menu
close
Categorieën

Een Stralende Huid met de Beste Gezichtscrème Voor Mannen

Man gebruikt gezichtscrème

Veel mannen staan er niet bij stil, maar ook voor hen is het heel belangrijk om een goede gezichtsverzorgingsroutine aan te houden! Een goede gezichtscrème voedt en hydrateert de huid, ook bij baardgroei. In dit artikel vind je de beste gezichtscrème voor mannen en een handige koopgids die je voorziet van alle belangrijke informatie.

L’Oréal Paris Men Expert Hydra

L’Oréal Paris Men Expert Hydra
Alcoholvrij: Nee
Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid
Bekijk op Bol.com

NIVEA MEN Protect & Care

NIVEA MEN Protect & Care
Alcoholvrij: Nee
Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid
Bekijk op Bol.com

LOral Paris L'Oréal Paris Men

LOral Paris L'Oréal Paris Men
Bekijk op Bol.com

Waarom een gezichtscrème voor mannen aanschaffen?

Veel vrouwen zweren bij gezicht verzorging producten zoals een scrub, goed gezichtsmasker en dag- en nachtcrème. Bij mannen daarentegen is het verzorgen van de huid nog niet heel populair. Dit is jammer, want ook de mannenhuid heeft zo nu en dan verzorging nodig!

De huid van een man produceert in vergelijking wat meer olie dan die van een vrouw. Dat heeft te maken met de hormoonhuishouding.

Hiervoor is een crème die afvalstoffen uit de huid onttrekt nodig. Dit wilt echter niet meteen zeggen dat je als man nooit last kunt hebben van een droge, trekkende huid. Zeker voor mannen die regelmatig buiten zijn is een hydraterende crème juist de beste optie!

De vraag omtrent de reden van een gezichtscrème voor mannen te beantwoorden, is dan ook niet heel kort samen te vatten. Het gaat er vooral om dat er voor haast elk huidtype wel een crème te vinden is.

Het nut van gezichtscrème

Je bent omringd door zaken die je gezondheid beïnvloeden, zonder dat je hier ook maar enig idee van hebt. De zon kleurt bijvoorbeeld niet alleen de huid, maar langdurige blootstelling aan de bijbehorende uv-straling veroorzaakt huidkanker.

Je raakt je huid door de dag heen waarschijnlijk ook aan, al is het maar om je voorhoofd droog te deppen na een sportsessie, of om je te krabben. Je handen zitten echter onder de bacteriën, dus het is cruciaal je huid te reinigen. Hierdoor strip je deze echter van gezonde oliën, waardoor een goede gezichtscrème cruciaal is om je huid opnieuw te hydrateren en het vocht op zijn plek te houden.

In de zomer droogt de zon je huid verder ook uit; in de winter maakt de koude wind je huid schraal en droog. Een goede gezichtscrème maakt de huid weer soepel en zacht, al helemaal in combinatie met een goede gezichtsolie.

Bovendien levert dagelijks scheren irritatie, uitdroging en mogelijk andere problemen op. Zet je daarnaast zeep in die niet specifiek bedoeld is voor gebruik op je gezicht, dan kun je rekenen op allergische reacties, acne, vlekken en overige kwalen. Met een gezichtscrème verzacht je het ongemak dat bij deze problemen hoort.

Jongen met gezichtscreme of masker

Koopgids: hoe kies ik de beste gezichtscrème voor mannen?

Het moment is aangebroken: we gaan het een en ander leren over hoe je de beste gezichtscrème kiest voor jouw huid! 👇

Soorten gezichtscrème

Ook voor mannen bestaan er verschillende soorten crème, met ieder hun eigen specifieke werking en doelgroep.

  • Verkoelende crème. Deze crème verkoelt de huid. Dit is fijn wanneer je huid geïrriteerd of branderig aanvoelt.
  • Hydraterende crème. Deze crème geeft de huid een extra vocht-boost, waardoor hij niet langer droog aanvoelt.
  • Snel-absorberende crème. Soms is het fijn om een crème aan te brengen die niet vettig op je huid blijft maar meteen intrekt. Dat doet de snel-absorberende variant.
  • Natuurlijke crème. Er bestaan crèmes die enkel bestaan uit natuurlijke ingrediënten, bedoeld voor degene die chemicaliën het liefst zoveel mogelijk vermijden.
  • Baardvuur- crème. Deze crème vermindert het branderige gevoel na het scheren en versoepelt de huid.
  • Crème met SPF. SPF (sun protection factor) beschermt de huid tegen uv-straling van de zon. Dit is overigens zelden tot nooit genoeg als je urenlang in de zon blijft. Gebruik in dat geval liever de beste zonnebrand voor het gezicht.

