menu
close
Categorieën

Een Sprankelende Vloer met de Beste Vloerreiniger

vrouw met vloerreiniger die vloer schoonmaakt

Stel je voor dat je vloeren kan schoonmaken zonder vies water, zonder bukken en zonder enige moeite. Klinkt dat niet ideaal? We willen allemaal zo min mogelijk tijd en energie besteden aan schoonmaken. Hoe je dit doet? Met de beste vloerreiniger! Dit apparaat stofzuigt en dweilt, en bespaart jou daarmee een hoop gedoe.

In deze uitgebreide koopgids leer je wat je moet weten over vloerreinigers. Bekijk de top 3 alvast hieronder en geniet altijd van een glanzende vloer. ✨

Roborock Dyad Pro Wet and

Roborock Dyad Pro Wet and
Geluidsniveau: 78 dB
Voedingstype: Accu
Fabrieksgarantie termijn: 1 jaar
Bekijk op Bol.com

Bona Hardwood Floor Cleaner Spray

Bona Hardwood Floor Cleaner Spray

Eufy MACH V1 Ultra

Eufy MACH V1 Ultra
Geluidsniveau: 65 dB
Voedingstype: 4-draads
Bekijk op Bol.com

Waarom een vloerreiniger aanschaffen?

De vloer reinigen is een flinke klus. Eerst moet je stofzuigen en vervolgens is het tijd om te dweilen. Je bent al vlug uren verder. Met de beste vloerreiniger is dit verleden tijd. Het uiterlijk van dit apparaat is te vergelijken met een steelstofzuiger. Een vloerreiniger is efficiënt: je voert 2 taken op hetzelfde moment uit, namelijk stofzuigen en dweilen.

Het apparaat bevat meerdere rollers om mee te dweilen en sproeit kleine hoeveelheden water op de rollers. Bij sommige apparaten is een half dopje schoonmaakmiddel nodig, maar dat is niet altijd zo.

De stofzuigfunctie van een vloerreiniger is in staat om droog vuil op te zuigen. Ideaal om honden- of kattenharen mee te verwijderen. Geavanceerde modellen zuigen zelfs nat vuil op! Handig wanneer je een drankje knoeit.

Het apparaat is ontzettend veelzijdig. Het vervangt behalve de stofzuiger en de dweil ook nog eens de beste ruitenreiniger en een stoomreiniger. Met speciale opzetstukken reinig je namelijk eenvoudig ramen en banken.

Daarvoor hebben vloerreinigers een stoomfunctie, die de hardnekkigste vlekken en bacteriën verwijdert. De hitte van deze functie laat het bovendien snel drogen. Binnen 2 minuten is de vloer weer droog. In sommige modellen kun je zelfs een geurschijf plaatsen. De stoom ruikt dan heerlijk fris! Dit is handig wanneer je nog geen goede luchtreiniger in huis hebt.

De vloerreiniger heeft nog meer voordelen! Draag geen zware emmer meer de trap op. Je rug is je nu al dankbaar. Daarnaast is een vloerreiniger goed voor het milieu. Er is nauwelijks schoonmaakmiddel en water nodig, waarmee je het milieu én wat geld bespaart. 💶

Sommige luxe modellen bevatten een kruimelzuiger. Een klein ongelukje los je zonder moeite op. Een andere praktische optie is de zelfreinigingsfunctie. Deze apparaten reinigen hun rollers zelf. Makkelijker wordt schoonmaken niet!

Koopgids: hoe kies ik de beste vloerreiniger?

Er zijn verschillende soorten vloerreinigers op de markt. Welke de beste is, hangt van verschillende factoren af. Hoe groot is je huis? Wat voor vloer heb je? Lees snel verder om te ontdekken wat belangrijk is om een miskoop te voorkomen. Je wilt immers de allerbeste vloerreiniger.

De vloer

De vloerreiniger werkt over het algemeen het beste op harde vloeren. Laat hout, tegels, kurk, laminaat of pvc binnen een mum van tijd weer stralen. Een stenen vloer is kwetsbaar en dit wil je niet beschadigen. Daarom is hiervoor een speciale steenroller nodig.

Niet alle vloerreinigers zijn geschikt voor zachte vloeren zoals tapijt. Kijk hiervoor eerst goed naar de specificaties. Bovendien wordt er een verschil gemaakt tussen een hoog- en laagpolig tapijt. Laagpolig houdt in dat de draden korter zijn dan 1 centimeter. Zodra het hoger dan 1 centimeter is, wordt het hoogpolig genoemd.

Gebruiksgemak

Verschillende kenmerken bepalen het gebruiksgemak. Ten eerste het gewicht. Heb je een groot huis met meerdere verdiepingen, dan is een zwaar apparaat minder praktisch. Woon je gelijkvloers, dan is dit minder van belang. Het gewicht van een vloerreiniger varieert tussen de 4 en 8 kilo, maar door het ontwerp draag je een vloerreiniger makkelijker dan een emmer met hetzelfde gewicht.

