menu
close
Categorieën

Beste Pedicureset voor de Mooiste Voeten

Voeten van een vrouw met gelakte nagels.

Zit jij na een lange dag op de been ook lamenterend over je zolen te wrijven, de neiging om aan het eelt te plukken weerstaande? Oftewel: kunnen je voeten wel wat liefde gebruiken? Wil jij weer prachtig zachte zolen? Dan is de beste pedicureset iets voor jou!

Wie veel loopt, bijvoorbeeld voor werk, weet dat je voeten op den duur slijten. Op je voetzolen ontstaat eelt, misschien groeien je nagels te ver door – allemaal even vervelend. Met een pedicureset verwen je lekker thuis je voeten en ontdoe je ze van eelt. De opties zijn uitgebreid dus om het je makkelijker te maken heb ik de beste opties voor je op een rij gezet. We beginnen met de beste drie!

Thumbs Up 8-Delige Pedicure Set

Thumbs Up 8-Delige Pedicure Set
Aantal stuks in verpakking: 8 stuk(s)
Bekijk op Bol.com

Fritzline® 8-Delige Pedicure Set

Fritzline® 8-Delige Pedicure Set
Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)
Bekijk op Bol.com

Medies - Luxe 7-delige pedicureset

Medies - Luxe 7-delige pedicureset
Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)
Bekijk op Bol.com

Waarom een pedicureset aanschaffen?

Of je nu elke dag vijf kilometer hardloopt of veel staat op werk: je voeten hebben het zwaar. In de winter is het makkelijk om je voeten te vergeten. Ze zitten lekker verstopt in dikke sokken, dus wie maakt het dan nog wat uit hoe ze uitzien? In de zomer is het een ander verhaal. De slippers komen weer uit de kast en dan zijn verzorgde voeten wel zo prettig.

Dan is het fijn als je thuis een pedicureset hebt. Een setje is bovendien compact en neem je zo mee op vakantie. Een pedicureset komt daarbij met diverse hulpmiddelen die je voeten weer zacht en schoon maken. Zo voorkom je narigheid zoals ingegroeide nagels of een droge huid met kloofjes. Een goede pedicureset verwijdert ook eelt. Dit is dat harde, ruwige laagje onderop je voet. Dit ontstaat op je huid bij langdurige druk en wrijving.

Een pedicureset is ook een goedkoper alternatief voor een bezoekje aan de pedicure. Zo verzacht je de klachten rondom die ellendige kalknagel gemakkelijk thuis. Kalknagel – ook soms schimmelnagel genoemd, ook al is een schimmelnagel een opzichzelfstaand probleem – ontstaat onder andere bij blootstelling aan bepaalde schimmels. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je de badkamer deelt met anderen en al wondjes had op je voeten. Een intacte huid is bestand tegen schimmels en bacteriën. Reden genoeg om je voeten goed te verzorgen!

Koopgids: hoe kies ik de beste pedicureset?

Zoveel keuze! Hoe kies je de beste?! Ik help je hierbij. Een goede pedicureset (of een goed manicure-apparaat!) kiezen, hoeft geen moeilijke klus te zijn. De belangrijkste eigenschappen lees je hieronder. Wil je relaxen? Overweeg dan ook een goed voetenbad!

Elektrisch of met de hand?

Of je een elektrische pedicureset nodig hebt, hangt af van wat je ermee wil. De behandeling voor mooie voeten is meestal anders dan voor je handen. Toch vind je tegenwoordig modellen die komen met zowel opzetstukken voor je handen als voor je voeten. Handig, want dan hoef je maar één apparaat te kopen. Daartegenover staat wel dat je een elektrische nagelvijl zo nu en dan moet opladen; dat hoeft met een handmatige set niet.

Een ander handigheidje van een elektrisch model is dat het de eelt die je schraapt ook automatisch opzuigt. Dit voorkomt troep. Dat scheelt weer een ronde door de huis- of badkamer met de stofzuiger.

