menu
close
Categorieën

De Beste Laptop voor Studenten Helpt je door je Studie

Student zit met laptop op schoot op de grond

Als student spendeer je veel tijd achter een laptop. Je typt er verslagen mee op late avonden, volgt colleges, bereidt presentaties voor én kijkt er je favoriete series op. Ga je binnenkort studeren of studeer je al? Dan heb je een goede laptop nodig. Om precies te zijn: de beste laptop voor studenten!

Als je nu een goede keuze maakt, heb je er jaren (studie)plezier van. Onderstaande koopgids helpt je bij het maken van een keuze. Lees verder!

student laptop

student laptop

Acer Aspire 5 (2022, A515-57-56UV)

Acer Aspire 5 (2022, A515-57-56UV)
Schermgrootte: 15.6 Inch
Intern geheugen: 16 GB
Bekijk op Bol.com

Microsoft Surface Go 3 (2021)

Microsoft Surface Go 3 (2021)
Bekijk op Bol.com

Waarom een laptop voor studenten aanschaffen?

Het is niet makkelijk om een goede laptop aan te schaffen. Zeker als student heb je hoge eisen: een laptop moet snel zijn, over de juiste programma's beschikken en genoeg opslagruimte hebben.

Maar niet elke studie vereist dezelfde laptop. Veel creatieve studies vereisen een sterke laptop, met krachtige processor. Ook voor ICT-opleidingen en technische studies heb je een solide laptop nodig. Als je vooral verslagen wegtikt en presentaties maakt, is vrijwel elke laptop geschikt – de keuze is reuze!

Als je video's monteert of foto's bewerkt heeft de laptop een goede videokaart en genoeg werkgeheugen nodig. Let hier ook op als je af en toe een veeleisende game speelt.

Dan is er ook nog de prijs: geef niet te veel uit voor een laptop die krachtiger is dan je nodig hebt, zeker als student. Wil je geld besparen? Dan is de beste budgetlaptop een goede keus.

De populairste soorten laptops voor studenten zijn:

  • Een MacBook. De MacBook is een populaire keuze voor culturele en creatieve studies, zoals media design. Het besturingssysteem is makkelijk in gebruik en te koppelen met je andere Apple-producten.
  • Een Chromebook. Een Chromebook is een goedkope en snelle laptop, die vooral geschikt is voor lichte taken. Je typt er verslagen op, browset op internet en kijkt series. Apps download je uit de Play Store of Chrome Web Store.
  • Een Windows-laptop. Het voordeel van een Windows-laptop is de grote hoeveelheid aan beschikbare computerprogramma's. Je hebt veel keuze tussen standaard modellen en krachtigere modellen: stem hem af op wat je nodig hebt.

Koopgids: hoe kies ik de beste laptop voor studenten?

Heb je geen idee welke studentenlaptop je nodig hebt? Onderstaande koopgids neemt je mee in de wereld van laptops voor studenten. Zo maak je de beste keuze. Lees snel verder! 💻

Een persoon zit met een MacBook op schoot op een beige bank

Het besturingssysteem

Het eerste waar je naar kijkt bij de keuze voor de beste studentenlaptop, is het besturingssysteem. Dit is het hoofdprogramma op je computer dat alle programma's en processen aanstuurt. Ieder besturingssysteem heeft zo zijn voor- en nadelen. Hieronder heb ik alles op een rijtje gezet.

Windows

Windows – ontwikkeld door Microsoft – is al jaren een van de populairste besturingsystemen. Vrijwel alle bekende computerprogramma's zijn bruikbaar op een Windows-laptop. Het is een stabiel besturingssysteem dat makkelijk bestuurbaar is en intuïtief werkt.

