisch

5. Logitech G Pro wireless optical

5. Logitech G Pro wireless optical
Rechts- of linkshandig: Rechtshandig
Draadloos bereik: 10 m
Scrollwiel: Ja
Ergonomisch ontworpen: Nee
Oplaadbaar: Ja
Aansturing muis: Optisch

Koopgids: hoe kies ik de beste draadloze muis?

Nu je weet welke verschillende modellen er bestaan, is het goed om te weten welke verschillende specificaties draadloze muizen hebben.

Het model

Er bestaan verschillende soorten modellen computermuizen. Welk model het best bij jou past, hangt af van het gebruik. Ik zet de modellen voor je op een rij.

  • De standaardmuis is de traditionele computermuis zoals velen hem kennen van vroeger. Ze beschikken allemaal over twee knoppen voor een linker- en rechtermuisklik en een scrollwiel om door pagina's te scrollen. Er bestaan ook standaard muizen met meer knoppen, bijvoorbeeld om mee te gamen.
  • De verticale muis is te vergelijken met een ergonomisch model. Door zijn ontwerp is hij geschikt om gedurende langere tijd te gebruiken. Dit is fijn wanneer je lange werkdagen achter de computer doorbrengt.
  • De 3D-cad-muis is geschikt voor het werken met 3D-ontwerpen. Deze muizen beschikken over veel extra knoppen, waarmee je snel toegang krijgt tot veelgebruikte functies. Daarnaast blijven je hand en arm bij een 3D-cad-muis in een natuurlijke positie, waardoor je in een ergonomische werkhouding zit.
  • De trackpad is een platte muis. Door met je vingers over het multi-touch oppervlak te bewegen, scrol en swipe je gemakkelijk door je bestanden en vensters. Door harder te drukken, zoom je in op afbeeldingen, spoel je video's vooruit en open je bestanden. 
Een ergonomische muis met trackball

Aansturing

De verschillende draadloze muismodellen hebben verschillende manieren van aansturing. Dit beïnvloedt hoe snel een muis reageert op een beweging en hoe gebruiksvriendelijk de muis is.

  • Een lasermuis maakt gebruik van een pulserende laser om kleine oneffenheden te vinden en de beweging te meten. Zo ziet een lasersensor beweging op bijvoorbeeld een glazen oppervlak. Deze aansturing is uiterst gevoelig. Gelukkig beschikken de meeste muizen over de mogelijkheid om de gevoeligheid sterker of zwakker in te stellen.
  • Een optische sensor meet met een kleine camera hoeveel de muis beweegt. Dit maakt een muis erg precies, maar niet geschikt voor een glazen oppervlak, omdat de sensor dan geen weerkaatsing krijgt. Ook deze aansturing is heel gevoelig.
  • Een muis die je met touch bestuurt, heeft geen fysieke knoppen. Je bedient de muis met bewegingen van je vingers. Een veelvoorkomend model hiervan is de trackpad. Een bekende muis met touch besturing is de Apple Magic Mouse.
  • Bij een trackball draai je aan een bal om de cursor te bewegen. Deze manier van aansturing vindt je vooral bij ergonomische modellen. Een goede muis met trackball is de Logitech M575 ERGO.

Grootte

Misschien niet iets waar je aan denkt bij computermuizen, maar de grootte van de muis is heel belangrijk. Hoe lekker hij in je hand ligt, bepaalt grotendeels hoe prettig hij werkt. Er bestaan ook mini-muizen die gemakkelijk in je tas passen. Daar betaal je vaak ook minder voor. De perfecte combinatie met een budgetlaptop!

Vorm

Naast de grootte bepaalt de vorm ook het comfort. De traditionele horizontale muis zal voor de meeste mensen het meest vertrouwd aanvoelen. Het is echter de moeite waard om ook een ​​verticale muis of trackball-muis te proberen. Deze duurdere varianten zijn een goede investering wanneer je veel achter de computer zit.

Links- en rechtshandig

De meeste muizen zijn voor rechts- en linkshandige mensen, omdat ze symmetrisch zijn, oftewel aan beide zijdes gelijk. Muizen met een bepaalde vorm komen vaak in een rechtse of linkse variant, zodat de vorm goed aansluit op je hand.

DPI

DPI staat voor dots per inch en geeft de gevoeligheid van je muis aan. Hoe hoger het DPI, hoe gevoeliger de muis is. Sommige mensen vinden gevoelige muizen die snel reageren irritant. Gelukkig kun je bij de meeste muizen de gevoeligheid (DPI) zelf instellen.

Verschillende muizen

Levensduur batterij

Als je kiest voor een draadloze muis zonder accu of batterijen, verwacht dan een levensduur van 4 tot 6 maanden. Muizen op batterijen geef je een langere levensduur door de batterijen te vervangen. Sommige draadloze muizen komen, net zoals de meeste pc-speakers, zelfs met een oplaadkabel waardoor je ze na gebruik weer oplaadt!

