menu
close
Categorieën

Duurzaam Opladen doe je met de Beste Solar Powerbank!

Een solar powerbank op een tafel

Ben je graag altijd verbonden met de wereld? Dan is de beste solar powerbank iets voor jou. Voortaan laad jij overal je telefoon, tablet en andere mobiele elektronica op. Ideaal voor onderweg, in de natuur of op het water! Het enige wat je nodig hebt, is de zon! ☀️

Op zoek naar een goed exemplaar? In deze uitgebreide gids geef ik advies bij aankoop. Hieronder vind je alvast de top 3 favorieten van vandaag!

Riapow Portable Solar Charger with

Riapow Portable Solar Charger with

Baseus Magnetic Foldable Power Bank

Baseus Magnetic Foldable Power Bank

Blavor Solar Charger Power Bank

Blavor Solar Charger Power Bank

Waarom een solar powerbank aanschaffen?

We hebben tegenwoordig allemaal een mobiele telefoon, en we vinden het belangrijk om altijd verbonden te zijn. We maken foto's, gebruiken Google Maps en blijven in contact met vrienden en familie. Een lege telefoon is vervelend, zeker als je geen stroomvoorzieningen in de buurt hebt.

De beste powerbank is een fijne uitkomst wanneer je even geen stroom hebt. Maar wat als de powerbank ook leegraakt? De beste solar powerbank is dé oplossing voor op de camping, het strand, een festival of in de natuur.

Gebruik de powerbank op zonne-energie om mobiele telefoons, tablets en andere apparaten op te laden. De powerbank heeft een zonnepaneel dat stroom opwekt met behulp van de zon. Het licht van de zon wordt omgezet naar energie, waardoor je geen stopcontact nodig hebt.

Koopgids: hoe kies ik de beste solar powerbank?

Je hebt besloten om een solar powerbank te kopen. Ik raad aan om deze koopgids goed door te lezen. Zo verspil je geen geld aan een product dat niet werkt. Vind hier onmisbare tips en de top 5 aanbevelingen van nu!

Capaciteit

De capaciteit van de solar powerbank wordt aangegeven in mAh. Kies een exemplaar met zoveel mogelijk mAh, want dan is het mogelijk om een telefoon of ander apparaat meerdere malen op te laden.

Het verschilt per telefoon hoeveel capaciteit die nodig heeft. Een iPhone 11 Pro heeft 3046 mAh nodig, terwijl een Samsung Galaxy S21 Plus om 4800 mAh vraagt. Daarnaast gaat bij het omzetten van de energie ongeveer 1/3e van de capaciteit verloren.

Kies je een solar powerbank van 15.000 mAh? Dan laad je de iPhone drie keer op, en de Samsung twee keer. Onderzoek daarom eerst hoeveel capaciteit jouw mobiele apparaten nodig hebben, en kies op basis daarvan de juiste solar powerbank.

De 5 beste solar powerbanks op een rij

1. Riapow Portable Solar Charger with

1. Riapow Portable Solar Charger with

2. Baseus Magnetic Foldable Power Bank

2. Baseus Magnetic Foldable Power Bank

3. Blavor Solar Charger Power Bank

3. Blavor Solar Charger Power Bank

4. Goal Zero Venture 35 Solar

4. Goal Zero Venture 35 Solar

5. Ryno Tuff 21W Lightweight Portable

5. Ryno Tuff 21W Lightweight Portable

Laadvermogen van de solar powerbank

Een solar powerbank beschikt over een zonnepaneel. Hoe groter dit zonnepaneel, hoe sneller de batterij van de powerbank oplaadt. Het merendeel van de powerbanks op zonne-energie hebben een klein zonnepaneel in de powerbank zelf. Opladen via de zon duurt enkele uren.

Heb jij meer power nodig? Kies een exemplaar met een uitklapbaar zonnepaneel. Zo wordt het paneel 2 tot 4 keer zo groot, waardoor de batterij binnen een mum van tijd weer vol is.

Vergeet niet dat het opladen van accu's met een grote capaciteit langer duurt. Daarentegen gaan ze langer mee als ze volledig zijn opgeladen.

De meeste powerbanks op zonne-energie zijn tevens oplaadbaar via een stopcontact. De powerbank is binnen een paar uur opgeladen, waardoor je goed voorbereid op pad gaat. Mocht het onverwacht gaan regenen, dan weet je zeker dat je de eerste paar dagen genoeg stroom hebt.

Aansluitingen

Een goede solar powerbank beschikt over minimaal 2 aansluitingen, waardoor je meerdere apparaten tegelijkertijd oplaadt. Bij sommige apparaten is draadloos opladen mogelijk, waardoor je geen kabels meer nodig hebt.

Ook het type aansluiting speelt een rol. Heb je de beste Samsung-telefoon, een goede Android-telefoon of een iPhone? Controleer of de powerbank de juiste aansluitingen heeft. Er zijn verschillende aansluitingen waaronder USB-C en micro-USB.