De 5 beste gezichtscrèmes voor mannen op een rij

1. L’Oréal Paris Men Expert Hydra

1. L’Oréal Paris Men Expert Hydra
Alcoholvrij: Nee
Inhoud: 100 ml
Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid

2. NIVEA MEN Protect & Care

2. NIVEA MEN Protect & Care
Alcoholvrij: Nee
Inhoud: 50 ml
Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid

3. LOral Paris L'Oréal Paris Men

3. LOral Paris L'Oréal Paris Men
Inhoud: 50 ml

4. NIVEA MEN Anti-Age Hyaluron Gezichtcrème

4. NIVEA MEN Anti-Age Hyaluron Gezichtcrème
Alcoholvrij: Nee
Inhoud: 50 ml
Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid

5. L'Oréal Paris Men Expert Hydra

5. L'Oréal Paris Men Expert Hydra
Alcoholvrij: Nee
Inhoud: 50 ml
Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid

Huidtype

Er bestaan veel verschillende huidtypen. Je huidtype is van groot belang bij het kiezen van de juiste gezichtscrème. Voor droge of ruwe huiden bijvoorbeeld is een hydraterende crème beter, terwijl het voor vettige huiden beter is om een crème te kiezen met regulerende middelen die vet onttrekt uit je huid.

Er bestaan verschillende soorten huidtypen. Lees de beschrijvingen door om te kijken waarin je je huid herkent, en stem daar je keuze zo goed mogelijk op af!

Normale huid

Bij een normale huid zie je nog net de poriën. De huid voelt zacht en soepel aan en heeft een egale teint. Het is goed om je normale huid schoon te houden met een reinigende cleanser en vervolgens te verzorgen met een zachte crème die het vochtniveau goed onderhoudt.

Goede voorbeelden van vochtinbrengende ingrediënten zijn hyalorunzuur, terwijl je met wat extra vitamine C (ook wel ascorbinezuur) een mooie gloed krijgt.

Droge huid

Een droge huid is droog en schilferig door een tekort aan vocht en lipiden (vetten). De huid voelt strak en jeukerig aan en reageert snel op bijvoorbeeld koud weer. Deze huid dien je te hydrateren met een hydraterende crème. Ook is het belangrijk dat je minimaal 2 liter water drinkt om het vochtgehalte van je lichaam aan te vullen. Dat geldt dubbel bij droog en/of warm weer!

Een droge huid heeft ook baat bij hyalorunzuur, alsook honing en α-hydroxycarbonzuur (ook wel alfa-hydroxycarbonzuur). Dit laatste is vooral uitermate geschikt als je huid daarnaast ook nog erg gevoelig is.

Onzuivere huid

Een onzuivere huid herken je aan opkomende acne, grotere poriën en een wat vettigere glans. Dit komt door een hoger gehalte aan talg in de huid. Met speciale antibacteriële verzorgingsproducten herstel je de natuurlijke balans van de huid. Ook een gezichtsscrub en gezichtsmasker helpen tegen een onzuivere huid.

Ingrediënten die deze problemen goed aanpakken, zijn β-hydroxycarbonzuur (beta-hydroxycarbonzuur) en salicylzuur. Heb je daarnaast last van hyperpigmentatie en/of andere verkleuringen, dan zijn hydroquinone, tea-tree-olie en vitamine C goede opties. Retinol of een ander retinoïde is ook een uitstekende optie tegen oneffenheden.

Gecombineerde huid

Een gecombineerde huid is een combinatie van een normale tot droge huid en vette, onzuivere huid. Je herkent dit huidtype aan een vettige T-zone (voorhoofd en neus) en droge wangen. Reinig een gecombineerde huid met een verzorgende cleanser en lauw water en breng vervolgens een verzorgende crème aan. Er bestaan ook speciale crèmes voor gecombineerde huid!

Goede ingrediënten voor dit specifieke huidtype zijn hyaluronzuur, vitamine C en salicylzuur (op de vettigere plekken).

Gevoelige huid

Een gevoelige huid reageert sneller op weersomstandigheden en stress. De huid is vaak rood en voelt dan jeukerig aan. Kies voor pH-neutrale producten – rond de 5,75 – zonder parfum die je huid beschermen tegen externe factoren zoals kou.

De gevoelige huid heeft baat bij α-hydroxycarbonzuur, alsook niacinamide.

Oudere huid

De oudere huid. Tijdens het ouder worden treden er allerlei lichamelijke processen op die de huid minder elastisch en rimpeliger maken. Hydraterende maskers met toegevoegde oliën en celbevorderende crèmes (anti-aging) maken de huid elastischer en verminderen zo de rimpels. Er bestaan ook speciale oog crèmes die expressielijntjes rond de ogen verminderen.