Aantal muisknoppen

Vrijwel alle muizen hebben tenminste twee knoppen. De ergonomische varianten hebben een trackball om de cursor te bewegen. 3D-cad muizen hebben veel verschillende knoppen om het ontwerpen van 3D-tekeningen gemakkelijker te maken. Bij een touchpad ontbreekt het juist aan knoppen; hier doe je alles met de bewegingen van je hand.

Zoals je merkt, vind je veel verschillende soorten muizen met allerlei besturingsmethodes! Bedenk voor de aanschaf goed welk type het best bij je past.

Programmeerbare muisknoppen

Met programmeerbare knoppen geef je zelf functies aan bepaalde knoppen op je muis. Zo stel je bijvoorbeeld sneltoetsen in om te navigeren door je browser. Hiervoor geldt: over hoe meer knoppen je muis beschikt, hoe meer variaties je toevoegt aan de sneltoetsen!

Prijsklasse

De prijs van de goedkoopste draadloze muizen ligt tussen de € 15 en € 30. Afhankelijk van extra specificaties loopt de prijs op tot ruim € 200. Wanneer je je goede laptop veelvoudig gebruikt, is een goede muis geen overbodige luxe. Met de juiste grootte en vorm voorkom je polsklachten.

Specificaties van draadloze muizen naast elkaar

Rechts- of linkshandigDraadloos bereikErgonomisch ontworpenOplaadbaarAansturing muis
1Logitech MX Master 2SRechtshandig10 mJaJaLaser
2Logitech MX Anywhere 3 MouseRechtshandig10 mNeeJaOptisch
3Razer Pro Click Wireless MouseRechtshandig0 mNeeJaOptisch
4Logitech Lift Vertical Mouse forRechtshandig10 mJaJaOptisch
5Logitech G Pro wireless opticalRechtshandig10 mNeeJaOptisch

Logitech MX Master 2S

Rechts- of linkshandig: Rechtshandig

Draadloos bereik: 10 m

Ergonomisch ontworpen: Ja

Oplaadbaar: Ja

Aansturing muis: Laser

Logitech MX Anywhere 3 Mouse

Rechts- of linkshandig: Rechtshandig

Draadloos bereik: 10 m

Ergonomisch ontworpen: Nee

Oplaadbaar: Ja

Aansturing muis: Optisch

Razer Pro Click Wireless Mouse

Rechts- of linkshandig: Rechtshandig

Draadloos bereik: 0 m

Ergonomisch ontworpen: Nee

Oplaadbaar: Ja

Aansturing muis: Optisch

Logitech Lift Vertical Mouse for

Rechts- of linkshandig: Rechtshandig

Draadloos bereik: 10 m

Ergonomisch ontworpen: Ja

Oplaadbaar: Ja

Aansturing muis: Optisch

Logitech G Pro wireless optical

Rechts- of linkshandig: Rechtshandig

Draadloos bereik: 10 m

Ergonomisch ontworpen: Nee

Oplaadbaar: Ja

Aansturing muis: Optisch

Veelgestelde vragen over draadloze muizen

Hieronder beantwoord ik nog een paar veelvoorkomende vragen over draadloze muizen.

Wat betekent DPI?

DPI staat voor dots per inch en geeft de gevoeligheid van je muis aan. Dit kun je meestal zelf instellen, zodat de muis niet te snel of te traag reageert.

Wat is een ergonomische muis?

Een ergonomische muis heeft een bepaalde vorm die polsklachten voorkomt. Daarnaast zit er vaak een trackball in waarmee je de cursor bestuurt zonder de muis te verplaatsen.

Hoe werkt een draadloze muis?

De draadloze muis maakt gebruik van een usb-stick in plaats van een kabel. Deze plaats je in de usb-poort van je laptop of pc en vervolgens maakt de muis direct verbinding. Zo gebruik je de muis eenvoudig op afstand, zonder een kabel die in de weg zit.

Conclusie

Een draadloze muis is perfect voor iedereen die veel gebruik maakt van een laptop of computer en de muis graag vrij beweegt. Zelfs op de beste laptop voor studenten is het een perfecte uitbreiding tijdens thuisgebruik. Een draadloze muis met ergonomische vorm en de juiste grootte voorkomt bovendien polsklachten.

Hopelijk beschik je binnenkort over een draadloze muis die precies past bij je wensen en behoeften! Ben je er nog niet over uit? Bekijk dan de top 5 nog eens rustig.

Bedankt voor het lezen en laat hieronder vooral weten of dit artikel je heeft geholpen! 😊

Angela de Boer

Angela is geboren in het mooie plaatsje Sneek, waar ze nog altijd met veel plezier woont. Al van kinds af aan heeft ze een grote interesse gehad in het bedenken en schrijven van verhalen. Als klein kind, toen ze nog niet kon schrijven, vertelde Angela verhalen terwijl haar moeder meetypte in Office 98. Vanaf het moment dat ze een typcursus mocht doen, is ze begonnen met schrijven – een passie die nooit meer weg is gegaan. Naast dat ze schrijft voor HelpingCherry, studeert Angela toegepaste psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is op zoek naar verklaringen voor dingen die mensen doen, en ze hoopt hier ook veel over te kunnen schrijven in te toekomst.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up