menu
close
Categorieën

De Beste Tondeuse van dit Moment!

zwarte tondeuse in hand

De tondeuse is een ontzettend handig apparaat om je baard en hoofdhaard op de perfecte lengte te houden. Je hoeft niet eens naar de kapper! Er zijn veel verschillende soorten tondeuses, maar welke is nu de beste? In deze koopgids lees je waar je op moet letten wanneer je een tondeuse koopt en wat de 5 beste tondeuses van dit moment zijn!

Remington B5 Style Series Cordless

Remington B5 Style Series Cordless

Babyliss Super Stubble XTP Beard

Babyliss Super Stubble XTP Beard
Zelfslijpende messen: Nee
Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

Panasonic ER-GB80

Panasonic ER-GB80
Zelfslijpende messen: Nee
Verstelbare kammen: Ja
Bekijk op Bol.com

Waarom een tondeuse aanschaffen?

Een tondeuse is perfect om haar weg te scheren. De verschillende standen zorgen ervoor dat je het haar op de gewenste lengte afscheert en dus niet direct alles hoeft te verwijderen, zoals een scheerapparaat doet.

Een tondeuse is ideaal om je baard te vormen of om je kapsel te millimeteren. Sommige tondeuses zijn ook geschikt voor lichaamshaar, maar niet allemaal. Check hiervoor de product specificaties.

Tondeuse versus trimmer

Ik kan me voorstellen dat je denkt: "als ik mijn baardgroei op lengte wil brengen, gebruik ik toch gewoon een trimmer?". Om je duidelijkheid te geven zet ik de verschillen voor je naast elkaar.

Beide apparaten zijn gemaakt om je haargroei en lengte bij te werken, maar er zijn grote verschillen. Een trimmer is handig voor het fijne werk. Hij kan gedetailleerd scheren en zo werk je randjes veel netter bij. Een trimmer gebruik je vooral voor gezichtshaar.

Een tondeuse kan gezichtshaar wel inkorten, maar met lang niet zoveel precisie als de trimmer. Ook blijft de haarlengte wat langer dan wanneer je de trimmer gebruikt. Doordat een tondeuse breder is, kan je hier een grotere oppervlakte mee scheren. Hij scheert sneller en efficiënter dan een trimmer.

Artsen raden een tondeuse aan als je snel last hebt van huidirritatie na het scheren. De tondeuse raakt de huid niet, waardoor de huid minder beschadigt en hierdoor ook minder geïrriteerd zal zijn.

De 5 beste tondeuses op een rij

1. Remington B5 Style Series Cordless

1. Remington B5 Style Series Cordless

2. Babyliss Super Stubble XTP Beard

2. Babyliss Super Stubble XTP Beard
Soort oplader: Stopcontact
Geschikt voor nat scheren: Ja

3. Panasonic ER-GB80

3. Panasonic ER-GB80
Soort oplader: Stopcontact
Snoerlengte: 0 m
Type kapsel: Gemillimeterd haar: 1 - 3 mm, Kort haar: 3 - 15 mm, Langer haar: langer dan 15 mm
Geschikt voor nat scheren: Nee

4. Hatteker Hair Clipper and Beard

4. Hatteker Hair Clipper and Beard

5. