menu
close
Categorieën

Het Béste Massagekussen voor Optimale Ontspanning

vrouw slaapt

We leven in een tijd waarin alles snel moet, wat de nodige portie stress oplevert. Wat helpt bij het ontladen van stress is een ontspannende massage, maar die zijn vaak duur en veel tijd om naar de masseur te gaan is er niet. Gelukkig hoeft dat ook niet per sé! Met een massagekussen haal je de massage naar jou toe, gewoon in je luie stoel voor de televisie.

Wist je dat de oude Grieken al masseertechnieken toepaste in hun medische geneeskunde? Ook is bekend dat de Romeinen massage gebruikte voor het wegvoeren van schadelijke stoffen uit het lichaam. Masseren is een eeuwenoude manier van ontspanning in het lichaam die tot op de dag van vandaag erg geliefd is!

Daar komt deze prachtige uitvinding vandaan. Om je alvast een idee te geven van waar je moet kijken, geef ik je hieronder de top 3 van dit moment. 👇

Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage

Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage
Type massage: Rolmassage, Shiatsu massage
Timer: Ja
Bekijk op Bol.com

Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen

Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen
Type massage: Acupressuur, Compressie massage, Klopmassage, Rolmassage, Shiatsu massage
Timer: Ja
Bekijk op Bol.com

Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage

Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage
Type massage: Rolmassage, Shiatsu massage
Timer: Ja
Bekijk op Bol.com

Waarom een massagekussen aanschaffen?

Niets is zo vervelend als vastzittende spieren in je nek of rug. Vaak komt deze spierpijn door te veel stress, oververmoeidheid of een verkeerde houding. Het is moeilijk om de spieren zelf los te krijgen als je niet precies weet waar je op moet drukken – als je er al zelf bij komt!

Een massagekussen heeft massageknobbels die zo zijn geplaatst dat ze je zere spieren beetpakken en kneden. Ze gebruiken speciale kneed- en masseertechnieken om je spieren zo weer los te krijgen. Wil je geen kussen? Dan is een goede massage gun een goed alternatief.

Naast het loskomen van de spieren gebeurt er nog iets anders in het lichaam wanneer deze gemasseerd wordt: er komt endorfine vrij. Endorfine is een stofje die het lichaam zelf aanmaakt, ook wel 'geluksstof' genoemd. Het geeft namelijk een signaal af naar je hersenen die ervoor zorgt dat je je gelukkiger voelt en pijnprikkels afnemen. Dit stofje komt ook vrij tijdens onder andere sporten en chocolade eten. 🍫

De 5 beste massagekussens op een rij

1. Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage

1. Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage
Snoerlengte: 1.20 m
Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Bovenrug, Onderrug, Rug, Voeten
Afstandsbediening: Nee
Timer: Ja

2. Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen

2. Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen
Snoerlengte: 2 m
Geschikt voor lichaamsdeel: Benen, Bovenrug, Kuit, Nek, Onderrug, Schouders, Armen, Dijen, Rug, Voeten
Afstandsbediening: Nee
Timer: Ja

3. Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage

3. Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage
Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Bovenrug, Onderrug, Rug, Voeten
Afstandsbediening: Nee
Timer: Ja

4. Infinity Goods Shiatsu Massagekussen Elektrisch

4. Infinity Goods Shiatsu Massagekussen Elektrisch
Snoerlengte: 180 cm
Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Nek, Rug, Schouders
Afstandsbediening: Nee
Timer: Ja

5. BrellaVio XL Draadloos Massagekussen +

5. BrellaVio XL Draadloos Massagekussen +
Snoerlengte: 1.5 m
Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Billen, Borst, Bovenarm, Bovenrug, Buik, Dijen, Handen, Hoofd, Kuit, Lichaam, Nek, Onderrug, Rug, Schouders, Triceps, Voeten
Afstandsbediening: Nee
Timer: Ja

Koopgids: hoe kies ik het beste massagekussen?

Het beste massage-apparaat verlicht je spieren, maar een massagekussen kopen is lastiger dan je denkt. Er zijn veel verschillende soorten modellen en specificaties die het lastig maken de juiste te kiezen. Daarom heb ik de belangrijkste soorten en specificaties voor je op een rij gezet; zo weet je precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een massagekussen!

Type massagekussens

Om het juiste massagekussen te kopen, is het eerst belangrijk dat je kiest voor welk lichaamsdeel je het wil gebruiken. Op basis hiervan zijn massagekussens onder te verdelen.

De rug

De rug is het snelst vermoeid doordat we veel lopen, tillen of een verkeerde houding aannemen, waardoor we onze rug belasten. Een massagekussen voor de rug leg je over de rugleuning van een stoel. Ga er tegenaan zitten en de massage kan beginnen!

