menu
close
Categorieën

De Beste Massage Gun Tegen Spierpijn en Voor Ontspanning!

De beste massage gun

Een massage gun masseert pijnlijke spieren zodat ze weer soepel voelen. Of je nu te lang in één houding zit of zwaar getraind hebt: de massage gun masseert gericht op de triggerpoints. Zo herstelt de spier sneller en is de pijn eerder voorbij. In dit artikel vind je de top 5 beste massage guns en deel ik alle belangrijke informatie voor de beste aankoop.

Therabody Theragun Elite

Therabody Theragun Elite
Bekijk op Bol.com

Hyperice Hypervolt 2 Pro

Hyperice Hypervolt 2 Pro
Maximale batterijduur: 3 uur
Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

Hyperice Hypervolt Go 2

Hyperice Hypervolt Go 2
Bekijk op Bol.com

Waarom een massage gun aanschaffen?

Een massage gun masseert je spieren door middel van trillingen. Door deze trillingen ontspannen je spieren zich en verbetert de doorbloeding. Men noemt dit ook wel vibratietherapie en dit helpt bij spierpijn en spierspanning.  

Voordelen van een massage gun

Een massage gun zorgt naast een betere doorbloeding ook voor andere voordelen!

Hij verlicht spierpijn of verkrampingen van de spieren. De massage gun produceert klopbewegingen tegen de spieren, wat de spieren losmaakt. De LifeGoods Massage Gun heeft wel 30 verschillende standen waarmee je je spieren op verschillende intensiteitsniveaus masseert.

Je verbetert herstel na de training. Door direct gebruik te maken van een massage gun, bevorder je het herstelproces van de spieren. De massage gun voorkomt dat de spieren na de training vastzitten en vermindert daarnaast ook de verzuring van de spieren.

Hij is ideaal voor de warming-up. Door een goede massage voor je training, loop je minder snel blessures op. De spieren voelen soepeler aan en scheuren of verrekken minder snel.

Ben je na het lezen van al deze voordelen nieuwsgierig naar andere massage apparaten? Kijk dan ook eens naar een goed massagekussen!

Massage gun op een been

Massage gun gebruiken

Nu je enthousiast bent over de massage gun, is het goed om te weten hoe je hem precies gebruikt. Ik leg het je stap voor stap uit:

 1. Kies allereerst de juiste kop. Welke koppen bij welke spiergroepen horen, staat meestal in de gebruikshandleiding.
 2. Doe de massage gun eerst aan voordat je hem op de spier plaatst. Zo voel je de intensiteit met je hand en stel je hem zo nodig bij.
 3. Bouw de massage rustig op. Begin met een lage stand en voer deze op tot een comfortabele snelheid. Zo beschadig je de spier niet.
 4. Duw de massage gun niet te hard tegen de spier. Geef licht druk en laat het apparaat het werk doen.
 5. Neem de tijd. Geduld is een schone zaak bij het masseren. Daarnaast is een verrekte spier niet na één sessie opgelost.

De 5 beste massage guns op een rij

1. Therabody Theragun Elite

2. Hyperice Hypervolt 2 Pro

2. Hyperice Hypervolt 2 Pro
Maximale batterijduur: 3 uur
Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Bovenrug, Buik, Gezicht, Hoofd, Nek, Onderrug, Rug, Voeten, Schouders
Oplaadtijd: 120 minuut

3. Hyperice Hypervolt Go 2

4. Rockerz Massage Gun Sport en

4. Rockerz Massage Gun Sport en
Snoerlengte: 1.4 m
Intensiteitsstanden: 30
Maximale batterijduur: 8 uur
Aantal warmtestanden: 0
Geschikt voor lichaamsdeel: Voeten, Armen, Benen, Hoofd, Nek, Rug
Oplaadtijd: 1 uur

5. Theragun Elite

5. Theragun Elite
Snoerlengte: 0 m
Maximale batterijduur: 60 uur
Aantal warmtestanden: 0
Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Rug, Schouders, Voeten
Oplaadtijd: 120 minuut

Koopgids: hoe kies ik de beste massage gun?

