menu
close
Categorieën

De Beste Kruimeldief zuigt Alle Kruimels op in een Handomdraai!

kruimels

Kruimels vind je overal in je huis en je ruimt ze lastig 'even snel' op. Met een doekje vallen ze er snel uit en een traditionele stofzuiger pakken kost meer tijd dan je die paar kruimels waard vindt. Gelukkig is daar de kruimelstofzuiger voor, ook wel kruimeldief! Deze kleine stofzuiger zuigt kruimels op in een handomdraai. Perfect, toch?

Black+Decker 20V Max Dustbuster AdvancedClean+

Black+Decker 20V Max Dustbuster AdvancedClean+
Bekijk op Coolblue

Bissell Pet Hair Eraser

Bissell Pet Hair Eraser
Oplaadtijd: 480 minuut
Aantal standen: 1
Bekijk op Bol.com

Hoover ONEPWR BH57000

Hoover ONEPWR BH57000
Bekijk op Bol.com

Waarom een kruimeldief aanschaffen?

Een kruimeldief is eigenlijk een draadloze mini-stofzuiger. Hij past in je hand, bergt dankzij het compacte formaat eenvoudig op en is ideaal voor het opzuigen van kleine dingen, zoals kruimels en stofjes.

Een kruimeldief is handig om "even snel" iets mee op te ruimen en hij komt op plekken waar een traditionele stofzuiger moeilijk bij komt. Een bank met kruimels ziet er al snel onverzorgd uit, maar nu zuig je gemakkelijk de kruimels tussen de kussens weg. Of hoekjes van het plafond, waar een goede steelstofzuiger niet bij komt. Een kruimeldief is dus handig én tijdbesparend!

De kruimeldief is klein, maar staat wel zijn mannetje. Dit betekent dat je er sneller en efficiënter mee schoonmaakt dan met stoffer en blik. Ben je klaar? Dan schud je het opvangbakje gemakkelijk leeg en plaats je de kruimeldief terug in zijn oplaadstation.

De kruimeldief is niet geschikt voor grotere, harde dingen zoals betonkruimels of stukjes hout. Gebruik hier een bouwstofzuiger voor! Doe je liever helemaal niets zelf als het om stofzuigen gaat? Dan is de beste robotstofzuiger echt iets voor jou, want die doet al het werk voor je.

De 5 beste kruimeldieven op een rij

1. Black+Decker 20V Max Dustbuster AdvancedClean+

2. Bissell Pet Hair Eraser

2. Bissell Pet Hair Eraser
Voltage: 14.4 V
Hepa luchtfilter: Hepa
Gebruikstijd laagste stand: 18 minuut
Oplaadtijd: 480 minuut
Geluidsniveau: 68 dB
Werkt op natte en droge ondergrond: Nee

3. Hoover ONEPWR BH57000

3. Hoover ONEPWR BH57000
Hepa luchtfilter: Hepa
Geluidsniveau: 56.0 dB

4. Black+Decker 20V Max Flex Handheld

4. Black+Decker 20V Max Flex Handheld

5. Black + Decker Dustbuster CHV1410L

Koopgids: hoe kies ik de beste kruimeldief?

Welke kruimeldief het best bij je past, hangt af van je wensen en behoeften. Er zijn een aantal dingen die je van tevoren moet bedenken voordat je een kruimeldief koopt. Ik zet de belangrijkste punten voor je onder elkaar.

Gebruik

Allereerst moet je jezelf afvragen hoe vaak je de kruimeldief gebruikt. Heb je kinderen die veel knoeien of een huisdier dat flink verhaart, dan heb je de kruimeldief regelmatig nodig.

Hierbij is een korte oplaadtijd en een langere gebruikstijd prettig, zodat het apparaat niet om de haverklap aan de stroom moet. Gebruik je hem naast een gewone stofzuiger, dan heb je hem niet zo vaak nodig.

Gemiddeld heeft een kruimeldief een oplaadtijd van 240 minuten en gebruik je hem met een volle accu 30 minuten voordat hij leeg is.

