menu
close
Categorieën

De Beste Neustrimmers van dit Moment

man met een baard

Je kijkt in de spiegel en ziet ineens een klein zwart haartje uit je neusgat steken. Niets vervelender dan naar buiten moeten met het idee dat iedereen nu naar dat haartje zit te kijken, al kan natuurlijk niemand hem op afstand zien zitten. Hij moet er zo snel mogelijk uit! Dat is waar de beste neustrimmer zijn entree maakt.

In dit artikel vertel ik je waar je op moet letten bij de aanschaf van een neustrimmer en wat de top 5 beste neustrimmers van dit moment zijn.

Philips NT5650/16

Philips NT5650/16
Geschikt voor lichaamsdeel: Neus, Oor, Wenkbrauw
Merk: Philips
Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

Wellshave 3 in 1 Neustrimmer

Wellshave 3 in 1 Neustrimmer
Geschikt voor lichaamsdeel: Neus, Oor, Wenkbrauw
Merk: Wellshave
Bekijk op Bol.com

Wellshave Neustrimmer Basic - Wenkbrauw

Wellshave Neustrimmer Basic - Wenkbrauw
Geschikt voor lichaamsdeel: Neus, Oor, Wenkbrauw
Merk: Wellshave
Bekijk op Bol.com

Waarom een neustrimmer aanschaffen?

Neushaar heeft iedereen, of we het nu leuk vinden of niet. Mannen hebben over het algemeen meer neushaar dan vrouwen en ook de lengte van het haar is per persoon verschillend. Neushaar is tegenwoordig iets wat men met 'vies' en 'onverzorgd' associeert, in tegenstelling tot vroeger, waar mannen gewoon de wilde plukken uit hun neus hadden steken en niemand daar wat van dacht.

Tijden veranderen en daarmee ook de verzorgingsnormen. Daardoor willen veel mannen – en ook vrouwen – hun neushaar trimmen. Een pijnloze en gemakkelijke manier om dit te doen is door een neustrimmer te gebruiken. Met zelfs de beste scheermesjes trim je geen neushaar.

Veel mensen denken dat de neustrimmer de neusharen uit je neus trekt, wat enorm pijnlijk klinkt. Dit is gelukkig niet wat de neustrimmer doet: hij snijdt ze af! Zo steekt de haar niet meer uit de neus, maar kan het nog wel doen waar het voor bedoeld is: bacteriën en andere ongewenste deeltjes tegenhouden.

Wat doet neushaar?

Voordat ik verder in ga op de neustrimmer en zijn specificaties, wil ik je vertellen waarom er haar in onze neuzen groeit. Neusharen zijn de beschermers van de longen. Ze houden allerlei ongezonde deeltjes, virussen en bacteriën tegen die anders in onze neusholte en vervolgens longen terecht zouden komen.

Wanneer je al je neushaar weghaalt, door bijvoorbeeld waxen of epileren, vergroot je de kans op luchtweginfecties en ontstekingen. Dit wil je vooral niet, dus je laat de neusharen beter zitten. Dit betekent niet dat je de haren met bosjes uit je neus moet laten groeien; je mag ze best bijhouden. Dit kan je eenvoudig doen door ze te trimmen.

De 5 beste neustrimmers op een rij

1. Philips NT5650/16

1. Philips NT5650/16
Merk: Philips
Kleur: NT5650/16
Materiaal: Kunststof
Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
Werkt op batterijen: Ja

2. Wellshave 3 in 1 Neustrimmer

2. Wellshave 3 in 1 Neustrimmer
Merk: Wellshave
Kleur: Advance
Materiaal: ABS
Fabrieksgarantie termijn: 1 jaar
Werkt op batterijen: Nee

3. Wellshave Neustrimmer Basic - Wenkbrauw

3. Wellshave Neustrimmer Basic - Wenkbrauw
Merk: Wellshave
Kleur: Basic
Materiaal: ABS
Fabrieksgarantie termijn: 1 jaar
Werkt op batterijen: Nee

4. Wellshave 2 in 1 Neustrimmer

4. Wellshave 2 in 1 Neustrimmer
Merk: Wellshave
Kleur: Premium
Materiaal: ABS
Fabrieksgarantie termijn: 1 jaar
Werkt op batterijen: Nee

5. BaByliss for Men BaBylissMEN E650E

Hoe gebruik je een neustrimmer?

Het is verre van moeilijk, gelukkig! Je zet het apparaat aan en stopt hem voorzichtig in een het neusgat. Vervolgens draai je hem rustig rond terwijl de mesjes de neusharen afsnijden en in het apparaatje zuigen. Zo krijg je geen kleine haartjes die in je neus kriebelen.

Wanneer je klaar bent, kan je de kop van het apparaatje af halen en afspoelen onder de kraan. Zo haal je alle afgesneden haartjes eruit. Droog de neustrimmer af voordat je hem opbergt, en klaar is kees!

Het is geen duikwedstrijd – Stop de neustrimmer niet te diep in de neus, want dit kan de neusholte ernstig beschadigen! Wanneer je enige weerstand voelt, ben je al te diep. Houd het apparaat zo dicht mogelijk bij de ingang van het neusgat.

Koopgids: hoe kies ik de beste neustrimmer?

Nu je weet wat een neustrimmer doet en hoe je hem moet gebruiken, is het hoog tijd te kijken naar waar je de beste neustrimmer aan herkent.

Soorten neustrimmers

Er zijn verschillende soorten neustrimmers verkrijgbaar. Degene die voor zich spreekt, is de neustrimmer waarmee je enkel neushaar trimt. Simpel, geen poespas.