Een massage gun is een goed alternatief wanneer je zoekt naar het beste massage-apparaat die gericht je triggerpoints los masseert. Om de juiste massage gun te kiezen, is het verstandig naar een aantal productspecificaties te kijken en deze te vergelijken. Ik zet ze voor je op een rij!

Klopbewegingen

Een massage gun gebruikt klopbewegingen als massagetechniek om je spieren los te maken. Het verschilt tussen apparaten hoe snel deze klopbewegingen gaan. Duurdere massage guns beschikken over verschillende snelheidsstanden. Zo kun je de spieren heel snel en intensief los kloppen, of juist rustig en ontspannen masseren.

Diepte

Naast de snelheid is ook de diepte van de klopbewegingen een belangrijk onderdeel van de massage. Hoe dieper de klopbewegingen gaan, hoe intenser de massage. Voor een stevige massage is een diepere klopbeweging nodig. Tijdens zo'n massage dringt het apparaat dieper in het spierweefsel. Dit zorgt voor sneller spierherstel.

Toeren per minuut (RPM)

Het aantal toeren per minuut (RPM), oftewel rotations per minute, duidt het aantal bewegingen per minuut aan. Met meer bewegingen per minuut is het makkelijker om bepaalde plekken goed te masseren. Hoe meer toeren de massage gun heeft, des te beter!

Warmtestanden

Sommige massage guns beschikken over één of meerdere warmtestanden. Deze stand zorgt ervoor dat het apparaat, naast de klopbewegingen, ook warmte uitstraalt naar de spier. Zo ontspant de spier nog sneller en is hij vlug weer soepel.

Batterijduur

De meeste massage guns houden het zo’n 1 à 2 uur vol. Dat is prettig, want niets is vervelender dan een apparaat wat tijdens een massage uitvalt. Er bestaan ook massage pistolen die het wel 3 tot 5 uur volhouden. De Naxo Massage Gun bijvoorbeeld, beschikt over zowel een batterijduur als een oplaadtijd van 1 uur.

Gifje van een massage gun op een been

Oplaadtijd

Daarnaast is de oplaadtijd ook bepalend voor het gebruiksgemak. Moet de massage gun uren aan de oplader, dan is timen wanneer je hem nodig hebt heel belangrijk. Gemiddeld duurt het 1.5 uur voordat een massage gun helemaal vol is. Zo pak je tijdens het wachten snel een yogasessie op de beste yogamat voor de ultieme zen-modus.

Opzetstukken

Elke massage gun is uitgerust met een bolvorm aan het uiteinde van het apparaat. Bij veel massage pistolen worden ook andere opzetstukken meegeleverd. Dit geeft je meer mogelijkheden, omdat je hiermee op veel meer verschillende manieren masseert!

De bolle vorm is vooral fijn bij de grotere spiergroepen en zet je in op bijvoorbeeld je bovenbeen of buikspieren. Het opzetstuk in de U-vorm pas beter bij de ruggengraat, de nek en de grotere spieren, zoals je biceps.

Smallere opzetstukken zorgen voor de triggerpoints van kleinere spieren, zoals je triceps of borstpieren.

In totaal bestaan er 9 verschillende opzetstukken, elk voor een andere spiergroep. Ik zet ze voor je op een rij:

 • Bal. Deze vorm heeft elke massage gun en is geschikt voor het hele lichaam.
 • Duimvorm. Hiermee druk je bepaalde triggerpoints in. Met de duimvorm masseer je specifieke punten in je spieren.
 • Vork. Dit opzetstuk is geschikt voor het masseren van de ruggenwervel, doordat je de wervels tussen de 'vork' laat vallen.
 • Schep. Dit opzetstuk, in de vorm van een schepje, is geschikt voor armen en benen. Het is belangrijk dat je de spier in de lengte pakt (van hand naar schouder) zodat je de hele spier masseert.
 • Kogel. Ook deze vorm is ideaal voor het masseren van triggerpoints. Daarnaast is de kogel ook geschikt voor het masseren van bindweefsel.
 • Hamer. Dit klinkt misschien heftig, maar dat valt best mee. De naam heeft hij te danken aan de vorm, die van een hamerkop. Dit opzetstuk gebruik je voor het hele lichaam.
 • Buikspieren. Je ziet hem niet veel, maar er bestaan koppen speciaal voor de buikspieren. Deze zijn bolvormig met kleine puntjes erop die precies in de buikspieren drukken.
 • Bicep. Dit opzetstuk lijkt op een grijphaak met 4 armen. Deze armen vallen precies over je bicep heen, waardoor je hem op de juiste plaatsen masseert.
 • Voeten. Er bestaan zelfs koppen om je voeten mee te masseren. Hij is met name geschikt om de onderkant van je voeten te masseren na een lange wandeling. Heerlijk!

Specificaties van massage guns naast elkaar

Maximale batterijduurOplaadtijdAantal warmtestandenIntensiteitsstanden
1Therabody Theragun Elite
2Hyperice Hypervolt 2 Pro3 uur120 minuut
3Hyperice Hypervolt Go 23 uur120 minuut
4Rockerz Massage Gun Sport en8 uur1 uur030
5Theragun Elite60 uur120 minuut030

Therabody Theragun Elite

Hyperice Hypervolt 2 Pro

Maximale batterijduur: 3 uur

Oplaadtijd: 120 minuut

Hyperice Hypervolt Go 2

Maximale batterijduur: 3 uur

Oplaadtijd: 120 minuut

Rockerz Massage Gun Sport en

Maximale batterijduur: 8 uur

Oplaadtijd: 1 uur

Aantal warmtestanden: 0

Intensiteitsstanden: 30

Theragun Elite

Maximale batterijduur: 60 uur

Oplaadtijd: 120 minuut

Aantal warmtestanden: 0

Intensiteitsstanden: 30

Veelgestelde vragen over massage guns

Heb je al zin in een lekkere, ontspannende massage? Ik beantwoord nog een paar vragen over massage guns zodat je écht alles weet.

Wat is een massage gun?

Een massage gun is een massageapparaat dat met verschillende kopstukken spieren los masseert door middel van klopbewegingen. Dit is fijn als ontspanning, maar ook voor vermindering van spierpijn of blessures na het sporten.

Hoe gebruik je een massage gun?

Kies de juiste kop en intensiteit. Zet vervolgens de kop op de spier en laat deze rustig het werk doen. Duw het apparaat niet te hard in de spier. Bij een massage is geduld een schone zaak; sommige blessures hebben meerdere massages nodig om volledig te herstellen.

Conclusie

Een massage gun is ideaal om spierpijn te verhelpen, blessures te verminderen of gewoon voor een lekker ontspannen massage. Welke spieren je ermee behandelt, is afhankelijk van het aantal koppen waarover je beschikt.

Hopelijk weet je nu voldoende over de massage gun om de juiste aan te schaffen en geniet je binnenkort van een massage! Twijfel je nog, bekijk dan de top 5 nog eens rustig.

Bedankt voor het lezen en laat vooral weten of dit artikel behulpzaam was😊 .

Angela de Boer

Angela is geboren in het mooie plaatsje Sneek, waar ze nog altijd met veel plezier woont. Al van kinds af aan heeft ze een grote interesse gehad in het bedenken en schrijven van verhalen. Als klein kind, toen ze nog niet kon schrijven, vertelde Angela verhalen terwijl haar moeder meetypte in Office 98. Vanaf het moment dat ze een typcursus mocht doen, is ze begonnen met schrijven – een passie die nooit meer weg is gegaan. Naast dat ze schrijft voor HelpingCherry, studeert Angela toegepaste psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is op zoek naar verklaringen voor dingen die mensen doen, en ze hoopt hier ook veel over te kunnen schrijven in te toekomst.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up