Oplaadstation

Let daarnaast ook op het type oplaadstation. Deze zijn gelukkig over de jaren heen kleiner gemaakt, maar sommige stations nemen toch nog aardig wat ruimte in. Er zijn ook kruimeldieven die zijn uitgerust met een wandstation. Zo hang je de kruimeldief aan de muur.

Opzetstukken

Vooral de luxe kruimeldieven komen met verschillende opzetstukken. Zo weet je zeker dat je op alle plekken in je huis zuigt, zonder jezelf in vervelende bochten te wringen. Enkele bekende opzetstukken vind je hieronder.

  • Een kierenmond is bedoeld om bij lastige hoekjes of in sleuven te komen. Soms zit hier een al dan niet afschuifbare borstel aan vast.
  • Een uitschuif- of omklapmondstuk doet wat de naam suggereert, en is bedoeld om bij plekken te komen waar je met enkel de buiging van je hand of arm niet bij komt.
  • Een siliconen mondstuk is bedoeld voor wet-and-dry-modellen, waarmee je ook vloeistof opzuigt.
  • Een afneembaar verlengstuk, al dan niet flexibel. Dit scheelt je eventueel bukwerk.
  • Een mini-turboborstel om haar en ander hardnekkig stof los te trekken uit onder andere tapijt.
  • Een speciaal mondstuk voor meubilair met zachte haren om te voorkomen dat je het beschadigt.

Zuigkracht

Ook voor kruimeldieven geldt een belangrijk punt dat voor alle soorten stofzuigers van belang is: voldoende zuigkracht. Anders duurt het uren voordat dat laatste, vervelende kruimeltje naar binnen gezogen is. Je denkt misschien dat een hoger voltage leidt tot meer zuigkracht, maar is dit zo?

Nee, niet op zichzelf. Aan het voltage lees je alleen af hoeveel netspanning nodig is om een ampère aan stroom te vervoeren tegen 1 ohm aan weerstand.

Het heeft dus wel met de motor van de stofzuiger te maken, maar zuigkracht is afhankelijk van allerlei zaken. Het gaat daarbij onder andere om airflow, wat men in kubieke voet per minuut (cubic feet per minute, of CFM) meet. Hoe meer kubieke voet aan minuut een stofzuiger weet op te zuigen, hoe hoger de zuigkracht.

Het handige hieraan is dat tijdens het testen hierop ook rekening is gehouden met de weerstand die de lucht tegenkomt als deze door de stofzuigermond reist, en langs de filters.

Wit met rode kruimeldief op een groen dekbed

Stofreservoir

Wanneer het stofreservoir vol zit met opgezogen stof, dan neemt de zuigkracht van de kruimeldief af. Er past simpelweg geen nieuwe stof meer bij. Hoeveel stof erin past, is afhankelijk van hoe groot het reservoir is. Het nadeel van een groot reservoir is dat de kruimeldief groter en zwaarder aanvoelt.

De verschillen tussen de diverse modellen op de markt zijn erg groot. Een inhoud van 400 ml aan stof is heel gebruikelijk. Sommige modellen zitten daar ver boven, met een inhoud van 600 tot zelfs 700 ml. Er zijn echter ook soorten met maar 300 ml aan stofinhoud. Dan merk je al snel dat je veel vaker het bakje moet legen.

HEPA-filter

Een HEPA-filter is vooral belangrijk wanneer je een allergie hebt. Een HEPA-filter houdt de allerkleinste bestanddelen – zoals allergenen afkomstig uit de buitenlucht – uit de lucht die door de stofzuiger naar buiten worden geblazen.

Vaak is de uitgeblazen lucht zelfs schoner dan de lucht in de kamer waar je een kruimeldief met HEPA-filter gebruikt!

Hoe effectief een HEPA-filter is, lees je af aan het nummer dat erbij hoort. Een HEPA14-filter is bijvoorbeeld efficiënter dan een HEPA3-filter. Hoe hoger het getal, hoe beter het filter kleine stofjes tegenhoudt!

Nat- en droog gebruik

Er zijn kruimeldieven die vloeistoffen opzuigen. Dit doen ze niet allemaal, dus check dit vooraf goed bij de productspecificaties! Vloeistoffen kunnen opzuigen is handig wanneer je bijvoorbeeld stof uit de badkamer of de keuken opzuigt. Hier ligt vaak water, wat je anders per ongeluk opzuigt. Ook wanneer je cola morst, is het handig wanneer je dit op kunt zuigen!

Budget

Natuurlijk speelt je budget een rol in de aanschaf van een passende kruimeldief. Je koopt al vanaf € 30 een kruimelzuiger, maar er zijn ook technische hoogstandjes van € 250 te vinden met veel meer verschillende specificaties en handigheden.

Vind je deze specificaties – zoals allerlei verschillende zuigstukken en een groter vuilreservoir – belangrijk? Dan is een duurder exemplaar wellicht een beter idee. Wanneer je deze extra's overbodig vindt, is een kruimeldief van ongeveer € 30 een prima hulpmiddel!

Specificaties van kruimeldieven naast elkaar

VoltageHepa luchtfilter
1Black+Decker 20V Max Dustbuster AdvancedClean+
2Bissell Pet Hair Eraser14.4 VHepa
3Hoover ONEPWR BH5700014.4 VHepa
4Black+Decker 20V Max Flex Handheld14.4 VHepa
5Black + Decker Dustbuster CHV1410L14.4 VHepa

Black+Decker 20V Max Dustbuster AdvancedClean+

Bissell Pet Hair Eraser

Voltage: 14.4 V

Hepa luchtfilter: Hepa

Hoover ONEPWR BH57000

Voltage: 14.4 V

Hepa luchtfilter: Hepa

Black+Decker 20V Max Flex Handheld

Voltage: 14.4 V

Hepa luchtfilter: Hepa

Black + Decker Dustbuster CHV1410L

Voltage: 14.4 V

Hepa luchtfilter: Hepa

Veelgestelde vragen over kruimeldieven

Hieronder vind je antwoorden op een paar veelvoorkomende vragen over kruimeldieven.

Wat doet een kruimeldief?

Een kruimeldief is niets meer dan een mini-stofzuiger. Hij is kleiner en gemakkelijker te gebruiken dan een traditionele stofzuiger, wat maakt dat je eenvoudig kruimels en stofjes opzuigt zonder dat je de stofzuiger erbij hoeft te halen. Daarnaast komt de kruimeldief met extra opzetstukken ook bij moeilijke plaatsen, zoals de hoekjes van het plafond en onder de bank.

Wat kost een kruimeldief?

De budgetvriendelijke kruimeldief heb je al voor ongeveer € 30 in huis. Ben je op zoek naar een exemplaar met verschillende extra's en opzetstukken, dan lopen de prijzen op tot wel € 250. Het hangt dus volledig af van je wensen en behoeften.

Wat doet een HEPA-filter?

Een HEPA-filter houdt kleine stofdeeltjes tegen die anders vanuit de kruimeldief de lucht weer ingeblazen worden. Deze zijn niet per se schadelijk voor je, maar wanneer je allergisch bent is een HEPA-filter prettig, omdat hij allergenen uit de lucht zuivert.

Conclusie

Ik hoop dat ik je wat wijzer heb gemaakt in de wereld der kruimeldieven en dat ik je heb geholpen bij het kiezen van een nieuwe kruimeldief. Twijfel je nog? Neem dan de top 5 nog eens door en vergelijk de specificaties.

Bedankt voor het lezen, laat vooral weten of dit artikel je geholpen heeft! 😊

Angela de Boer

Angela is geboren in het mooie plaatsje Sneek, waar ze nog altijd met veel plezier woont. Al van kinds af aan heeft ze een grote interesse gehad in het bedenken en schrijven van verhalen. Als klein kind, toen ze nog niet kon schrijven, vertelde Angela verhalen terwijl haar moeder meetypte in Office 98. Vanaf het moment dat ze een typcursus mocht doen, is ze begonnen met schrijven – een passie die nooit meer weg is gegaan. Naast dat ze schrijft voor HelpingCherry, studeert Angela toegepaste psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is op zoek naar verklaringen voor dingen die mensen doen, en ze hoopt hier ook veel over te kunnen schrijven in te toekomst.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up