Je gebruikt Microsoft Office-programma's zoals Word, Powerpoint en Excel. Met Windows als besturingssysteem voor je studie sla je in principe nooit de plank mis. Helaas is Windows iets kwetsbaarder voor virussen dan andere systemen. Een goede antivirussoftware is een uitkomst.

macOS

macOS is het besturingsysteem van Apple. Het besturingsysteem is geschikt voor creatieve studies, zoals productdesign en grafisch design. Ook voor studies waarbij je vooral teksten verwerkt en standaard programma's gebruikt, is macOS een goede optie.

Als je over een iPhone of iPad bezit, haal je het meeste uit een MacBook. Je koppelt de twee apparaten en synchroniseert apps. Zo gebruik je ze makkelijk naast elkaar. 🍏

Je gebruikt programma's van macOS zoals Pages, Numbers en Keynote. Microsoft Office-programma's zoals Word en Powerpoint zijn beschikbaar, maar koop je er los bij. macOS is bovendien een relatief veilig systeem. Virussen komen minder voor dan bij Windows.

ChromeOS

ChromeOS is het besturingssysteem van Chromebooks. Een Chromebook wordt veel gebruikt door studenten en scholieren. Het is een goedkope, snelle en betrouwbare laptop voor lichte taken.

Het nadeel van ChromeOS is dat je niet alle computerprogramma's kan gebruiken. Microsoft Office-programma's zijn bijvoorbeeld wel bruikbaar, maar met omwegen. Adobe-programma's zoals Photoshop zijn niet geschikt voor een Chromebook. Dat vereist een krachtigere laptop.

Linux

Als je informatica studeert en programmeur wilt worden, is Linux een goede keuze. Linux is voor iedereen gratis te downloaden. Het besturingsysteem is open source, wat betekent dat iedereen toegang heeft en de optie heeft om te helpen het systeem beter te maken.

Het nadeel is dat programma's als Microsoft Office en Adobe Creative Cloud niet beschikbaar zijn.

Ongeacht het besturingssysteem, als student is een stabiele interverbinding een must. Als je wifi-verbinding thuis te wensen over laat, is een wifi-versterker wat je zoekt.

De processor

De processor (CPU) van een laptop stuurt alle taken van je computer aan. Een krachtige processor zorgt daarom voor een snellere laptop. 🚀

Hierbij helpt het jezelf af te vragen wat je van plan bent te ondernemen met de laptop. Ga je alleen wat tekstverwerking doen, of wil je ook foto's en video's bewerken? In dat laatste geval heb je een krachtigere processor nodig.

AMD vs. Intel

De twee populairste processormerken zijn Intel en AMD. MacBooks hebben tegenwoordig hun eigen processors: de M1, M1 Pro en M1 Max van Apple. Qua prestaties leggen deze processors van Apple de lat steeds hoger.

Voor Windows-laptops zijn Intel en AMD nog altijd de koplopers. Jarenlang was Intel de beste, maar AMD heeft een hele inhaalslag gemaakt. Het aanbod aan processors is ook enorm uitgebreid. Het belangrijkste is dat de processor krachtig genoeg is voor je werkzaamheden: kijk vooral naar de prestaties en niet het merk!

➡️ Intel staat bekend om zijn hoge kloksnelheden. Dit maakt ze geschikt voor videobewerking en 3D-ontwerpen. Bij Intel zijn de populairste processors de Intel i-serie. Hieronder vallen de Intel Core i3-, i5- en i7-processoren. Nóg krachtiger zijn de modellen uit de i9-lijn, maar deze zijn als student meestal overbodig.

Een Intel Core i3 is een goede (en goedkopere) keuze als je alleen essays typt, browset en andere basisfuncties gebruikt. Intel Core i5 en i7 is een goede keuze voor studenten die wat meer ondernemen. De processor is krachtig genoeg voor basistaken én zwaardere toepassingen, zoals gamen en foto's bewerken.

Intel Pendium en Intel Celeron zijn de andere lijnen van Intel. Beiden behoren tot de budgetopties en zijn daarmee geschikt voor alledaagse taken.

