menu
close
Categorieën

De Beste Neusstrips voor een Neus Zonder Mee-eters

Vrouw gebruikt de beste neusstrip

Niets is vervelender dan mee-eters en puistjes op je neus. Je ziet ze zelfs door budgetfoundation heen, en dit maakt veel mensen onzeker. Gelukkig haal je deze ongewenste mee-eters eenvoudig weg met de beste neusstrips!

In dit artikel vind je de top 5 beste neusstrips van dit moment. Ook vertel ik je in een handige koopgids alle belangrijke informatie over neusstrips.

Peace Out Pores Oil-Absorbing Nose

Peace Out Pores Oil-Absorbing Nose

Peace Out Pores Oil-Absorbing Nose

Peace Out Pores Oil-Absorbing Nose

Formula 10.0.6 Down To the

Formula 10.0.6 Down To the
Bekijk op Bol.com

Waarom neusstrips aanschaffen?

Iedereen krijgt wel eens te maken met mee-eters, vooral op- en rond je neus. Deze kleine, witte puistjes ontstaan op plekken waar je huid vettig is. De mee-eters knijp je niet gemakkelijk uit, doordat ze in je huid zitten. Uitknijpen is niet alleen pijnlijk, het beschadigt ook je huid.

Neusstrips gebruiken is een bevredigend werkje, doordat je de mee-eters er in één vlotte beweging uittrekt. Zo beschadig je de huid niet en is je neus diep gereinigd.

Wil je goed zien wat je doet? Gebruik dan een make-upspiegel wanneer je de strip aanbrengt. Deze spiegel vergroot het beeld, zodat je beter ziet of alle mee-eters zijn verwijderd. Met een make-upspiegel zie je ook of iedere klit uit je haar is geborsteld met de beste haarborstel!

Wist je dat: je de neusstrip ook voor andere gebieden van je gezicht gebruikt? Plak hem ook eens op je voorhoofd of kin om hier mee-eters en oneffenheden te verwijderen! 

Huidtypen

Naast een vette huid, gebruik je neusstrips ook op andere huidtypen. Het hangt af van je huidtype wat voor ingrediënten de neusstrip of andere huidverzorging het beste kan bevatten.

Normale huid

De normale huid herken je aan poriën die niet wijd open staan. Ook voelt de huid soepel en zacht aan, zonder pukkeltjes of een vette laag. Een normale huid verzorg je door hem regelmatig te reinigen en hydraterende crème aan te brengen.

Een vochtinbrengend ingrediënt dat je veel in deze crèmes ziet, is hyalorunzuur. Ook vitamine C doet veel goeds: deze vitamine geeft je huid een extra glans.

Droge huid

De droge huid voelt droog, strak en schilferig aan. Deze droogte ontstaat door een gebrek aan vocht en vetten in de huid. Daarnaast reageert een droge huid sneller op weersomstandigheden zoals kou en wind.

Het is belangrijk dat je een droge huid goed hydrateert met een crème die hyalorunzuur bevat. Let er ook op dat je elke dag 2 liter water drinkt om het vochtgehalte in je lichaam op peil te houden.

Onzuivere, vettige huid

De onzuivere, vettige huid herken je aan opkomende pukkeltjes, grotere poriën en een vettige glans. Dit ontstaat door een hoog gehalte aan talg in de huid. De oorzaak is meestal een biologische aanleg, het opspelen van hormonen of een zwangerschap.

Reinig de vette huid dagelijks. Speciale antibacteriële verzorgingsproducten met ingrediënten als β-hydroxycarbonzuur en salicylzuur, herstellen de vochtbalans in de huid. Hierdoor nemen de onzuiverheden geleidelijk af.

Gecombineerde huid

Dit huidtype is een combinatie van een droge huid, bijvoorbeeld op de wangen, en een vettige huid rond de T-zone (neus en voorhoofd). Reinig de T-zone dagelijks met een cleanser en lauw water, en breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan.

Goede ingrediënten voor een gecombineerde huid zijn hyaluronzuur, vitamine C en salicylzuur (op de vettigere plekken).

Gevoelige huid

De gevoelige huid is rood en eventueel jeukerig. Hij raakt snel geïrriteerd bij koud weer, wind en stress. Kies voor pH-neutrale producten (rond de 5,75) zonder parfum. Deze irriteren de huid minimaal.