Een voordeel van een handmatige set is dat je weinig uitgeeft. 🪙 Bovendien is de kans dan kleiner dat kleine onderdelen ongebruikt gaan zwerven in je huis. Ook is een handmatige set goed voor mensen met gevoelige voeten, omdat je zelf de druk bepaalt.

Dit is vooral een voordeel voor mensen met diabetes. De voeten en handen van iemand met diabetes zijn gemiddeld wat kwetsbaarder, dus voorzichtigheid is geboden. Waarom? Veel diabetici leiden (op den duur) aan neuropathie, waarbij de zenuwen beschadigd raken, waardoor het bloed minder goed door de voeten en/of handen loopt. Hierdoor merken ze wondjes en dergelijke minder snel op.

De 5 beste pedicuresets op een rij

1. Thumbs Up 8-Delige Pedicure Set

1. Thumbs Up 8-Delige Pedicure Set
Aantal stuks in verpakking: 8 stuk(s)

2. Fritzline® 8-Delige Pedicure Set

2. Fritzline® 8-Delige Pedicure Set
Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)

3. Medies - Luxe 7-delige pedicureset

3. Medies - Luxe 7-delige pedicureset
Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)

4. LOUZIR 7-Delige Pedicure Set Nagelverzorging

4. LOUZIR 7-Delige Pedicure Set Nagelverzorging
Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)

5. VAIVE 7-delige Pedicure en Manicure

5. VAIVE 7-delige Pedicure en Manicure
Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)

Hoe meer accessoires hoe beter?

Accessoires elektrische set

Elektrische pedicuresets komen dikwijls met allerlei accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een nageldroger. Dit is een klein opzetstuk dat eruit ziet als een propeller. Deze accessoire gebruik je na het nagellakken om minder lang te hoeven wachten tot je nagels droog zijn.

Vaak vind je bij zo'n setje ook nagelfrees. Deze gebruik je om bijvoorbeeld gellak te verwijderen. Als je gellak verwijdert van je nagels, is het goed om deze naderhand te polijsten. Ook hier bestaan speciale bits voor die je eenvoudig bevestigt aan de elektrische nagelvijl.

Ook niet geheel onbelangrijk: een opzetstuk tegen eelt. De meeste pedicuresets komen met op z'n minst één opzetstuk om je voeten te ontdoen van eelt. Als je echt enorm last hebt, koop je er gemakkelijk een extra setje speciaal tegen eelt bij. Het voordeel hiervan is dat je je set personaliseert naar jouw wensen.

Accessoires handmatige set

Ook in de handmatige set vind je een hoop accessoires, waaronder een goede nagelvijl. Ook handig: een speciale nagelreiniger. Dit is een soort plat mesje dat je onder de nagels doet om hardnekkig vuil te verwijderen.

Aangezien geen nagel hetzelfde is, krijg je bovendien soms verschillende groottes nagelscharen. Zo knip je je nagels netjes bij en blijf je nooit meer per ongeluk haken aan je favoriete trui.

Handmatige pedicuresets komen meestal ook in een eigen reisetui. Dat maakt deze set om mee te nemen of om op te bergen! De losse onderdelen zwerven op deze manier ook niet door je huis heen – mits je ze elke keer terug in het etui doet. 😉

Je denkt nu misschien: "hoe meer, hoe beter", maar dat hoeft zeker niet! Je hebt voor nog geen tientje een prima set, bestaande uit een simpel schaartje, een teenspreider, een nagelborstel en een puimsteen of eeltverwijderaar. Laat je niet afschrikken door dure sets met tientallen accessoires. Ga vooral voor wat jij nodig hebt.

