menu
close
Categorieën

De Beste Make-upspiegel voor de Mooiste Look

Make-upspiegel op een bureau met make-up erbij

Make-up is de laatste eeuw populairder geworden, en met youtube tutorials creëert iedereen gemakkelijk de mooiste looks. De beste make-upspiegel is hierbij onmisbaar! Hiermee zoom je in op je gezicht, zodat je make-up nauwkeurig aanbrengt. Zo zien je smokey-eyes er nog mooier uit!

In dit artikel geef ik je alle belangrijke informatie over de beste make-upspiegel. Daarnaast vind je hier ook de top 5!

Riki Loves Riki Skinny Smart

Riki Loves Riki Skinny Smart

Riki Loves Riki Skinny Smart

Riki Loves Riki Skinny Smart

Fancii Vera Premium Lighted Vanity

Fancii Vera Premium Lighted Vanity

Waarom een make-upspiegel aanschaffen?

Make-up werd door de jaren heen niet alleen populairder, ook de kwaliteit van de producten verbeterde. Zo vind je in iedere drogisterij de beste oogschaduw voor je favoriete look. Daarnaast zijn er genoeg youtube tutorials ter inspiratie.

Make-upspiegels maken je make-uproutine ook makkelijker. Ze bestaan in allerlei soorten en maten. In de koopgids ga ik hier verder op in. Nu is het vooral goed om te weten welke soorten make-upspiegels er zoal op de markt zijn.

Soorten make-upspiegels

  • De vaste make-upspiegel: deze spiegel bevestig je aan de muur, net als een normale badkamerspiegel. Dankzij de vergrootfunctie zie je de details van je gezicht. Zo breng je de beste budget foundation nog beter aan!
  • De draagbare make-upspiegel: deze spiegel is handig om mee te nemen. Door het lichte en kleine formaat stop je hem makkelijk in je tas.
  • De opvouwbare make-upspiegel: deze bevestig je aan de muur, maar hij sluit als een drieluik. Dit type spiegel geeft het voordeel dat je vanuit verschillende perspectieven naar je gezicht kijkt.
  • De verlengbare make-upspiegel: deze lijkt op de traditionele spiegel die veel in hotelkamers hangt. Hij zit vast aan de muur, en beschikt over een uitschuifbare standaard die je uittrekt of inklapt tot op een afstand die je comfortabel vindt.

De 5 beste make-upspiegels op een rij

1. Riki Loves Riki Skinny Smart

1. Riki Loves Riki Skinny Smart

2. Riki Loves Riki Skinny Smart

2. Riki Loves Riki Skinny Smart

3. Fancii Vera Premium Lighted Vanity

3. Fancii Vera Premium Lighted Vanity

4. Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror

4. Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror
Vorm: Rechthoek

5. Conair Unbound Rechargeable LED Lighted

Koopgids: hoe kies ik de beste make-upspiegel?

Make-upspiegels verschillen niet alleen qua soort van elkaar, maar hebben ook andere verschillen. Dit levert je misschien keuzestress op, maar geen paniek! Ik zet alle belangrijke informatie op een rijtje in deze handige koopgids.

Formaat

Denk allereerst goed na over het juiste formaat van de spiegel. Sommige mensen vinden een kleine, ronde spiegel al voldoende, terwijl anderen een grotere spiegel fijner vinden. Met een grotere spiegel doe je ook gemakkelijk je haar met een goede haarborstel.

Er bestaan ook spiegels met extra zijdes die je in- en uitklapt. Zo bekijk je jezelf van verschillende kanten.

Bovendien hebben de extra zijdes meestal een andere vergroting dan de primaire spiegel. Dat is handig wanneer je jezelf het ene moment van dichtbij wil zien en het volgende van wat verder weg.

Vergroten

Sommige spiegels hebben twee zijden waar je tussen kan wisselen. Op de ene spiegelzijde zie je jezelf 'normaal' en op de andere vergroot. Dit is prettig wanneer je nauwkeurige make-up zet, bijvoorbeeld met een contourkit of winged eyeliner.

De vergroting van spiegels verschilt. Het ene model vergroot drie keer, terwijl het andere tot wel 25 keer vergroot. Zo zie je iedere porie en mee-eter en weet je ook meteen of je huidverzorging zoals neusstrips misschien moet overwegen.

Tijdens het aanbrengen van make-up is een vergroting van 25 keer alleen nogal overdreven. Een spiegel die tien keer vergroot is perfect!

Make-upspiegel aan een muur met licht erachter.

Verlichting

Goede verlichting is cruciaal bij het aanbrengen van make-up. Natuurlijk licht is het beste, maar voor wanneer je bijvoorbeeld 's avond aan de slag wil, bestaan er spiegels die dit licht nabootsen.

Ledverlichting behoort tot de mogelijkheden. Ook fluorescerende verlichting geeft je een daglichteffect. Beide zijn goed voor het aanbrengen van make-up!

Let op deze vier kenmerken wanneer je een spiegel met lamp kiest:

  • Warmte: een spiegel met meerdere lampen geeft warmte af. Teveel warmte zorgt ervoor dat je make-up smelt. Kies liever voor een spiegel met één of twee lampen.
  • Helderheid: wanneer je make-up aanbrengt kijk je richting of zelfs direct naar de lamp. Een felle lamp zorgt mogelijk voor problemen zoals een hoornvliesbeschadiging. Kies voor zacht licht, vooral wanneer je recht in de lamp kijkt.
  • Kleur: het beste licht voor het aanbrengen van make-up is koel, zachtwit licht. Deze kleur komt het dichtst bij natuurlijk daglicht.
  • Energie: lampen verbruiken energie. Om je energieverbruik te verminderen en kosten te drukken, is het verstandig om een lamp te kiezen die energiezuinig is.

Een Led-lamp is het best type lamp voor make-upspiegels. Hij geeft geen warmte af, is energiezuinig en is in sommige gevallen ook nog dimbaar, wat beter is voor je ogen.

Voedingstype

Niet alle spiegels hebben stroom nodig. Alleen bij spiegels met bijvoorbeeld verlichting, is dit iets om over na te denken.

Verscheidene spiegels werken op batterijen. Zo ben je niet afhankelijk van een stopcontact en neem je de spiegel eenvoudig mee. Vergeet alleen niet dat je eens in de zoveel tijd de batterijen moet vervangen.

Grotere spiegels, meestal het type dat je aan de muur bevestigt, gebruiken netstroom als voedingstype. Hou er bij het ophangen rekening mee dat er een stopcontact in de buurt zit!

Prijs

De prijs van een make-upspiegel hangt af van het formaat en de functies die hij heeft. Een simpele make-upspiegel om mee te nemen is niet duur: ongeveer € 10.

Ben je op zoek naar een grotere muurspiegel die vergroot en verlicht? Dan betaal je een prijs tussen de € 30 en € 150, afhankelijk van het formaat en hoe veel hij vergroot.

1Riki Loves Riki Skinny Smart
2Riki Loves Riki Skinny Smart
3Fancii Vera Premium Lighted Vanity
4Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror
5Conair Unbound Rechargeable LED Lighted

Riki Loves Riki Skinny Smart

Riki Loves Riki Skinny Smart

Fancii Vera Premium Lighted Vanity

Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror

Conair Unbound Rechargeable LED Lighted

Veelgestelde vragen over make-upspiegels

Ben je er nog niet helemaal uit? Hier vind je alle veelgestelde vragen over make-upspiegels terug!

Hoeveel keer vergroot een make-upspiegel?

Goedkopere make-upspiegels vergroten drie keer, maar gemiddeld vergroten de spiegels tien keer.

Daarnaast bestaan er spiegels met meerdere zijden die allemaal over een andere vergroting beschikken. Dit is ideaal wanneer je verschillende dingen doet. Bij het in model brengen van je haar heb je waarschijnlijk geen vergroting nodig, maar bij het opmaken misschien wel!

Welke verlichting voor een make-upspiegel?

Make-up breng je het beste aan met daglicht. Een fluorescerende make-upspiegel of een variant met ledverlichting bootst natuurlijk daglicht na. Zo breng je de make-up in de juiste hoeveelheden aan, zonder dat je beeld vertekent. Ook is dit type verlichting beter voor je ogen, doordat het niet fel is.

Wat kost een make-upspiegel?

Voor de simpelste varianten zonder verlichting betaal je ongeveer € 10. make-upspiegels met meerdere functies, zoals verschillende vergrotingen en verlichting, kosten meer. De prijs hiervoor licht tussen de € 30 en € 150, afhankelijk van je wensen.

Conclusie

Een make-upspiegel is perfect voor het aanbrengen van make-up. De beste make-upspiegel beschikt over een of meerdere vergrotingen, zodat je de make-up nauwkeurig aanbrengt. Daarnaast geeft een fluorescerende spiegel of een variant met ledverlichting een daglichteffect.

Hopelijk vind je met deze informatie de beste make-upspiegel en creëer je binnenkort de mooiste make-up looks! Ben je nog op zoek? Loop dan de top vijf nog eens rustig door en vergelijk de verschillende kenmerken met elkaar.

Bedankt voor het lezen en vergeet hieronder te laten weten of dit artikel je verder geholpen heeft. 😊

Angela de Boer

Angela is geboren in het mooie plaatsje Sneek, waar ze nog altijd met veel plezier woont. Al van kinds af aan heeft ze een grote interesse gehad in het bedenken en schrijven van verhalen. Als klein kind, toen ze nog niet kon schrijven, vertelde Angela verhalen terwijl haar moeder meetypte in Office 98. Vanaf het moment dat ze een typcursus mocht doen, is ze begonnen met schrijven – een passie die nooit meer weg is gegaan. Naast dat ze schrijft voor HelpingCherry, studeert Angela toegepaste psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is op zoek naar verklaringen voor dingen die mensen doen, en ze hoopt hier ook veel over te kunnen schrijven in te toekomst.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up