menu
close
Categorieën

Geniet Ongehinderd van je Muziek met de Beste Noise-Cancelling Koptelefoon

vrouw draagt noise cancelling koptelefoon

Vind je omgevingsgeluiden ook zo vervelend? Als ik een gigantische takenlijst heb, dan heb ik mijn concentratie hard nodig. En soms wil je gewoon even ontspannen in alle rust – met je favoriete muziek. Dan biedt de beste noise-cancelling koptelefoon dé oplossing!Door omgevingsgeluiden te blokkeren, concentreer jij je op wat belangrijk is: werk of ontspanning.

Sony WH-CH720N Zwart

Sony WH-CH720N Zwart
Inklapbaar: Ja
NFC: Nee
Type koptelefoon: Over-ear

Bose 700 Headphones Wireless

Bose 700 Headphones Wireless
Bekijk op CoolblueBekijk op Bol.com

Sony WH-1000XM5 Zwart

Sony WH-1000XM5 Zwart
Inklapbaar: Nee
NFC: Nee
Type koptelefoon: Over-ear
Bekijk op Coolblue

Waarom een noise-cancelling koptelefoon aanschaffen?

Als je graag ongestoord muziek luistert, dan is de beste noise-cancelling koptelefoon onmisbaar. Je hoeft het geluid niet op maximaal volume te zetten om de muziek goed te horen, want storend omgevingsgeluid wordt gedempt. En daardoor is er minder kans op gehoorschade. Bovendien bieden de meeste exemplaren de optie om de noise-cancelling aan- en uit te zetten.

Vind je een koptelefoon niet prettig, en draag je liever de beste oordopjes? De beste noise-cancelling oordopjes zijn ook een optie. Deze dempen het geluid iets minder goed, maar werken alsnog prima!

Koopgids: hoe kies ik de beste noise-cancelling koptelefoon?

Op zoek naar een goede noise-cancelling koptelefoon? De onderstaande koopgids staat vol onmisbare tips! ⤵️

Verbindingsopties

Een koptelefoon met snoer krijgt stroom van het apparaat waarop het aangesloten is. De koptelefoon hoeft nooit opgeladen te worden. Dat is het fijne, naast het feit dat er minder van de audiokwaliteit verloren gaat dan bij een draadloos model.

De nalden? Ten eerste raakt zo'n kabel snel in de war en treedt na verloop van tijd kabelbreuk op. Controleer ook of je apparaten de juiste aansluiting hebben: een 3,5mm-uitgang. Deze ingang ontbreekt op de nieuwste apparaten met Bluetooth.

Kies een koptelefoon met een lange kabel als je de koptelefoon thuis gebruikt. Dan heb je tijdens het gamen of het kijken van een film heb je voldoende bewegingsruimte. Ga je op pad, dan is een korte kabel juist handiger.

De populairste verbindingsoptie van een draadloze koptelefoon is Bluetooth. De nieuwste versie van Bluetooth (Bluetooth 5) zijn inmiddels stabiel genoeg om een goede verbinding te garanderen, en voor langere tijd dan zijn voorgangers, omdat het minder van de batterij vraagt. Je moet wel alsnog ervoor zorgen dat je koptelefoon is opgeladen voor je de deur uit gaat!

De kabel van een koptelefoon is doorgaans het kwetsbaarste onderdeel. Doordat deze ontbreekt, gaat de levensduur van de koptelefoon flink omhoog!

Bovendien is de draadloze variant ideaal voor onderweg, want het biedt meer bewegingsvrijheid dan de bekabelde variant. Een draadloze koptelefoon is doorgaans wel merkbaar duurder dan de bekabelde variant.