Speciaal voor de onderrug is een kleiner type kussen verkrijgbaar. Dit kussen leg je in de holte van je onderrug. Het voordeel van dit onderrugkussen is dat hij specifiek de drukpunten van de onderrug pakt. Een nadeel is dat hij het bovenste gedeelte van de rug niet kan masseren.

De nek

Wanneer we stress krijgen, slaat dit snel op de nekspieren. Deze voelen dan stijf aan. Een massagekussen voor de nek is perfect om deze nekstijfheid op te lossen door massagebewegingen die de drukpunten van de nek- en schouderspieren losmaken. Dit massagekussen kan je als een sjaal om je nek doen, zodat het kussen op de juiste plek op je schouderbladen rust. Dat maakt hem meteen lekker draagbaar.

De nek, rug en het zitvlak

Wil je drie vliegen in 1 klap slaan? Dan kan je het beste een massagekussen kopen voor de nek, rug en het zitvlak. Dit is een groot kussen die je in een stoel legt. In het kussen zitten knobbels die zowel je nek, rug als je billen tegelijk kunnen masseren. Handig als je weinig tijd hebt en toch optimaal wil ontspannen!

De armen en benen

Ook onze armen en benen raken vermoeid en pijnlijk na inspanning of blessure. Gelukkig zijn er speciale massagekussens die de ledematen los masseren. Deze kussens komen in verschillende vormen. Voor de onderbenen bestaan bijvoorbeeld massagelaarzen waar je je voeten en benen tot de knieholte in doet.

Voor de armen zijn speciale kussens ontwikkeld waar je je armen tot de elleboog of de schouder in kan stoppen. Vervolgens leg je je armen neer op de armleuning of een tafel en laat je het kussen zijn werk doen.

Heb je geen tijd om je armen en benen apart te laten masseren? Dan is er ook een massagekussen die ze allebei tegelijk doet! Deze kan je als een matras op de grond leggen. Door er op te liggen en je ledematen op de juiste plek te leggen, masseert het kussen je armen en benen tegelijk masseren.

Houd in gedachten...

– Gebruik een massagekussen niet ter ondersteuning of vervanging voor medische apparaten en/of toepassingen.
– Chronische aandoeningen en symptomen kunnen verslechteren door het gebruik van een massagekussen. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts, zodat deze je kan adviseren.
– Neem ook eerst contact op met je arts wanneer je: zwanger bent, een pacemaker hebt, kunstmatige gewrichten of elektronische implantaten hebt; of lijdt aan storingen van de bloedsomloop, diabetes, trombose, spataders, open wonden, kneuzingen, gescheurde huid en/of aderontstekingen.

Verschillende specificaties

Nu je weet uit welke typen massagekussens je kan kiezen, is het goed om te weten welke specificaties het belangrijkst zijn om naar te kijken tijdens je zoektocht!

Massagezones

Het type massagekussen bepaald welke lichaamsdelen je ermee masseert, maar dit is erg globaal. Zo zijn er kussens die zowel voor de onderrug als de kuiten geschikt zijn. Zo hoef je niet verschillende kussens te kopen – en dat is wel zo voordelig. Kijk bij de productspecificaties daarom naar welke lichaamsdelen en lichaamszones je er veilig mee kunt masseren.

Intensiteitstanden

Hoe hard of hoe zacht je gemasseerd wil worden, hangt waarschijnlijk af naar wat voor type dag je hebt gehad. Dit is per persoon verschillend maar ook afhankelijk van de situatie. Om te ontspannen wil je een zachtere massage dan wanneer je de knelpunten uit je nek wil laten masseren. Een massagekussen met 2 of meer standen is een echte aanrader.

Houd er rekening mee dat je op een hogere intensiteit de spieren sneller overbelast. Op lage intensiteit gebruik je het kussen daarom maximaal 15 minuten, terwijl je je op een hoge intensiteit niet langer dan 10 laat masseren.

Massagekoppen

De massagekoppen zorgen uiteindelijk voor de echte massage. Hoe meer koppen er zijn, hoe specifieker en gerichter de massages worden. Het gemiddelde massagekussen heeft vier massagekoppen. Minder dan vier koppen verlaagt de efficiëntie van de massage.

Type massage

Masseerkussens geven verschillende soorten massages. De meest voorkomende is de shiatsu-massage, gericht op de drukpunten van het lichaam. Andere typen zijn bijvoorbeeld de compressie-, rol- en vibratiemassage, allemaal manieren om de knelpunten uit je spieren te halen.

Niet alle soorten massage zijn geschikt voor alle spieren – vandaar dat massagekussens voor verschillende lichaamszones meerdere types massages bieden.