Handige tip: de processors van Intel hebben een achtervoegsel in de vorm van een letter, die aangeeft om wat voor een processor het gaat. Bijvoorbeeld:

  • K: de processor is overklokbaar.
  • G: er zit een AMD-videochip in de processor.
  • F: er zit geen videochip in de processor.

Er zijn meerdere achtervoegsels van processors die je een inzicht geven over de functies.

Een persoon in blauw shirt zit met een laptop op schoot

➡️ AMD heeft de Ryzen serie, die zijn populariteit zeker verdient. Deze lopen van de Ryzen 3, Ryzen 5 tot de Ryzen 7. Ook hier zit er een Ryzen 9 bij, die voor studenten meestal te veel van het goede is.

Ryzen 3 en Ryzen 5 zijn een goede keuze voor studenten. Vraag je iets meer van je laptop omdat je zwaardere programma's gebruikt? Ga dan voor een Ryzen 7.

Net als Intel, heeft AMD ook achtervoegsels die specificeren waar de processor over beschikt (of niet), bijvoorbeeld:

  • X: de processor heeft hoge prestaties.
  • G: de processor beschikt over een AMD-videochip.
  • H: high performance graphics, ofwel een hoge kwaliteit graphics.

Aantal kernen en threads

De snelheid van de processor wordt onder andere bepaald door het aantal cores (kernen). Als je laptop bijvoorbeeld drie kernen heeft, voer je gemakkelijk drie taken tegelijk uit. Je browset, typt een verslag en chat met vrienden.

Net als het aantal kernen, geeft het aantal threads ook aan hoeveel taken je tegelijk uitvoert. Zo laat je 20 tabbladen zonder gedoe openstaan.

Wil je ook af en toe gamen? Dan let je op de kloksnelheid van de laptop. De kloksnelheid bepaalt hoe snel elke kern zijn taak uitvoert. Als je één taak zeer snel wilt uitvoeren – zoals een game spelen of foto bewerken – is een hoge kloksnelheid wat je zoekt.

Het werkgeheugen (RAM)

Net zo belangrijk als de processor is het werkgeheugen van de laptop. Dit wordt aangegeven in het aantal RAM, ofwel random access memory. Hier slaat de laptop tijdelijk informatie op die nodig is voor huidige taken.

Het kleinste werkgeheugen is 4GB. De meeste gebruikers kiezen tegenwoordig voor 8GB of 16GB.

  • Gebruik je de laptop alleen voor basistaken, zoals e-mails beantwoorden, browsen en verslagen typen? Dan is 4GB voldoende.
  • Wil je ook wat meer tabbladen en programma's tegenlijk open laten staan? Ga dan voor 8GB. Dit is tegenwoordig de populairste keuze.
  • Zoek je een laptop waarmee je gamet, programmeert en video's monteert? Ga dan voor 12GB of 16GB. Er zijn zelfs modellen van 32GB! Zo ben je zeker dat je zware computerprogramma's moeiteloos gebruikt.

De snelheid van het werkgeheugen is afhankelijk van de geheugensnelheid, uitgedrukt in megahertz (MHz). Hoe hoger het aantal megahertz, hoe beter.

De geheugensnelheid gaat hand in hand met de generatie van het werkgeheugen. Dit bepaalt hoe modern het geheugen is.

DDR5 (double date rate) is de opvolger van DDR4, en daarmee de nieuwste generatie werkgeheugen. Ze zijn efficiënter en sneller dan hun voorganger. Oudere laptops beschikken veelal over DDR4 of lager, waardoor ze minder efficiënt werken.

Accuduur

Als je overdag op school zit of reist, is een lange accuduur meer dan handig. Je sleept je laptop overal mee naar toe. Een accuduur van minimaal 7 uur is daarom geen overbodige luxe.

De accu van een laptop heeft een bepaalde capaciteit. Dit bepaalt hoelang de laptop van stroom wordt voorzien met één volle acculading. Dit wordt ook wel uitgedrukt in het aantal mAh ofwel milliampère-uur.

Een Chromebook heeft over het algemeen de langste accuduur: tot wel 12 uur. Dit komt door het snelle en lichte besturingsysteem dat relatief weinig van de accu vraagt.

De 5 beste laptops voor studenten op een rij

1. student laptop

1. student laptop

2. Acer Aspire 5 (2022, A515-57-56UV)

2. Acer Aspire 5 (2022, A515-57-56UV)
Schermgrootte: 15.6 Inch
Intern geheugen: 16 GB

3. Microsoft Surface Go 3 (2021)

4. Acer Swift 3 OLED (2022)

4. Acer Swift 3 OLED (2022)
Schermgrootte: 14 Inch
Intern geheugen: 8 GB

5. HP Spectre x360 (2022)

5. HP Spectre x360 (2022)
Schermgrootte: 13.5 Inch
Intern geheugen: 16 GB

Videokaart

Als je ook wilt gamen en video's bewerken op je laptop, heb je een videokaart nodig. Via de videokaart stuurt je laptop beelden via de processor naar het beeldscherm. Een videokaart laat het beeld vloeiend in elkaar overlopen.

Je hebt de keuze tussen een geïntegreerde en discrete videokaart. Een geïntegreerde videokaart is geschikt voor het bekijken van YouTube-video's en het spelen van eenvoudige games.

Een discrete videokaart (ook wel dedicated videokaart) heeft meer kracht: je gebruikt hem voor zwaardere toepassingen, zoals gamen, video's bewerken, foto's bewerken en 3D-ontwerpen maken.

Een dedicated videokaart heeft zijn eigen geheugen: het videogeheugen of VRAM (video random-access memory). Hoe hoger het videogeheugen, hoe beter de prestaties van de videokaart. Zo lopen beelden soepel en zonder gestotter in elkaar over.

De snelheid van het videogeheugen wordt in megahertz (MHz) of gigahertz (GHz) aangegeven. Hoe meer MHz, hoe beter de videokaart presteert tijdens grafische werkzaamheden.

De videokaart is vooral belangrijk voor gamen en creatieve doeleinden. Hieronder lees je hoeveel gigabyte VRAM je per toepassing gebruikt.

  • 👾 Gamen: hoe grafisch intenser de games, hoe krachtiger de videokaart die je nodig hebt. Ook de resolutie waarin je wilt spelen, is van belang. Als je gamen met een instelling van 1920 × 1080 pixels, heb je 4 tot 6 GB video-ram nodig. Gamen in 4K heeft minstens 6 GB nodig, maar kies liever voor 8 GB of 10 GB. Vind je dit te veel van het goede? Dan biedt een desktop met goede monitor een betere game-ervaring.
  • 🎬 Video's bewerken: hierbij bepaalt het bewerkingsprogramma welke videokaart je nodig hebt. Sommige programma's, zoals DaVinci Resolve, vragen meer van de videokaart. Hiervoor kies je 6 GB of hoger. Adobe Premiere Pro en Final Cut Pro werken prima op 4 GB, maar bij een hoger aantal reageert het programma sneller.
  • 🎞️ Foto's bewerken: Adobe Photoshop en Lightroom Classic hebben zo'n 2 GB VRAM nodig, maar meer gigabytes kan zeker geen kwaad. Zo is je laptop toekomstbestendig.
  • 📝 Grafisch ontwerpen: voor Adobe Illustrator is 4 GB aangeraden. Ook voor Adobe InDesign en Adobe Photoshop is dit voldoende.
  • 💻 3D-ontwerpen: voor 3D-ontwerpen heb je minstens 8 GB VRAM nodig. Heb je een groter budget? Ga dan zeker voor de 16 GB. Zo gaat het renderen sneller.
Net als het werkgeheugen werkt VRAM ook met generaties. Dit is afgekort in GDDR (graphics double date rate). Hierachter staat een cijfer en de overdrachtssnelheden. 

Opslag

Vrijwel alle laptops hebben genoeg opslagruimte voor tekstdocumenten en andere (kleine) bestanden. Als je ook films en muziek wilt opslaan, heb je meer opslagruimte nodig.

De hoeveelheid opslag die je nodig hebt, is afhankelijk van je gebruiksdoel. Hoe groter de opslag, hoe meer documenten, muziek en films je op je laptop opslaat.

Dit zijn de meestvoorkomende aantallen opslag:

  • 256 GB: deze aan opslag is aan de lage kant. Kies daarom alleen voor dit aantal als je weinig bestanden opslaat of veel in de cloud werkt.
  • 512 GB: bewaar je vooral documenten en afbeeldingen? Dan is 512 GB voldoende opslag.
  • 1 TB: als je meerdere games speelt of veel video's en andere bestanden op je laptop opslaat, is 1 terabyte (1000 GB) voldoende.

Type opslag: HDD of SSD

Dan heb je nog de keuze tussen het opslagtype. Een HDD (hard disk drive) bestaat uit een draaiende schijf en een bewegende lees- en schrijfkop. Door gebruik van magnetisme leest de arm bestanden op de schijf, of slaat hij nieuwe bestanden op door te 'schrijven' op de schijf.

Een SSD (solid state drive) is sneller dan een HDD. Dat is niet het enige voordeel van een SSD: dit opslagtype is ook stiller en slijtvaster door de afwezigheid van bewegende onderdelen. SSD-schijven maken gebruik van geheugenchips om je gegevens op te slaan. Zo gebruiken ze ook minder stroom en en zijn ze betrouwbaarder.

Een SSD is wel duurder dan een HDD, maar die prijskloof wordt stilletjesaan kleiner. Voor nu is een SSD met grote opslagcapaciteit nog altijd een stuk duurder dan een HDD – per gigabyte ongeveer twee keer zo duur. HDD-schijven zijn daardoor een goede budgetoptie.

In sommige laptops zit een combinatie van een SSD en HDD-schijf. Zo gebruikt de laptop de SSD voor het snel opstarten van programma's en documenten, en de HDD genoeg ruimte biedt voor andere data.

Een persoon zit aan een keukentafel met een Macbook

Scherm

Hoe hoger de resolutie van het scherm, hoe scherper het beeld. Het beeldscherm van een laptop is gebouwd met pixels. Hoe meer pixels, hoe meer details je ziet.

Bij voorkeur kies je minimaal voor een Full HD-scherm van 1920 × 1080 pixels. Ik raad minimaal een Full HD-resolutie aan om optimaal te genieten van een scherp beeldscherm.

Dan is er ook nog Quad HD of 2K, waarbij het scherm 2560 × 1440 pixels heeft. Hierdoor is het beeldscherm twee keer zo scherp als bij Full HD.

De beste beeldkwaliteit zie je tegenwoordig bij 4K (3840 × 2160). Een 4K-beeldscherm is het geld waard voor creatieve doeleinden en gamen – als je het geld ervoor hebt. Een hoge beeldschermkwaliteit, zoals 4K, heeft ook een krachtigere videokaart nodig.

Een hoog aantal pixels is vooral belangrijk als je grafisch design of een andere creatieve studie volgt. Voor studies waar je alleen teksten verwerkt en opdrachten maakt, is een hoge schermresolutie minder relevant en is een Full HD-scherm voldoende.

Soort lcd-panelen

De meeste laptopschermen zijn tegenwoordig lcd-schermen (liquid crystal display). Hierbij kies je tussen verschillende typen. 👇

  • IPS (in-plane switching): een IPS-paneel heeft een grote kijkhoek. Met zijn heldere kleuren en scherpere beelden is dit type geschikt voor zowel Netflix als presentaties maken.
  • VA (vertical alignment): dit paneeltype heeft een hoog contrast. Dit is vooral fijn als je graag films en series kijkt. Met zijn hoge reactietijd is dit type minder geschikt voor gamen. 🎮
  • TN (twisted nematic): een TN-paneel is goedkoop en snel. De kijkhoek is kleiner en kleuren zijn minder scherp. Het grootste voordeel is de snelle reactietijd, wat dit paneeltype perfect maakt voor gamen.