De 5 beste noise-cancelling koptelefoons op een rij

1. Sony WH-CH720N Zwart

1. Sony WH-CH720N Zwart
Volumebegrenzing: Ja
Draaibare oorschelpen: Ja
Kabellengte: 0.50 m
Maximale batterijduur: 50 uur
NFC: Nee
Type koptelefoon: Over-ear

2. Bose 700 Headphones Wireless

3. Sony WH-1000XM5 Zwart

3. Sony WH-1000XM5 Zwart
Volumebegrenzing: Ja
Draaibare oorschelpen: Ja
Kabellengte: 1.20 m
Maximale batterijduur: 40 uur
NFC: Nee
Type koptelefoon: Over-ear

4. Bose Noise Cancelling Headphones 700

4. Bose Noise Cancelling Headphones 700
Volumebegrenzing: Nee
Draaibare oorschelpen: Nee
Kabellengte: 1.06 m
Maximale batterijduur: 20 uur
NFC: Nee
Type koptelefoon: Over-ear

5. noise-canceling headphones

5. noise-canceling headphones
Volumebegrenzing: Ja
Draaibare oorschelpen: Ja
Kabellengte: 0.50 m
Maximale batterijduur: 50 uur
NFC: Nee
Type koptelefoon: Over-ear

Ruisonderdrukking

Er zijn twee manieren van ruisonderdrukking.

Actieve ruisonderdrukking

Actieve ruisonderdrukking (of ANC, de afkorting van 'active noise control') maakt gebruik van technologie. Storend omgevingsgeluid komt de koptelefoon binnen via een of meerdere ingebouwde microfoontjes. Vervolgens produceert de koptelefoon een tegengeluid, oftewel anti-geluid.

Dit is een tegenovergestelde geluidsgolf van het geluid dat binnenkomt. Daardoor valt het omgevingsgeluid weg tegen het anti-geluid, en ervaar je het omgevingsgeluid als minder storend of zelfs onhoorbaar.

Je kunt het volume wat zachter zetten als je actieve ruisonderdrukking aan hebt staan. Door stoorzenders weg te halen, hoor je de muziek toch beter, zelfs als deze niet loeihard staat. En daar is je gehoor blij mee!👂

Passieve ruisonderdrukking

Passieve ruisonderdrukking, ook wel geluidsisolatie, is volledig mechanisch en niet digitaal. Het idee is simpel: door de gehoorgang af te sluiten, scherm je het fysiek af van het omgevingsgeluid. Denk dan aan een koptelefoon die over je oren valt of in-ear oordopjes.

Pasvorm en comfort

Wat betreft pasvorm is vooral het ontwerp van de oorkappen belangrijk. Je kiest tussen een on-ear of over-ear koptelefoon.

  • Een on-ear koptelefoon heeft cups die op je oren liggen. Daardoor komt er een beetje omgevingsgeluid binnen, omdat het niet volledig aansluit op de vorm van je oren. Dit is de veiligere optie als je deelneemt aan het verkeer.
  • Een over-ear koptelefoon heeft cups die over je oren heenvallen. Het storende omgevingsgeluid wordt hierdoor goed gedempt, omdat je gehele oor binnen de cup zit en omringd wordt erdoor. Je wordt volledig afgesloten van de buitenwereld.

Ben je van plan om de koptelefoon urenlang te dragen? Besteed dan voldoende aandacht aan het draagcomfort. Een on-ear koptelefoon drukt tegen je oorschelp. Daarom is een over-ear koptelefoon beter voor een urenlange luistersessie.

Let vervolgens op het materiaal. Textiel ademt beter dan (imitatie)leer, maar rafelt ook sneller. Daarnaast kun je ook letten op de vulling van de oorkussens: als je schuim kiest, zit hij urenlang lekker – maar het wordt ook een stuk warmer.

Ook gewicht speelt een rol: een draadloze koptelefoon is zwaarder vanwege de batterij. Heb je daar nu net geen zin in, dan heb je bij deze een extra reden gevonden om voor een bekabeld model te gaan.

vrouw luistert muziek op een noise-cancelling koptelefoon in een restaurant

Bediening

De beste noise-cancelling koptelefoons bevatten een intuïtieve bedieningsmethode. Daarmee regel je het volume, zet je de muziek op pauze of skip je door naar het volgende nummer. Meestal is dit een soort afstandsbediening verwerkt in de kabel of knoppen op één van de cups.

Geavanceerde koptelefoons zijn zelfs uitgerust met stembediening. Dan hoef je enkel tegen je koptelefoon te zeggen dat deze het volgende nummer moet afspelen, waarna je bronapparaat (zoals je smartphone) het commando uitvoert. Ook bedien je zo eigen functies van de headset, zoals het in- of uitschakelen van ANC.