Om rimpeltjes tegen te gaan en je collageenaanmaak aan te sporen, is retinol of een ander retoïde een geweldige eerste optie. Daarna is ook vitamine C hier een goede optie.

Doel van de crème

Iedere gezichtscrème zorgt voor een zachte en soepele huid. In veel gevallen hebben gezichtscrèmes echter nog een extra functie.

Zo bestaan er crèmes met bijvoorbeeld een toegevoegde anti-verouderingsfunctie die oppervlakkige rimpels in de huid tegengaat. Ook bestaan er crèmes met een extra bescherming tegen de zon en crèmes speciaal ontwikkeld voor het bestrijden van acne.

Je kunt je voorstellen dat deze extra functies aansluiten op het huidtype dat je hebt. Daarom is het belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent, voorat je een keuze maakt.

Seizoen

De weersomstandigheden beïnvloeden je huid. Spendeer je veel tijd buiten, dan is het belangrijk het type crème dat je gebruikt af te stemmen op het jaargetij.

De winter droogt je huid snel uit vanwege de kou en de wind en is een zeer vocht inbrengende crème fijner. Lichte crèmes daarentegen werken beter in de zomer, aangezien je dan meer zweet (en dit ook wilt doorlaten).

Alcohol- en parfumvrij

Steeds vaker zie je crèmes die geen alcohol- of parfum bevatten. De huid van sommige mensen reageert heel heftig op deze bestanddelen, met een geïrriteerde huid tot gevolg. Crèmes zonder deze bestanddelen zijn vaak geur- en kleurloos.

Dispenser

Je persoonlijke voorkeur bepaalt welke dispenser het best bij je past. Wanneer je voor een potje kiest, gebruik dan altijd een spatel om het product uit de pot te halen. Gebruik je je vinger, dan draag je de bacteriën op je vinger over aan de crème. Hierdoor bederft deze sneller.

Een pompje of een tube is daarom doorgaans de beste keuze. Er komt geen vuiligheid bij de crème en als je een pompflacon of tube een keertje laat vallen, valt de inhoud er niet direct uit.

Specificaties van gezichtscrème voor mannen naast elkaar

AlcoholvrijHuidbehoefte
1L’Oréal Paris Men Expert HydraNeeDoffe huid & grauwe huid
2NIVEA MEN Protect & CareNeeDoffe huid & grauwe huid
3LOral Paris L'Oréal Paris MenNeeDoffe huid & grauwe huid
4NIVEA MEN Anti-Age Hyaluron GezichtcrèmeNeeDoffe huid & grauwe huid
5L'Oréal Paris Men Expert HydraNeeDoffe huid & grauwe huid

L’Oréal Paris Men Expert Hydra

Alcoholvrij: Nee

Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid

NIVEA MEN Protect & Care

Alcoholvrij: Nee

Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid

LOral Paris L'Oréal Paris Men

Alcoholvrij: Nee

Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid

NIVEA MEN Anti-Age Hyaluron Gezichtcrème

Alcoholvrij: Nee

Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid

L'Oréal Paris Men Expert Hydra

Alcoholvrij: Nee

Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid

Veelgestelde vragen over gezichtscrème voor mannen

Hier vind je de meestgestelde vragen over gezichtscrèmes voor mannen. Staat die van jou er niet tussen? Laat het ons weten!

Hoe vaak smeer je gezichtscrème op?

De crème werkt het best wanneer je deze dagelijks aanbrengt op een gereinigde huid.

Wat zijn natuurlijke gezichtscrèmes?

Natuurlijke crèmes bevatten enkel natuurlijke producten, zonder toegevoegde chemicaliën.

Conclusie

Er bestaan verschillende soorten gezichtscrème, ieder geschikt voor een speciaal soort huidtype en doel. Het is dus van belang dat je eerst ontdekt welk huidtype je hebt: een droge of juist vettige huid?

Hopelijk geeft dit artikel je meer inzicht in je huidtype en het best passende type crème. Zo niet, neem dan de top 5 nog eens rustig door! Bedankt voor het lezen en laat vooral weten of dit artikel je geholpen heeft. 😊

Angela de Boer

Angela is geboren in het mooie plaatsje Sneek, waar ze nog altijd met veel plezier woont. Al van kinds af aan heeft ze een grote interesse gehad in het bedenken en schrijven van verhalen. Als klein kind, toen ze nog niet kon schrijven, vertelde Angela verhalen terwijl haar moeder meetypte in Office 98. Vanaf het moment dat ze een typcursus mocht doen, is ze begonnen met schrijven – een passie die nooit meer weg is gegaan. Naast dat ze schrijft voor HelpingCherry, studeert Angela toegepaste psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is op zoek naar verklaringen voor dingen die mensen doen, en ze hoopt hier ook veel over te kunnen schrijven in te toekomst.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up