menu
close
Categorieën

Houd Gereedschap bij de Hand met de Beste Gereedschapsgordel

Man loopt buiten met een gereedschapsgordel om.

De beste gereedschapsgordel maakt jouw leven als professional of doe-het-zelver zoveel makkelijker! Door het juiste gereedschap bij de hand te hebben, is de klus sneller geklaard. 🔨

Hoe weet je nu welke gereedschapsgordel het beste bij je past? In dit artikel laat ik de top 5 van nu zien, én vertel ik je waar je op let bij aankoop.

Stanley Dubbele Gereedschapsgordel

Stanley Dubbele Gereedschapsgordel
Afmetingen: 145 x 26 cm
Aantal delen: 2
Kleur: zwart
Materiaal: Nylon
Wasbaar: Ja
Bekijk prijs op Bol.comPijltjeBekijk prijs op CoolbluePijltje

Lederen Gereedschapschort

Lederen Gereedschapschort
Afmetingen: 20 x 53 cm
Aantal delen: 10
Kleur: 0
Materiaal: Leer
Wasbaar: Nee
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

STANLEY Hamerholster

STANLEY Hamerholster
Afmetingen: 12 x 7 cm
Aantal delen: 1
Kleur: Grijs
Materiaal: Leer , Suède
Wasbaar: Nee
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Waarom een gereedschapsgordel aanschaffen?

Een gereedschapsgordel maakt werken efficiënt, want heen en weer rennen om het juiste gereedschap te pakken is verleden tijd. Je hebt dit vanaf nu altijd bij de hand. Bovendien zorgt een gordel ervoor dat je handen vrij zijn. Dat is wel zo veilig als je bijvoorbeeld op een ladder staat.

Door het huidige aanbod is voor elk type klusser een geschikt exemplaar te vinden. Er zijn gordels met speciale haken voor hamers, elektrisch gereedschap of de beste gehoorbescherming. Daarnaast zijn er vakken voor schroevendraaiers en kleine handgereedschappen.

Klus je regelmatig buitenshuis? Naast een goede gereedschapsriem hoort ook een workmate tot de basisuitrusting. Dit is een werktafel die ook dienst doet als de beste bankschroef.

Een gereedschapsgordel met diverse gereedschappen erin.

Koopgids: hoe kies ik de beste gereedschapsgordel?

Het is verstandig om te onderzoeken welke gereedschapsgordel het meest geschikt is voor jouw werk. Lees hieronder op welke punten je moet letten.

Comfort

Laat ik beginnen bij het comfort. Als de gereedschapsgordel niet lekker zit, dan belandt deze uiteindelijk ongebruikt in de beste gereedschapskoffer.

Kies een gereedschapsgordel waarvan de vakken het gereedschap goed vasthouden, maar waarbij de vakken wel goed toegankelijk zijn. Als je zwaar gereedschap hebt, zorg dan dat de riem schouderriemen of bretels heeft om het gewicht te verdelen.

Besteed ook voldoende tijd aan de pasvorm. Een te krappe gereedschapsgordel zit oncomfortabel en beperkt je bewegingsvrijheid.

Daarentegen leidt een los exemplaar af. Je bent dan meer bezig met het goed plaatsen van de gordel, dan met je werk. Een verstelbare riem is een goede keuze. Zo weet je zeker dat de riem jou past.

Vakken

Een gereedschapsgordel heeft een bepaald aantal vakken. Je neemt meer gereedschap mee met een gereedschapsgordel die 10 vakken bevat, dan met een exemplaar met 4 vakken. Stel jezelf de vraag: past al het gereedschap dat ik nodig heb voor een dag werk in de gordel?

Het gereedschap moet goed passen en gemakkelijk te vinden zijn wanneer je het nodig hebt. Let daarom ook op het formaat van de vakken.

Je maakt de vakken dicht met een rits of klittenband. Daarnaast hebben gereedschapsgordels ook magneten, clips en haken die helpen bij het veilig opbergen van gereedschap, afhankelijk van het model.

Zelf uitbreiden

Sommige gereedschapsgordels bieden de mogelijkheid om uit te breiden. Er zijn dan diverse zakken en accessoires beschikbaar zodat jij een gereedschapsgordel geheel naar eigen wens samenstelt.

De 5 beste gereedschapsgordels op een rij

1. Stanley Dubbele Gereedschapsgordel

1. Stanley Dubbele Gereedschapsgordel
Afmetingen: 145 x 26 cm
Garantie: 2 jaar
Kleur: zwart
Materiaal: Nylon
Wasbaar: Ja

2. Lederen Gereedschapschort

2. Lederen Gereedschapschort
Afmetingen: 20 x 53 cm
Garantie: n.v.t.
Kleur: 0
Materiaal: Leer
Wasbaar: Nee

3. STANLEY Hamerholster

3. STANLEY Hamerholster
Afmetingen: 12 x 7 cm
Garantie: 2 Jaar
Kleur: Grijs
Materiaal: Leer , Suède
Wasbaar: Nee

4. ToolPack 366.020 Straight Gereedschapsgordel

4. ToolPack 366.020 Straight Gereedschapsgordel
Afmetingen: 10 x 10 cm
Kleur: bruin
Materiaal: Leer

5. Boormachine Houder en Gereedschapstas

5. Boormachine Houder en Gereedschapstas
Afmetingen: 26 x 17 cm
Garantie: 12 maanden
Kleur: Zwart , Geel
Materiaal: 100% polyester
Wasbaar: Ja

Materiaal

Er zijn gereedschapsgordels in diverse materialen. Veelvoorkomende materialen zijn polyester, nylon, leer en canvas.