Vervolgens kijk je naar de hoogte van het apparaat. Het werkt fijn als het apparaat in hoogte verstelbaar is. Zo pas je hem aan op jouw lengte.

Als laatste heeft de snoerlengte invloed op het gebruiksgemak. Voor een grote kamer is het fijn als het snoer lang genoeg is. Het is vervelend om telkens het apparaat uit het stopcontact te halen. Bepaalde vloerreinigers werken op een accu. Dat is nóg makkelijker! Een apparaat zonder kabels geeft alle bewegingsvrijheid.

Sommige vloerreinigers hebben indicatoren. Deze geven aan wanneer de accu bijna leeg is of wanneer de tanks geleegd of bijgevuld moeten worden.

Persoon reinigt slaapkamervloer met vloerreiniger

Accuduur

Ga je voor een draadloze vloerreiniger? Over het algemeen hebben vloerreinigers 4 uur nodig om volledig op te laden. De kwaliteit van de accu's loopt uiteen. De tijd dat een opgeladen accu meegaat, wordt bedrijfstijd of operatieduur genoemd. Deze tijd ligt tussen de 20 en 80 minuten. Een groot huis vraagt om een langere accuduur!

Mondstuk

Het ontwerp van het mondstuk is minstens zo belangrijk. Zorg dat je een apparaat aanschaft dat niet te hoog is, zodat het onder alle meubels past. Het beste is als je dit van tevoren opmeet en in de specificaties controleert. Tel er voor de zekerheid een centimeter bij op.

De 5 beste vloerreinigers op een rij

1. Roborock Dyad Pro Wet and

1. Roborock Dyad Pro Wet and
Geluidsniveau: 78 dB

2. Bona Hardwood Floor Cleaner Spray

2. Bona Hardwood Floor Cleaner Spray

3. Eufy MACH V1 Ultra

3. Eufy MACH V1 Ultra
Geluidsniveau: 65 dB

Waterreservoir

Een vloerreiniger bevat 2 aparte waterreservoirs. Dit is praktisch, want zo weet je zeker dat je met schoon water de vloer reinigt.

Vies water gaat naar het vuilwaterreservoir. Het schone water zit in het schoonwaterreservoir. Een groter reservoir betekent dat je minder snel water hoeft bij te vullen. Dit is handig voor een groot huis. Houd er wel rekening mee dat een groter reservoir de reiniger zwaarder maakt.

Geluidsniveau

Niet alle vloerreinigers zijn even stil. Sommige maken meer lawaai dan een stofzuiger. Het geluidsniveau wordt aangegeven in decibel. Zoek naar de afkorting dB. Hoe lager dit getal, des te minder geluid de vloerreiniger maakt.

Prijsklasse

Gemiddeld betaal je voor een vloerreiniger tussen de € 100 en € 300. Er zijn zelfs vloerreinigers te koop van € 2000, maar deze zijn ontworpen voor professioneel gebruik.

Specificaties van vloerreinigers naast elkaar

GeluidsniveauGeschikt voor type vloerWasbare stofzuigerzakBediening op handgreep
1Roborock Dyad Pro Wet and78 dB
2Bona Hardwood Floor Cleaner Spray78 dB
3Eufy MACH V1 Ultra65 dB
4Bissell CrossWave Cordless Max75 dB
5Murphy Concentrated Wood Cleaner75 dB

Roborock Dyad Pro Wet and

Geluidsniveau: 78 dB

Bona Hardwood Floor Cleaner Spray

Geluidsniveau: 78 dB

Eufy MACH V1 Ultra

Geluidsniveau: 65 dB

Bissell CrossWave Cordless Max

Geluidsniveau: 75 dB

Murphy Concentrated Wood Cleaner

Geluidsniveau: 75 dB

Veelgestelde vragen over vloerreinigers

Hoe onderhoud ik een vloerreiniger?

De rollers krijgen te maken met slijtage. Controleer ze regelmatig en vervang ze wanneer nodig. Bovendien moet het apparaat gecontroleerd worden, omdat haren en ander vuil in de rollers achterblijven. Geavanceerde modellen worden geleverd met een schoonmaakstation of een zelfreinigingsfunctie. Plaats de vloerreiniger in dit station om de rollers te reinigen.

Waarom is de vloer reinigen belangrijk?

Behalve dat het fijn is om een schoon huis te hebben, is het belangrijk om minimaal 1 keer per week de vloer te dweilen. Stofzuigen mag vaker. Dweilen is belangrijk om bacteriën te minimaliseren. Loop jij met schoenen in huis? Dan is het nóg belangrijker om goed te poetsen.

Conclusie

De beste vloerreiniger bespaart tijd, energie en uiteindelijk ook geld. Bekijk daarom de top 5 beste vloerreinigers hierboven. Je weet nu precies waar je op let. In een mum van tijd heb jij een sprankelend schone vloer! Bedankt voor het lezen.

Rowena Golob

Rowena is 28 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zich zelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van reizen, haar hond, en familie en vrienden!
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up