Oled komt voor laptops nauwelijks voor. Bij beeld met veel lichte of witte elementen, gebruikt een oled-scherm meer energie dan een lcd-scherm. Omdat tekstverwerkingsprogramma's en browsers vooral wit zijn, gaat de accu sneller leeg.

Een hogere beeldkwaliteit zoals 4K is mooi, maar vraagt meer van de batterij. Hierdoor neemt de levensduur van de batterij sneller af. Als je voor je studie geen hoge beeldkwaliteit nodig hebt, kies je daarom liever voor een lager aantal pixels. 

Grootte van de laptop

Als student sleep je je laptop overal heen: van je kamer naar de collegezaal en dan door naar de bibliotheek. Hoe kleiner de laptop, hoe makkelijker je hem meeneemt. Een kleine laptop is bovendien in de meeste gevallen lichter dan een groter exemplaar.

Desalniettemin biedt een groter scherm ook voordelen. Zo kijk je series en films op een groter scherm. Als je de laptop ook gebruikt voor het bewerken van foto's of video's, is een groter scherm geen overbodige luxe.

Hieronder enkele richtlijnen om te bepalen welke maat laptop bij je past:

  • Geschikt voor onderweg: tot 15 inch.
  • Geschikt voor thuis én onderweg: tot 16 inch.
  • Geschikt voor thuis: tot en met 17 inch.

Accessoires

Met de juiste accessoires maak je je nieuwe laptop compleet. Zo zoek je wellicht het beste docking station. Hiermee creëer je meerder aansluitmogelijkheden, zoals een 3.5 mm-jack, verschillende usb-poorten, een Ethernet-poort en HDMI-poort.

De beste draadloze muis geeft je bewegingsvrijheid. Er zit geen kabel in de weg en je neemt de muis makkelijk met je mee, bijvoorbeeld om presentaties in elkaar te zetten of video's te editen. Maak je uitrusting compleet met een toetsenbord.

Wil je ook cd's lezen of branden? Helaas hebben laptops tegenwoordig geen ingebouwde optische drive. Gebruik in plaats hiervan een goede optische drive die je op je laptop aansluit. Hiermee bekijk en brand je ook dvd's of cd's, net zoals vroeger!

Wat mag het kosten?

Studeren is niet goedkoop, dat weten we maar al te goed. Maar de beste laptop voor studenten is essentieel voor je studie, waardoor de investering het zeker waard is.

Je kiest tussen laptops in verschillende prijsklassen – er zit altijd wel een laptop voor jouw budget tussen:

  • Onder de 500 euro. Hieronder valt bijvoorbeeld een Chromebook. Bij een goedkope laptop is de opslag en het RAM-geheugen meestal laag. Als je de laptop alleen voor basistaken gebruikt, is dit geen probleem. Voor intensief gebruik kies je liever een laptop in een hogere prijsklasse.
  • 500 tot 1000 euro. In de middenklasse vind je laptops met goede prestaties. De laptop is geschikt voor alle taken: van tekstverwerking tot het terugkijken van colleges.
  • 1000+. Laptops boven de 1000 euro hebben hun prijs te danken aan een krachtige processor, groot werkgeheugen en snelle opslag. Daarnaast maakt het merk ook veel uit; Apple-laptops zijn over het algemeen prijziger dan Windows-laptops.
Student zit met laptop en boeken op bed

Specificaties van laptops voor studenten naast elkaar

Nu je alle belangrijke specificaties kent, is het tijd om een keuze te maken. Onderstaand overzicht maakt het makkelijk om alle zaken te vergelijken.

