menu
close
Categorieën

Elke Dag een Andere Smaak met het Beste Nespresso-Apparaat!

nespresso met cups in een doos

Het begrip Nespresso is bij de meeste mensen wel bekend. Zijn het niet de gekleurde capsules die in elke supermarkt je aandacht trekken, dan is het wel van George Clooney die je vraagt 'what else?'. Rondom Nespresso is veel reclame. Dit is ook niet zo gek, gezien de tientallen verschillende smaken én het gemak waarmee je de koffie zet!

Empty products count or some error API!

Waarom een Nespresso-apparaat aanschaffen?

Een Nespresso-apparaat lijkt een beetje op een goed koffiepadapparaat, maar dan met cups in plaats van koffiepads. De koffiecups zijn er in enorm veel smaken. Zo geniet je elke dag van een andere smaak koffie uit hetzelfde apparaat!

De basis van een Nespresso-apparaat is espresso. Het verschil tussen een espressoapparaat en de Nespresso zit hem in de cups. Die laatste zijn in veel verschillende smaken en sterktes te vinden.

In de Nespresso cup zit gemalen koffie wat hermetisch is afgesloten. Hierdoor blijven de geur- en smaakstoffen behouden. Deze stoffen komen pas vrij als je een espresso zet. Dit in tegenstelling tot gewone koffiebonen, waarbij de smaak na enkele weken verdwijnt.

Zodra je de cup in de machine stopt, doorboren kleine pinnetjes de bovenkant, zodat er kleine gaatjes ontstaan. Daarna perst heet water zich onder hoge druk door deze kleine gaatjes, zodat de geur en smaakstoffen van de gemalen koffie uit de cup zich met het water mengen.

Zo klinkt een Nespresso-apparaat misschien als de allerbeste in zijn soort, en dit is voor jouw wensen wellicht ook zo. Maar eerlijk is eerlijk, aan elk apparaat zitten ook nadelen. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt, zet ik de voor- en nadelen voor je op een rij.

Voordelen:

 • Gemakkelijk in gebruik.
 • Loopt snel door, zo heb je binnen de kortste keren een lekker kopje koffie.
 • Heeft een uitstekende koffiesmaak.
 • Gemakkelijk in onderhoud.
 • De cups bestel je eenvoudig online.
 • Door de aluminium verpakking blijft de koffie lekker vers.
 • Nespresso machines zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan volautomatische espressomachines.
 • Er zijn maar liefst 28 verschillende Nespresso smaken verkrijgbaar.

Nadelen:

 • Je kunt maar één kopje per keer zetten.
 • Bij ieder kopje koffie een nieuw cupje in het apparaat steken, er is geen mogelijkheid om twee cupjes tegelijk te gebruiken.
 • De cupjes zijn relatief duur, namelijk € 0,33 per cupje.
 • De koffie is vaak nét niet heet genoeg.
 • Zodra de garantie verloopt, zijn de servicekosten van Nespresso vrij hoog.

De 5 beste Nespresso-apparaten op een rij

Koopgids: hoe kies ik het beste Nespresso-apparaat?

Nu je de voor- en nadelen kent en nog steeds van plan bent om een Nespresso aan te schaffen, moet je met een aantal dingen rekening houden. Ik zet de belangrijkste functies en specificaties voor je op een rij en begin met de standaard functies.

Standaard functies

Deze functies heeft elk Nespresso-apparaat. Dit maakt hem uniek vergeleken met het beste koffiezetapparaat of een koffiezetapparaat met bonen.

 • Waterreservoir: elke Nespresso heeft een waterreservoir van minimaal 0,7 liter
 • Pompdruk: ieder apparaat zet koffie met een pompdruk van 19 bar
 • Twee programma's: elke Nespresso is geschikt voor espresso en café lungo
 • Automatische slaapstand: ieder Nespresso-apparaat schakelt na 3 minuten automatisch over naar slaapstand
 • Opwarmtijd: alle apparaten hebben een opwarmtijd van 25 seconden. Voor de melkopschuimer is dit iets langer, afhankelijk van de soort koffie die je zet
Er bestaan bedrijven die hun Nespresso apparaat verkopen met claims zoals: 'dit apparaat perst het water met maar liefst 19 bar door de koffiemaling' of 'dit apparaat zet naast espresso ook café lungo!'. Val hier niet voor, dit doen ze dus allemaal. 

Inhoud van het waterreservoir

De inhoud van het waterreservoir bepaalt na hoeveel kopjes koffie je het water weer moet bijvullen. Hier zitten grote verschillen tussen. Goedkopere varianten beschikken over een kleiner reservoir, vaak rond de 0,7 liter. Onthoud hierbij dat een kopje espresso ongeveer 40 ml water bevat en een lungo 110 ml.

Grootte van de opvangbak

Een opvangbak vangt de capsules op die je hebt gebruikt. Iedere opvangbak moet je na een aantal capsules weer legen. Gemiddeld heeft een Nespresso een opvangbak voor 6 capsules. Sommige hebben capaciteit tot wel 12 capsules. Wil je hier niet te vaak naar om hoeven kijken, kies dan voor een opvangbak met meer capaciteit.

Kopgrootte

Alle Nespresso-apparaten zetten een kopje espresso of lungo voor je, maar slechts een aantal zetten ook een ristretto voor je. Wil je graag kleine, sterke kopjes koffie zetten, dan moet je hier bij de aanschaf op letten. De duurdere varianten beschikken vaak over deze extra functie.