Specificaties van pedicuresets naast elkaar

Aantal stuks in verpakking
1Thumbs Up 8-Delige Pedicure Set8 stuk(s)
2Fritzline® 8-Delige Pedicure Set7 stuk(s)
3Medies - Luxe 7-delige pedicureset7 stuk(s)
4LOUZIR 7-Delige Pedicure Set Nagelverzorging7 stuk(s)
5VAIVE 7-delige Pedicure en Manicure7 stuk(s)

Thumbs Up 8-Delige Pedicure Set

Aantal stuks in verpakking: 8 stuk(s)

Fritzline® 8-Delige Pedicure Set

Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)

Medies - Luxe 7-delige pedicureset

Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)

LOUZIR 7-Delige Pedicure Set Nagelverzorging

Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)

VAIVE 7-delige Pedicure en Manicure

Aantal stuks in verpakking: 7 stuk(s)

Veelgestelde vragen over pedicuresets

Hoe gebruik je een pedicureset?

Eerst week je je voeten in een lauwwarm badje met water. Zo is je huid zacht genoeg om de dode huid eraf te schrapen. Vervolgens haal je met een eeltschraper eelt weg. Droog wel eerst je voeten goed af.

Nu zijn je voeten lekker zacht en is het tijd voor de nagels! Knip ze recht af en gebruik een vijl om scherpe randjes glad te maken. Let op: wees voorzichtig met de vijl om wondjes te voorkomen.

Een optionele stap is om je nagels op het laatst te lakken. Heb je al nagellak gebruikt? Haal dit er dan eerst af, en lak je nagels daarna opnieuw.

Hoe vaak gebruik je een pedicureset?

Idealiter verzorg je wekelijks je voeten, maar dit komt niet altijd uit. Misschien heb je een drukke baan of ben je vaak op reis. Één keer per maand is in zo'n geval ook genoeg, maar ook dit is afhankelijk van bijvoorbeeld hoe snel je nagels groeien, en hoe snel eelt zich ontwikkelt op je voeten.

Helpt een pedicureset tegen kalknagel?

Ja, het maakt de nagel handelbaarder en laat hem wellicht egaler. Er zijn heuse sets speciaal voor de behandeling van kalknagel verkrijgbaar. Het belangrijkste wat je nodig hebt om een kalknagel te verzorgen is een goede vijl. Deze zit bij de meeste sets al inbegrepen. Voor het beste resultaat kies je de set speciaal tegen kalknagel.

Let wel: een kalknagel lijkt erg op een schimmelnagel. Vaak wordt een kalknagel veroorzaakt door een schimmel, maar niet altijd. De door-schimmel-veroorzaakte kalknagels verhelp je alleen met een toegewijde behandeling hiervoor. Bezoek hiervoor je huisarts als remedies van de drogist niet helpen.

Wat is het verschil tussen een manicure en pedicure?

Als eerste kijken we naar de woorden. 'Pedi' betekent voet, afgeleid van het Latijnse 'pedis'. 'Cure' is afgeleid van het Latijnse 'curare', wat 'verzorgen' betekent. Logischerwijs betekent pedicure dus 'voetverzorgen'. 'Manicure' betekent feitelijk 'handverzorgen', want 'mani' komt van het Latijnse 'manus', oftewel 'hand'. Simpel gezegd is het grootste verschil op welk lichaamsdeel de behandeling zich richt.

Conclusie

Die zachte voeten liggen binnen handbereik met deze handige tips! Hopelijk heb je iets gehad aan dit uitgebreide overzicht. Ken jij een nóg betere pedicureset, of weet je nog meer elementen waar je écht op moet letten bij aankoop? Laat het ons weten. We horen graag van je! Bedankt voor het lezen!

Rebecca de Jongh

Rebecca is altijd op zoek naar nieuwe kennis. Ze begon in 2013 met de opleiding Journalistiek en ontdekte hier dat ze een passie heeft voor onderzoek. Ze is daarom in 2019 aan de opleiding Online Culture. Ze schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen, van wetenschappelijke content tot lijstjes over de beste gadgets. In haar vrije tijd kijkt ze graag Netflix of leest ze een goed boek.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up