SchermgrootteIntern geheugen
1student laptop
2Acer Aspire 5 (2022, A515-57-56UV)15.6 Inch16 GB
3Microsoft Surface Go 3 (2021)15.6 Inch16 GB
4Acer Swift 3 OLED (2022)14 Inch8 GB
5HP Spectre x360 (2022)13.5 Inch16 GB

student laptop

Acer Aspire 5 (2022, A515-57-56UV)

Schermgrootte: 15.6 Inch

Intern geheugen: 16 GB

Microsoft Surface Go 3 (2021)

Schermgrootte: 15.6 Inch

Intern geheugen: 16 GB

Acer Swift 3 OLED (2022)

Schermgrootte: 14 Inch

Intern geheugen: 8 GB

HP Spectre x360 (2022)

Schermgrootte: 13.5 Inch

Intern geheugen: 16 GB

Veelgestelde vragen over laptops voor studenten

Je bent aangekomen bij het einde van deze koopgids. Hieronder staan de antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent de beste laptop voor studenten. Schiet je nog een vraag binnen? Schroom je dan niet om deze aan ons te stellen!

Is een Chromebook goed voor school?

Een Chromebook is makkelijk in gebruik, snel en goedkoop. Hierdoor is een Chromebook een goede laptop voor school; van basisschoolleerlingen tot studenten. Het lichte besturingsysteem is makkelijk in gebruik en zorgt voor een lange batterijduur.

De belangrijkste apps voor tekstverwerking, presentaties en e-mail staan al op je Chromebook, en de rest download je uit de Google Play Store.

Wat is de gemiddelde levensduur van een laptop?

De gemiddelde levensduur van een laptop ligt tussen de 3 en 5 jaar. Met name de batterij gaat snel achteruit: De totale capaciteit in milliampère-uur (mAh) daalt in de loop van de tijd naarmate de laadcycli toenemen.

Waarom blaast mijn laptop?

Als je processor hard moet werken, wordt hij warm. Om te voorkomen dat je processor oververhit, wordt deze afgekoeld met een ventilator. Dit maakt een blazend geluid.

Stopt de ventilator niet met blazen? Sluit dan alle processen af, maak de ventilatiesleuven schoon met een wattenstaafje. Als dit niet helpt, kies dan voor een professionele schoonmaakbeurt of schaf een laptopstandaard met actieve koeling aan.

Hoe maak je een laptop schoon?

Voor het schoonmaken van je laptop heb je een microvezeldoekje en wattenstaafjes nodig. Zet je laptop eerst uit, want water en hardware gaan niet goed samen. Met een vochtig microvezeldoekje maak je het toetsenbord schoon. Spuit nooit direct schoonmaakmiddel op je laptop, maar altijd eerst op een schoonmaakdoekje.

Het beeldscherm maak je ook schoon met een microvezeldoekje. Als dat niet voldoende is, gebruik je een speciale reinigingsspray voor beeldschermen. Wrijf de oppervlaktes weer schoon met een droog doekje voordat je de laptop weer aanzet. De gleuven van de ventilator en poorten maak je schoon met wattenstaafjes.

Conclusie

Je laptop is je trouwste studiegenoot: hij loodst je door colleges, tentamens, verslagen en essays. Ik hoop dat je met deze koopgids de beste laptop voor je studie hebt gevonden! Als je nog vragen hebt over de beste laptop, hoor ik dat graag! Wellicht zoek je ook een goede monitor voor thuis? In ieder geval bedankt voor het lezen en hopelijk tot ziens. 👋

Marieke Pasmans

Marieke werkte een aantal jaar in een winkel, maar besloot na een poosje dat het tijd was voor iets nieuws. Na wat omwegen kwam ze bij HelpingCherry terecht. Een schot in de roos: nu schrijft ze met plezier voor de website! Hiernaast werkt ze aan andere projecten als freelancer en plant ze een terugkeer naar de schoolbanken.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up