Oudere huid

Naarmate we ouder worden, veroudert onze huid met ons mee. Er treden allerlei processen op die de huid rimpelig en minder elastisch maken. Hydraterende maskers met toegevoegde oliën en celbevorderende crèmes, ook wel anti-aging, houden de huid soepel en verminderen rimpels.

Twijfel je welk huidtype je hebt? Het filmpje hieronder helpt je!

Hoe gebruik je een neusstrip?

Voordat je ervoor kiest om een neusstrip te gebruiken, is het handig dat je weet hoe je hem gebruikt. Ik leg dit proces stap voor stap aan je uit:

  • Stap 1: reinig je gezicht en dep het droog.
  • Stap 2: maak je neus vochtig.
  • Stap 3: haal de strip los en breng de gladde kant aan op je neus, druk deze vervolgens goed aan.
  • Stap 4: laat de strip vijf tot tien minuten drogen totdat deze stijf is.
  • Stap 5: haal de strip langzaam los, beginnend bij de randen. Trek hem vooral niet los als een pleister, maar verwijder hem stukje voor stukje.
  • Stap 6: spoel de resten weg.

Wanneer je de neusstrip 1 keer per week aanbrengt, geef je beginnende mee-eters en onzuiverheden geen kans.

Helaas is alleen het gebruik van strips geen garantie voor een mee-eter vrij leven. Daarvoor is een goede skinroutine nodig, waarbij je twee keer per week je gezicht reinigt en scrubt. De neusstrip maakt deel uit van deze routine.

Het voordeel van een goede skinroutine is dat je make-up veel mooier uitkomt op je gezicht. Een contourkit komt bijvoorbeeld veel mooier uit wanneer je huid er verzorgd en gehydrateerd uitziet. Maak je make-up look vervolgens helemaal af met een goede oogschaduw!

De 5 beste neusstrips op een rij

1. Peace Out Pores Oil-Absorbing Nose

1. Peace Out Pores Oil-Absorbing Nose

2. Peace Out Pores Oil-Absorbing Nose

2. Peace Out Pores Oil-Absorbing Nose

3. Formula 10.0.6 Down To the

3. Formula 10.0.6 Down To the
Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)

4. Hero Cosmetics Mighty Patch Nose

4. Hero Cosmetics Mighty Patch Nose
Aantal artikelen in verpakking: 36 stuk(s)
Natuurlijke ingredienten: Ja
Huidtype: Droge huid, Gecombineerde huid, Gevoelige huid, Onzuivere huid, Rijpe huid, Normale huid, Vette huid
Aantal stuks in verpakking: 36 stuk(s)

5. Ulta Charcoal Nose Strips

5. Ulta Charcoal Nose Strips
Aantal artikelen in verpakking: 2 stuk(s)
Natuurlijke ingredienten: Ja
Huidtype: Rijpe huid, Vette huid

Koopgids: hoe kies ik de beste neusstrips?

Neusstrips dienen allemaal hetzelfde doel: ze verwijderen onzuiverheden en mee-eters van je huid. Toch zijn er een paar verschillen tussen neusstrips. Ik neem ze met je door.

Huidbehoefte

Neusstrips zijn niet altijd de beste keuze. Een droge of gevoelige huid is beter af met een hydraterende en verzorgende crème. Je kan een neusstrip wel gebruiken, maar het product is vooral bedoeld voor een vettige, onzuivere huid.

Ingrediënten

Veel verzorgingsproducten worden tegenwoordig op natuurlijke basis gemaakt, zo ook de neusstrips. Dit betekent dat er vooral natuurlijke ingrediënten in het product zitten. Dit is beter voor de huid, vooral wanneer deze snel geïrriteerd raakt.

Persoon met een neusstrip op de neus.

Aantal strips in de verpakking

Hoe meer strips er in de verpakking zitten, des te beter. Dit verschilt nogal per merk: in de ene verpakking zitten er standaard 4, terwijl in de verpakking van een ander merk 8 strips zitten. In sommige verpakkingen zitten zelfs speciale strips voor je kin en voorhoofd. Wel zo handig!

Wil je waar voor je geld of is je budget niet groot? Bereken dan eens de prijs per strip: deel de prijs door het aantal strips in de verpakking. Dan weet je of je een voordelige aankoop doet.