Het type melkopschuimer

Veel Nespresso-apparaten komen zonder melkopschuimer. Ben je op zoek naar een variant die je bakje koffie van een schuimlaag voorziet, dan heb je de volgende opties:

 • Ingebouwde melkopschuimer: het allerhandigste is een machine die met één druk op de knop koffie met melk maakt.
 • Losse Aeroccino: de Aeroccino is een door Nespresso gemaakte melkopschuimer. Deze schaf je los aan voor ongeveer € 70.
 • Geïntegreerde Aeroccino: een aantal Nespresso modellen koop je met een geïntegreerde Aeroccino, zoals de Krups Nespresso Citiz & Milk. Dit is goedkoper dan een Aeroccino los kopen.

De koffiecups

Hoewel er namaak cups bestaan, is het advies om alleen originele Nespresso cups te gebruiken. De verleiding voor namaakcups is groot, omdat ze een stuk goedkoper zijn dan originele. Ook lijken namaakcups prima in het Nespresso-apparaat te passen, maar ze beschadigen je apparaat. Als je originele Nespresso cups gebruikt, weet je zeker dat ze goed passen.

Op dit moment heeft Nespresso wel 28 smaken in het assortiment. Dat is een groot aanbod om lekkere koffiesmaken mee af te wisselen. De verschillende soorten cups zijn er in verschillende koffie intensiteiten, maar ook wisselende smaken. Denk dan aan extra smaken zoals cacao, karamel, zoethout of citrus.

Nespresso cups

De prijs

Er zijn Nespresso-apparaten op de markt van € 80 tot ongeveer € 300. Dat is een behoorlijk verschil. De kwaliteit van de koffie is echter bijna altijd hetzelfde, ongeacht de prijs. Hogere prijsklassen hebben wel vaak meer extra functies.

Ontkalken

Om de levensduur van je Nespresso-apparaat te verlengen, moet je het apparaat ongeveer twee keer per jaar ontkalken. Sommige Nespresso machines hebben een indicatielampje waaraan je ziet of het tijd is om te ontkalken. Brandt het lampje, dan is het belangrijk om het apparaat te ontkalken voordat weer koffie zet.

Net als bij het koffiezetten, verschillen de exacte stappen om te ontkalken per Nespresso-apparaat. Het is verstandig om hiervoor de handleiding van de machine door te nemen. Daarnaast heb je een ontkalkingsmiddel nodig. Nespresso produceert zelf ontkalkingsmiddelen die bij de machines van het merk passen.

De eerste stap om te ontkalken is het legen van de machine. Leeg de capsule opvangbak, het waterreservoir en het lekbakje. Zet vervolgens een grote bak of kom met een inhoud van minimaal 1 liter onder de koffie-uitloop. Meng water met ontkalkingsmiddel in het waterreservoir volgens de verhouding die op de verpakking staat aangegeven.

Zet het programma aan en laat de machine het werk doen. Als het Nespresso-apparaat klaar is met ontkalken, spoel je het waterreservoir uit, vul je het opnieuw met water en zet je het spoelproces aan. De Nespresso machine is nu weer klaar voor het volgende kopje koffie!

Ik kan me voorstellen dat je een beeld van dit proces wilt. Bekijk daarom dit handige filmpje die het stap voor stap laat zien!

Specificaties van Nespresso apparaten naast elkaar

Veelgestelde vragen over Nespresso-apparaten

Heb je nog vragen over Nespresso-apparaten? Ik beantwoord een aantal veelvoorkomende vragen hieronder.

Welke cups moet ik gebruiken?

In een Nespresso-apparaat horen echte Nespresso-capsules. Hoewel er cups van andere merken op de markt zijn, loop je kans dat je je machine beschadigt door deze te gebruiken. 

Hoe ontkalk ik mijn Nespresso-apparaat?

Alle Nespresso machines hebben een ontkalkingsmodus. Je activeert deze modus door het espresso en het lungo knopje tegelijkertijd in te drukken en 3 seconden vast te houden.

Hoeveel smaken heeft Nespresso?

Momenteel bestaan er 28 verschillende smaken koffiecups. Nespresso ontwikkelt steeds nieuwe smaken, dus het aantal zal alleen maar oplopen.

Conclusie

Hopelijk heb je nu voldoende informatie om het juiste Nespresso-apparaat aan te schaffen en binnenkort een heerlijk kopje koffie te drinken!

Ben je er nog niet helemaal uit? Geen nood! Vergelijk de specificaties in de top 5 nog eens rustig. Bedankt voor het lezen, laat vooral weten of dit artikel je geholpen heeft! 😊

Angela de Boer

Angela is geboren in het mooie plaatsje Sneek, waar ze nog altijd met veel plezier woont. Al van kinds af aan heeft ze een grote interesse gehad in het bedenken en schrijven van verhalen. Als klein kind, toen ze nog niet kon schrijven, vertelde Angela verhalen terwijl haar moeder meetypte in Office 98. Vanaf het moment dat ze een typcursus mocht doen, is ze begonnen met schrijven – een passie die nooit meer weg is gegaan. Naast dat ze schrijft voor HelpingCherry, studeert Angela toegepaste psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is op zoek naar verklaringen voor dingen die mensen doen, en ze hoopt hier ook veel over te kunnen schrijven in te toekomst.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up