Een solar powerbank laadt op in de zon

Type zonnepaneel

Er zijn drie technieken voor het vervaardigen van de zonnepanelen.

Een paneel van polykristallijn is het goedkoopst. Je herkent dit type aan de blauwe kleur. Dit is voor een powerbank alleen geen effectieve techniek, want het werkt alleen met fel zonlicht. Daarnaast heb je een groot oppervlak nodig om een kleine hoeveelheid stroom op te wekken.

Een zonnepaneel van monokristallijn is een betere optie. Deze zonnepanelen hebben een zwarte kleur. Ze wekken voldoende stroom op, ook in een compact formaat. Daarnaast werkt dit type zonnepaneel prima op een bewolkte dag.

Er bestaan ook nog flexibele CIGS-zonnepanelen. Deze techniek is gevoeliger voor licht, waardoor je meer stroom uit de zon haalt, ook op een bewolkte dag. Bovendien zijn flexibele CIGS-panelen sterk, lichtgewicht, onbreekbaar en flexibel.

Stevigheid

Sommige solar powerbanks lijken onverwoestbaar. Onderweg wordt de powerbank blootgesteld aan regen, vuil, stof en zand. Ook kan het gebeuren dat hij op de grond valt. Daarom is een goede solar powerbank ontworpen om een lange tijd mee te gaan.

Kijk naar de IP-certificering en ontdek hoe robuust een powerbank is. Ga minimaal voor een certificering vanaf IP67. Dit betekent dat het apparaat bestand is tegen water en stof. Een lagere certificering overleeft een hevige regenbui niet! 🌧️

Handige extra's

De beste solar powerbank is voorzien van een lus waarmee je hem makkelijk bevestigt aan een rugzak of broek.

Ook hebben sommige exemplaren een ingebouwde zaklamp. Dit is handig als je in het donker kampeert of wandelt. Gebruik hem om het pad te verlichten of een boek te lezen in de tent.

Een LED-indicator is noodzakelijk, want deze geeft aan hoeveel stroom de powerbank bevat. Een goede powerbank biedt zelfs de mogelijkheid tot draadloos opladen.

Specificaties van solar powerbanks naast elkaar

1Riapow Portable Solar Charger with
2Baseus Magnetic Foldable Power Bank
3Blavor Solar Charger Power Bank
4Goal Zero Venture 35 Solar
5Ryno Tuff 21W Lightweight Portable

Riapow Portable Solar Charger with

Baseus Magnetic Foldable Power Bank

Blavor Solar Charger Power Bank

Goal Zero Venture 35 Solar

Ryno Tuff 21W Lightweight Portable

Veelgestelde vragen over solar powerbanks

Kocht je onlangs een solar powerbank of ben je van plan deze te kopen? Hieronder geef ik antwoord op de veelgestelde vragen van dit moment.

Mag een solar powerbank mee in het vliegtuig?

Een solar powerbank mag mee in je handbagage, mits het apparaat de toegestane maximale capaciteit niet overschrijdt. Je mag maximaal 2 exemplaren meenemen die samen een totale capaciteit van 27.000 mAh hebben.

Neem contact op met met de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt wanneer je een powerbank met een hogere capaciteit meeneemt.

Hoelang duurt het om een solar powerbank op te laden?

Dit hangt af van de capaciteit van de batterij. Een powerbank van 20.000 mAh heeft meer zon en tijd nodig dan een exemplaar van 5000 mAh.

Ook het formaat en de kwaliteit van de zonnepanelen zijn belangrijk. Als je het zonnepaneel kunt uitklappen, dan halveer je de oplaadtijd. Gemiddeld heeft een solar powerbank 20 uur licht nodig.

Via netstroom gaat opladen sneller. Leg de solar powerbank daarom aan het stopcontact wanneer je in de buurt bent van het elektriciteitsnet.

Kun je een laptop opladen met een solar powerbank?

Een solar powerbank is in staat om verschillende elektrische apparaten op te laden mits je de juiste kabels én voldoende capaciteit hebt. Een laptop vraagt gemiddeld om 8000 mAh. Wil je je laptop opladen? Zoek dan naar een sterke powerbank!

Conclusie

De beste solar powerbank is een redder in nood. Je laadt overal zonder problemen mobiele apparaten op en je doet dit op een milieuvriendelijke manier!

Kijk goed naar de specificaties en voorkom een miskoop. De kwaliteit van het zonnepaneel moet goed genoeg zijn, omdat het anders niet voldoende stroom opwekt. Minstens zo belangrijk is de capaciteit. Je wilt genoeg stroom hebben om apparaten volledig op te laden.

Bedankt voor je tijd. Was deze gids interessant? Laat het mij hieronder weten!

Rowena Golob

Rowena is 28 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zich zelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van reizen, haar hond, en familie en vrienden!
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up