Een gereedschapsgordel van nylon of polyester is licht van gewicht. Dat maakt het een goede keuze als je het gewicht om je middel zo laag mogelijk wilt houden, bijvoorbeeld vanwege rugklachten.

Ook is een nylon of polyester gordel betaalbaar voor iemand met een krap budget. Let wel op met vuur, want deze synthetische stoffen vatten snel vlam.

Canvas is sterker dan nylon of polyester. Bovendien is canvas een goedkoop materiaal. Dat maakt het een populaire keuze voor veel doe-het-zelvers.

Een lederen gereedschapsgordel is de beste keuze als je gaat voor duurzaamheid. Leer is stevig, en is niet kapot te krijgen. Ideaal voor intensief gebruik.

Kwaliteit

Als het om kwaliteit gaat, zijn er verschillende punten om op te letten.

Een gereedschapsgordel heeft een maximaal draagvermogen, ofwel het maximale gewicht dat de gordel aankan. Belast je de gordel zwaarder? Dan gaat hij mogelijk kapot en dat levert gevaarlijke situaties op! Een goede gereedschapsgordel heeft een hoog draagvermogen.

Kijk daarnaast naar de riem. Deze mag niet uitrekken of scheuren, en moet breed genoeg zijn met het oog op draagcomfort. En hoe makkelijk doe je de gordel af in de pauze? Je hebt waarschijnlijk geen zin in een gevecht iedere keer als je de gordel losmaakt.

Kijk ook naar eventuele andere onderdelen, zoals de sluiting of de manier waarop je de vakken bevestigd. Plastic onderdelen gaan sneller kapot dan metalen onderdelen.

Budget

De prijs van een gereedschapsgordel ligt tussen de €10 en €100. Dat grote prijsverschil zit vooral in de duurzaamheid, de kwaliteit en het draagcomfort.

Als je van plan bent om de gereedschapsgordel dagelijks te gebruiken, dan raad ik aan om een duurder exemplaar te kopen. Hier krijg je geen spijt van!

Specificaties van gereedschapsgordels naast elkaar

Aantal delenGewichtKleurMateriaal
1Stanley Dubbele Gereedschapsgordel21111 gzwartNylon
2Lederen Gereedschapschort100.452 kg0Leer
3STANLEY Hamerholster1158 gGrijsLeer , Suède
4ToolPack 366.020 Straight Gereedschapsgordel1411 gbruinLeer
5Boormachine Houder en Gereedschapstas187 gZwart , Geel100% polyester

Stanley Dubbele Gereedschapsgordel

Aantal delen: 2

Gewicht: 1111 g

Kleur: zwart

Materiaal: Nylon

Lederen Gereedschapschort

Aantal delen: 10

Gewicht: 0.452 kg

Kleur: 0

Materiaal: Leer

STANLEY Hamerholster

Aantal delen: 1

Gewicht: 158 g

Kleur: Grijs

Materiaal: Leer , Suède

ToolPack 366.020 Straight Gereedschapsgordel

Aantal delen: 1

Gewicht: 411 g

Kleur: bruin

Materiaal: Leer

Boormachine Houder en Gereedschapstas

Aantal delen: 1

Gewicht: 87 g

Kleur: Zwart , Geel

Materiaal: 100% polyester

Veelgestelde vragen over gereedschapsgordels

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Vind het antwoord op de veelgestelde vragen van dit moment hieronder.

Hoe draag je een gereedschapsgordel?

Gereedschapsgordels zijn zo ontworpen dat ze comfortabel over de heupen passen zonder dat ze wegglijden. Je verdeelt het gewicht van accessoires en gereedschap gelijkmatig over de gordel. Anders raak je gemakkelijk uit balans.

Welk gereedschap past in een gereedschapsgordel?

Gespecialiseerde gereedschapsgordels voor vaklui zoals elektriciens en loodgieters zijn gemaakt om de gereedschappen voor die beroepen te dragen.

Een standaard gereedschapsgordel is gemaakt voor handgereedschap zoals moersleutels en schroevendraaiers. De gordel bevat bijvoorbeeld een hamer lus en een vakje voor kleine onderdelen zoals schroeven.

Als je kiest voor een duurder exemplaar, dan zijn sommige zijn zelfs groot genoeg voor elektrisch gereedschap.

Hoe onderhoud je een gereedschapsgordel?

Hoe je een gereedschapsgordel onderhoudt, hangt af van het materiaal.

Een lederen gereedschapsriem wordt na een aantal jaar stug, en dit maak je zacht met WD-40. Olie verzacht het leer. Een gereedschapsriem van een synthetische stof kan in de wasmachine als deze vuil is!

Conclusie

Ik hoop dat deze gids je hielp bij het kiezen van de juiste gereedschapsgordel. Je weet nu dat onder andere het comfort, de maat en het materiaal een belangrijke factor zijn voor de kwaliteit. Een gereedschapsgordel is in veel situaties onmisbaar, bijvoorbeeld wanneer je werkt op hoogte.

Vind je het lastig om een keuze te maken? Ga dan nog eens naar de top 5 van nu! Bedankt voor het lezen. Heb je vragen of suggesties? Laat het dan hieronder weten.👇🏻

Rowena Golob

Rowena is 28 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zich zelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van reizen, haar hond, en familie en vrienden!
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up