Er zijn ook neustrimmers die meer kunnen dan dat. Zo kan je een neustrimmer kopen die zowel je neushaar als haar uit je oren verwijdert.

Ben je op zoek naar the whole package? Dan is een multigroomer perfect voor je. Deze is geschikt voor neus- en oorharen, maar je trimt er ook je bakkebaarden en baard mee. Het is meteen een soort baardtrimmer!

Multigroomer

De multigroomer is zoals je al gelezen hebt, veelzijdiger dan de gewone neustrimmer. Het is meestal een apparaat met meerdere opzetstukken, waar je verschillende soorten lichaamshaar mee trimt. Het lijkt qua formaat een beetje op een goed scheerapparaat.

Het voordeel van de neustrimmer zonder al deze extra's, is dat deze kleiner en compacter is. Hierdoor is hij makkelijker mee te nemen en op te bergen dan de multigroomer.

Waterdicht

Er zijn neustrimmers die waterdicht zijn. Deze gebruik je onder de douche of in bad als je wilt. Wel zo handig, als je toch al bezig bent met het scheren van je benen of het trimmen van je borsthaar. Check vooraf wel goed of hij waterdicht is, want dit is niet vanzelfsprekend! Wanneer dit niet het geval is, beschadig je het apparaat door het in contact te brengen met water en kun je weer een nieuwe kopen. 😭

Accessoires

Er zijn verschillende soorten accessoires die je krijgt bij de neustrimmer, net zoals je dat bijvoorbeeld bij de beste tondeuse krijgt. Deze zitten meestal standaard bij het pakket, maar je koopt ze ook los indien gewenst.

De verschillende opzetstukken maken het mogelijk de trimmer voor verschillende lichaamsdelen te gebruiken, zoals je oren. Hoe meer opzetstukken er meegeleverd worden, hoe veelzijdiger de trimmer is.

Let wel: bij meer opzetstukken moet je ook rekening houden met de draagbaarheid van het apparaatje. Het is wel zo handig als er een tasje bij de neustrimmer zit als je van plan bent hem met al zijn opzetstukken mee te nemen. Daarnaast is een borsteltje ook wel zo prettig om de losse haartjes snel mee weg te borstelen.

Man met zakdoek tegen neus

Specificaties van neustrimmers naast elkaar

Geschikt voor lichaamsdeel
1Philips NT5650/16Neus, Oor, Wenkbrauw
2Wellshave 3 in 1 NeustrimmerNeus, Oor, Wenkbrauw
3Wellshave Neustrimmer Basic - WenkbrauwNeus, Oor, Wenkbrauw
4Wellshave 2 in 1 NeustrimmerNeus, Oor, Wenkbrauw
5BaByliss for Men BaBylissMEN E650ENeus, Oor, Wenkbrauw

Philips NT5650/16

Geschikt voor lichaamsdeel: Neus, Oor, Wenkbrauw

Wellshave 3 in 1 Neustrimmer

Geschikt voor lichaamsdeel: Neus, Oor, Wenkbrauw

Wellshave Neustrimmer Basic - Wenkbrauw

Geschikt voor lichaamsdeel: Neus, Oor, Wenkbrauw

Wellshave 2 in 1 Neustrimmer

Geschikt voor lichaamsdeel: Neus, Oor, Wenkbrauw

BaByliss for Men BaBylissMEN E650E

Geschikt voor lichaamsdeel: Neus, Oor, Wenkbrauw

Veelgestelde vragen over neustrimmers

Is een neustrimmer pijnlijk?

Het trimmen van neushaar met een neustrimmer is niet pijnlijk. Hij snijdt de haren in de neus af en zuigt ze vervolgens direct het apparaat in. Hier voel je niks van. Wanneer je te diep je neus in gaat, kun je wel de zachte huid beschadigen. Dit is wel pijnlijk, maar het is dan ook niet de bedoeling dat je de neustrimmer zo ver je neus insteekt!

Wat doen neusharen?

Neusharen houden bacteriën, virussen en andere ongewenste deeltjes tegen die via de ingeademde lucht mee naar binnen komen. Als al deze deeltjes in onze neusholte en longen komen, vergroot je de kans op infecties en ontstekingen. Het is dan ook niet verstandig om je neushaar volledig te verwijderen.

Hoe gebruik je een neustrimmer?

Het trimmen van neushaar is eenvoudig. Je zet de trimmer aan en stopt hem voorzichtig in het neusgat, maar niet te diep. Vervolgens draai je het apparaatje langzaam terwijl de mesjes de neusharen afsnijden en opzuigen. Wanneer je klaar bent, haal je de kop van het apparaatje en spoel je deze af. Even afdrogen, opbergen en je bent klaar!

Conclusie

Bekijk met deze nieuwe info de top 5 beste neustrimmers van dit moment nog eens en vergelijk de specificaties. Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste neustrimmer kopen!

Bedankt voor het lezen en laat vooral weten of het dit artikel je geholpen heeft. 😊

Angela de Boer

Angela is geboren in het mooie plaatsje Sneek, waar ze nog altijd met veel plezier woont. Al van kinds af aan heeft ze een grote interesse gehad in het bedenken en schrijven van verhalen. Als klein kind, toen ze nog niet kon schrijven, vertelde Angela verhalen terwijl haar moeder meetypte in Office 98. Vanaf het moment dat ze een typcursus mocht doen, is ze begonnen met schrijven – een passie die nooit meer weg is gegaan. Naast dat ze schrijft voor HelpingCherry, studeert Angela toegepaste psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is op zoek naar verklaringen voor dingen die mensen doen, en ze hoopt hier ook veel over te kunnen schrijven in te toekomst.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up