Je scheert je benen en komt onder de douche vandaan. Hè, alweer nét dat ene plekje vergeten! Een ladyshave maakt de klus net iets dragelijker, waardoor je je ook minder geneigd voelt om je te haasten (en plekken te missen). Benieuwd naar de beste ladyshave? Je leest er alles over in deze uitgebreide gids.
Vooral in de zomer wil je zacht uitziende benen, maar niemand wil uren scheren en steeds langs dezelfde plekjes moeten om er maar zeker van te zijn dat je huid écht glad is. Met de een goede ladyshave is het probleem opgelost. Ik laat je de beste 3 alvast hieronder zien!
Als je alles wil scheren, van je benen tot je intieme zones, ben je zo een uur of meer kwijt. Met een ladyshave ben je een stuk sneller klaar! Een ladyshave is speciaal ontworpen voor vrouwen. De mesjes van een ladyshave zijn namelijk wat ronder dan die van een traditioneel scheerapparaat. Hierdoor glijdt het gemakkelijker over de rondingen van je lichaam. Je ziet hetzelfde bij een goede bodygroomer.
Het apparaat zorgt voor zichtbaar gladdere benen en scheelt eindeloos scheermesjes kopen. Een typisch scheermesje kan bovendien niet overal bij, dus dat blijft je ook bespaard. Met een ladyshave scheer je elke plek, met de verschillende opzetstukken.
Ik gaf al een paar keer aan dat een ladyshave nauwelijks wondjes geeft, maar hoe kan dat? Een ladyshave scheert de ongewenste haren van de huidoppervlakten af. Verder dan dit komt de scheerkop niet. De mesjes van de scheerkop bevinden zich namelijk onder een folie. Zo snijdt de ladyshave nooit in de huid, hoe hard je ook drukt, maar haalt het toch haren weg.
Bovendien voorkom je wondjes ook door andere eigenschappen, zoals instelbare intensiteid en de mogelijkheid tot nat scheren, wat voor de gevoelige huid prettiger is.
Dit alles betekent wel dat de huid niet zo glad aanvoelt als wanneer je scheert met een scheermesje. Wil je vooral dat je benen er glad uitzien, dan is een ladyshave prima. Ben je groot fan van het gevoel van extreem gladde benen, dan is een traditioneel scheermesje wellicht geschikter.
Wil je weten welke ladyshave bij je past? Ben je benieuwd wat een ladyshave je kan bieden? Ik deel alles wat je moet weten over de ladyshave.
Scheer je je benen voornamelijk onder de douche? Let er dan op dat je ladyshave waterdicht is. Niet elk model is dat. Dit maakt ook uit voor hoe je de ladyshave reinigt. Als het apparaat niet waterdicht is, is het niet mogelijk om deze zomaar om te spoelen onder de kraan.
Of een ladyshave waterdicht is, bepaalt ook hoe gemakkelijk je het scheerapparaat reinigt. Bedenk daarom goed hoe belangrijk je dit vindt. Afhankelijk van het model en waar je wilt scheren, is het bovendien wellicht hygiënischer om voor een waterdicht model te gaan. Dit omdat je dan zeker weet dat er niet per ongeluk alsnog viezigheid achterblijft in het apparaat.
Viezigheid in je ladyshave is niet alleen minder fris, maar is bovendien niet zo goed voor je huid. Mocht je een hele gevoelige huid hebben of heb je toch ergens een wondje, dan gaat het vuil zo in de huid zitten.
Doorgaans vind je zowel modellen op batterij als op stroom. Zowel een ladyshave op batterij als acu zijn gemakkelijk in gebruik onder de douche, want je hoeft je geen zorgen te maken over een snoer.
Een nadeel van een ladyshave op batterijen is dat je de batterijen om de zoveel tijd moet vervangen. Extra batterijen is weer een extra kostenpost waar je misschien niet op zit te wachten. Wie heeft er vandaag de dag nog zomaar batterijen in huis?
Een ladyshave op stroom laad je eens in de zoveel tijd op. Een gemiddelde oplaadtijd is moeilijk te geven. Het varieert per model. De ene ladyshave is binnen een uur alweer klaar voor gebruik, terwijl je op een ander 10 uur wacht.