Breedte en hoogte aanpassen

We zijn niet allemaal even groot en breed, toch kunnen niet alle kussens in hoogte of breedte versteld worden. Hun stand is universeel. Wil je het kussen graag aanpassen aan je eigen postuur? Dan is het verstandig hier bij de aanschaf rekening mee te houden.

Specificaties van de massagekussens naast elkaar

Type massageGeschikt voor lichaamsdeel
1Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch NekmassageRolmassage, Shiatsu massageArmen, Benen, Bovenrug, Onderrug, Rug, Voeten
2Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu MassagekussenAcupressuur, Compressie massage, Klopmassage, Rolmassage, Shiatsu massageBenen, Bovenrug, Kuit, Nek, Onderrug, Schouders, Armen, Dijen, Rug, Voeten
3Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch NekmassageRolmassage, Shiatsu massageArmen, Benen, Bovenrug, Onderrug, Rug, Voeten
4Infinity Goods Shiatsu Massagekussen ElektrischRolmassage, Shiatsu massageArmen, Benen, Nek, Rug, Schouders
5BrellaVio XL Draadloos Massagekussen +Shiatsu massageArmen, Benen, Billen, Borst, Bovenarm, Bovenrug, Buik, Dijen, Handen, Hoofd, Kuit, Lichaam, Nek, Onderrug, Rug, Schouders, Triceps, Voeten

Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage

Type massage: Rolmassage, Shiatsu massage

Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Bovenrug, Onderrug, Rug, Voeten

Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen

Type massage: Acupressuur, Compressie massage, Klopmassage, Rolmassage, Shiatsu massage

Geschikt voor lichaamsdeel: Benen, Bovenrug, Kuit, Nek, Onderrug, Schouders, Armen, Dijen, Rug, Voeten

Auronic Shiatsu Massagekussen Elektrisch Nekmassage

Type massage: Rolmassage, Shiatsu massage

Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Bovenrug, Onderrug, Rug, Voeten

Infinity Goods Shiatsu Massagekussen Elektrisch

Type massage: Rolmassage, Shiatsu massage

Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Nek, Rug, Schouders

BrellaVio XL Draadloos Massagekussen +

Type massage: Shiatsu massage

Geschikt voor lichaamsdeel: Armen, Benen, Billen, Borst, Bovenarm, Bovenrug, Buik, Dijen, Handen, Hoofd, Kuit, Lichaam, Nek, Onderrug, Rug, Schouders, Triceps, Voeten

Veelgestelde vragen over massagekussens

Hoelang mag je een massagekussen gebruiken?

Je mag een massagekussen niet langer dan 15 minuten achter elkaar gebruiken. Doe je dit wel, dan kan je de spieren overbelasten en zelfs beschadigen. Wanneer je een hoge intensiteit gebruikt, masseer dan niet langer dan 10 minuten achterelkaar.

Hoeveel massagekoppen moet een kussen hebben?

Het minimum aantal massagekoppen om een goede massage te kunnen uitvoeren is vier. Hoe meer koppen een massagekussen bevat, hoe preciezer en efficiënter de massage uiteindelijk is.

Welke lichaamsdelen kan je masseren met een massagekussen?

In principe kan je alle lichaamsdelen masseren. Er zijn zelfs gezichts- en hoofdmassages verkrijgbaar. Welke lichaamsdelen en zones een kussen kan masseren staat altijd bij de productspecificaties. Er zijn ook kussens die verschillende lichaamsdelen gecombineerd kunnen masseren, bijvoorbeeld de nek, rug en het zitvlak.

Conclusie

Hopelijk weet je nu welke typen massagekussens er zijn en waar je op moet letten wanneer je er een aanschaft. Kijk nog eens naar de top 5 beste massagekussens – misschien zit jouw ideale kussen hier wel bij!

Bedankt voor het lezen en laat hieronder vooral weten of dit artikel je geholpen heeft! 😊

Angela de Boer

Angela is geboren in het mooie plaatsje Sneek, waar ze nog altijd met veel plezier woont. Al van kinds af aan heeft ze een grote interesse gehad in het bedenken en schrijven van verhalen. Als klein kind, toen ze nog niet kon schrijven, vertelde Angela verhalen terwijl haar moeder meetypte in Office 98. Vanaf het moment dat ze een typcursus mocht doen, is ze begonnen met schrijven – een passie die nooit meer weg is gegaan. Naast dat ze schrijft voor HelpingCherry, studeert Angela toegepaste psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is op zoek naar verklaringen voor dingen die mensen doen, en ze hoopt hier ook veel over te kunnen schrijven in te toekomst.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up