Frequentierespons

Het menselijk gehoor is in staat om frequenties op te vangen tussen de 20 Hz en 20.000 Hz. Een koptelefoon met een frequentierespons tussen deze waardes, is daarom een geschikte koptelefoon. De beste koptelefoon heeft zelfs een breder frequentiespectrum.

Het gaat daarbij vooral om een lagere minimumfrequentie. Dit geeft meer diepte aan de bastonen. Je hoort het niet – je voelt het.

Batterijduur

Wil je een draadloze koptelefoon? Ga naar de productomschrijving van je beoogde koptelefoon, en zoek de batterijduur op. Ik raad een exemplaar aan met een minimale batterijduur van 20 uur. De beste exemplaren gaan zelfs 30 uur of langer mee! Je weet dan zeker dat je voorzien bent van muziek.

De batterij van een draadloze koptelefoon gaat gemiddeld langer mee dan de batterij van draadloze oordopjes, hoewel draadloze oordopjes het voordeel hebben dat ze opladen terwijl ze in hun hoesje zitten en je ze niet gebruikt.

Een draadloze koptelefoon laad je op met een usb-kabel of via een basisstation. Ga je de deur uit, en ben je vergeten om je koptelefoon op te laden? Haal de adapter voor het stopcontact los en ontkoppel de kabel van de stekker om de koptelefoon aan te sluiten op de beste powerbank.

Specificaties van noise-cancelling koptelefoons naast elkaar

Type koptelefoon
1Sony WH-CH720N ZwartOver-ear
2Bose 700 Headphones WirelessOver-ear
3Sony WH-1000XM5 ZwartOver-ear
4Bose Noise Cancelling Headphones 700Over-ear
5noise-canceling headphonesOver-ear

Sony WH-CH720N Zwart

Type koptelefoon: Over-ear

Bose 700 Headphones Wireless

Type koptelefoon: Over-ear

Sony WH-1000XM5 Zwart

Type koptelefoon: Over-ear

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Type koptelefoon: Over-ear

noise-canceling headphones

Type koptelefoon: Over-ear

Veelgestelde vragen over noise-cancelling koptelefoons

Heb je een vraag over de beste noise-cancelling koptelefoon? Ik hoop dat je het antwoord hieronder vindt!

Wat betaal je voor een goede noise-cancelling koptelefoon?

Noise-cancelling koptelefoons zijn al verkrijgbaar vanaf € 20. Voor een koptelefoon met een lange batterijduur, sublieme geluidskwaliteit en het beste comfort tast je dieper in de buidel. De prijs van een goede noise-cancelling koptelefoon ligt tussen de € 100 en € 300. Vanaf € 300 heb je keuze uit de beste exemplaren.

Hoezo word ik misselijk van mijn noise-cancelling koptelefoon?

Sommige mensen zijn gevoeliger voor bewegingsziekte dan anderen. Ze worden misselijk en duizelig van actieve noise-cancelling. Is dit bij jou het geval? Overweeg dan een exemplaar met enkel passieve geluidsisolatie.

Werkt een noise-cancelling koptelefoon ook zonder muziek?

Heb je een gigantische takenlijst? Dan heb je concentratie nodig. Je creëert een volledige stilte door de koptelefoon met noise-cancelling zonder muziek te dragen. Dit is bij de meeste modellen dan ook mogelijk!

Wat is een koptelefoon met hi-res audio?

De beste noise-cancelling koptelefoons ondersteunen hi-res audio. Dit zijn geluidsbestanden (.flac of .wav) met een hogere kwaliteit dan het standaard mp3-bestand. Doordat het bestand niet gecomprimeerd wordt, treed er geen kwaliteitsverlies op.

Conclusie

De beste noise-cancelling koptelefoon laten je genieten van je favoriete muziek in alle rust. Perfect voor in het openbaar vervoer, het vliegtuig of een rumoerige werkomgeving. Belangrijk is dat je een exemplaar kiest met de beste geluidskwaliteit en een goede pasvorm. Voortaan luister je ongestoord naar je lievelingsnummers. 🎶

Succes met de zoektocht! Heb je vragen of tips? Vul dan het feedbackformulier onderaan de pagina in. Bedankt voor je tijd!

Rowena Golob

Rowena is 28 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zich zelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van reizen, haar hond, en familie en vrienden!
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up