Ben je echt ongeduldig dan, is daar wél een oplossing voor: sommige ladyshaves hebben een snellaadfunctie. Zo scheer je binnen vijf minuten weer je hele lijf!
Veel ladyshaves hebben zowel de optie om nat als droog te scheren. Je denkt misschien dat nat scheren simpel betekent dat je onder de douche staat, maar dat is niet zo. Bij nat scheren gebruik je scheerschuim of scheergel, indien gewenst. Droog scheren betekent daarmee alleen dat je geen extra producten gebruikt.
Het voordeel van nat scheren is dat je gegarandeerd een glad resultaat krijgt. Echter heeft een gevoelige huid het meest baat bij een natte scheerbeurt. Een model waarmee je alleen nat of droog scheert, is doorgaans niet altijd goedkoper dan eentje dat beide kan. Kies daarom liever eentje waarmee je beide kanten op kan!
Veel modellen kunnen zowel nat als droog scheren. Als je ervoor kiest nat te scheren, zorg dan dat je de mesjes eerst een beetje nat maakt. Zo bewegen ze zo soepeler over de huid.
Voor je benen wil je een andere intensiteit dan voor je oksels of de bikinilijn. De huid is namelijk op de ene plek gevoeliger dan op de andere. Van sommige ladyshaves pas je gemakkelijk de intensiteit aan met één druk op de knop. De messen bewegen dan net iets meer of minder snel over de huid.
Scheer je bijvoorbeeld je oksels of bikinistreek, dan is een zachte setting het meest geschikt. Je verwijdert zo alle haartjes zonder dat het pijn doet, en voorkomt ook wondjes. Ben je op zoek naar een meer permanente oplossing? Kies dan voor het beste IPL-apparaat.
Ben je niet op zoek naar een manier om meer permanent te ontharen, maar wil je niet elke week ontharen? Overweeg dan een goed harsapparaat of een goede epilator.
1 | Gillette Venus Platinum Extra Smooth | Bekijk op Bol.com |
2 | Athena Club Razor Kit | |
3 | Billie Razor Starter Kit | Bekijk op Bol.com |
4 | Schick Hydro Silk 5 | |
5 | Solimo 5-Blade Razor for Women |
Toch nog een specifieke vraag over de ladyshave? De meest gestelde vragen vind je hier.
Wil je een ladyshave goed schoon houden, dan reinig je hem elke drie scheerbeurten. Als eerste verwijder je de kop. Pak er wat perslucht bij en spuit dit langs de binnenkant van de ladyshave. Dit blaast de vastzittende haartjes uit het apparaat.
Maak nu een mengsel van tien delen water, één deel azijn in een klein kommetje, genoeg zodat je het kopje er helemaal in kunt onderdompelen. Voordat je het onderdompelt, borstel je de fijne haartjes uit de kop met een klein borsteltje. Laat het vervolgens vijf minuutjes weken. Spoel het om met schoon water en klaar is Kees!
Helaas is echter niet elke ladyshave waterdicht. In zo'n geval is de bovenstaande methode niet toepasbaar. Een ladyshave die niet waterdicht is, reinig je met een klein borsteltje. Het is mogelijk dat je hierdoor niet alles even goed schoonhoudt.
Je vindt verschillende ladyshaves in de winkel. Ieder type is geschikt voor een ander lichaamsdeel. De gewone variant gebruik je voor grotere oppervlaktes, zoals de benen. Wil je een trimmer voor de intieme zones, zoals de oksels of je bikinilijn? Dan bestaat er ook een kleine variant, perfect voor dit precisieklusje.
Vergelijk je een ladyshave met een scheerapparaat, dan is het grootste verschil de kop. De scheerkop is ontworpen om de huid te beschermen. Door de ronde afwerking glijdt de ladyshave gemakkelijk over de rondingen van het lichaam. Het heeft hierdoor een andere vorm dan die van een traditioneel scheerapparaat. Zo scheer je pijnloos en snel je oksels, benen en bikinilijn.
Helemaal voorkomen kunnen we niet, maar de kans op wondjes en dergelijke minimaliseren wel! Een goede ladyshave is de investering daarmee meer dan waard. Hebben de bovenstaande tips geholpen? Laat het ons gerust weten! Bedankt voor het lezen.