Gebruiksvriendelijk

Het liefst gebruik je neusstrips die je gemakkelijk aanbrengt en verwijdert. In principe werken alle neusstrips hetzelfde, maar er zitten wel verschillen in de merken.

Het ene merk neusstrip plakt bijvoorbeeld veel steviger dan het andere. Dit maakt de strip efficiënter doordat hij meer mee-eters meeneemt, maar ook pijnlijker om eraf te halen.

Het is dan ook goed om de reviews van de neusstrips te lezen. Hier geven anderen al aan hoe goed de strip werkt en hoe gemakkelijk je hem er weer af peeled.

Neusstrips op basis van houtskool werken ook goed. Houtskool staat bekend om de diep absorberende werking waarmee het de hardnekkigste mee-eters verwijdert. De strips van Sensefit bezitten bijvoorbeeld houtskool determinanten.

Specificaties van neusstrips naast elkaar

Aantal stuks in verpakkingNatuurlijke ingredientenHuidtype
1Peace Out Pores Oil-Absorbing Nose
2Peace Out Pores Oil-Absorbing Nose
3Formula 10.0.6 Down To the1 stuk(s)
4Hero Cosmetics Mighty Patch Nose36 stuk(s)JaDroge huid, Gecombineerde huid, Gevoelige huid, Onzuivere huid, Rijpe huid, Normale huid, Vette huid
5Ulta Charcoal Nose Strips36 stuk(s)JaRijpe huid, Vette huid

Peace Out Pores Oil-Absorbing Nose

Peace Out Pores Oil-Absorbing Nose

Formula 10.0.6 Down To the

Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)

Hero Cosmetics Mighty Patch Nose

Aantal stuks in verpakking: 36 stuk(s)

Natuurlijke ingredienten: Ja

Huidtype: Droge huid, Gecombineerde huid, Gevoelige huid, Onzuivere huid, Rijpe huid, Normale huid, Vette huid

Ulta Charcoal Nose Strips

Aantal stuks in verpakking: 36 stuk(s)

Natuurlijke ingredienten: Ja

Huidtype: Rijpe huid, Vette huid

Veelgestelde vragen over neusstrips

Ben je er nog nie helemaal uit? Hieronder vind je een paar van de meestgestelde vragen over neusstrips.

Hoe vaak moet je neusstrips gebruiken?

Gebruik de neusstrip 1 keer per week om beginnende mee-eters en onzuiverheden te reinigen. Hou daarnaast ook een skinroutine aan, waarbij je de huid dagelijks reinigt en hydrateert.

Veroorzaken neusstrips huidirritatie?

Bij gebruik op een vette huid veroorzaken neusstrips niet snel huidirritatie, tenzij je ze verkeerd gebruikt. Laat ze niet langer dan 10 minuten zitten en verwijder ze voorzichtig.

Bij een droge of gevoelige huid moet je iets beter opletten. Als je neusstrips wil gebruiken, kies dan voor strips met hydraterende, natuurlijke ingrediënten.

Conclusie

Neusstrips gebruik je om mee-eters en onzuiverheden te verwijderen van bijvoorbeeld je neus en voorhoofd. Gebruik ze verantwoord: laat ze niet langer dan 10 minuten zitten en haal ze er voorzichtig af.

Hopelijk weet je nu voldoende en begin je binnenkort met het reinigen van je huid! Twijfel je nog? Dat is niet erg.Vergelijk nog eens wat stript met elkaar of laat je inspireren door de bovenstaande top 5. Zo kom je vanzelf tot een keuze!

Bedankt voor het lezen! Heb je tijd over, laat dan hieronder weten of dit artikel je heeft geholpen. 😊

Angela de Boer

Angela is geboren in het mooie plaatsje Sneek, waar ze nog altijd met veel plezier woont. Al van kinds af aan heeft ze een grote interesse gehad in het bedenken en schrijven van verhalen. Als klein kind, toen ze nog niet kon schrijven, vertelde Angela verhalen terwijl haar moeder meetypte in Office 98. Vanaf het moment dat ze een typcursus mocht doen, is ze begonnen met schrijven – een passie die nooit meer weg is gegaan. Naast dat ze schrijft voor HelpingCherry, studeert Angela toegepaste psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is op zoek naar verklaringen voor dingen die mensen doen, en ze hoopt hier ook veel over te kunnen schrijven in te toekomst.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up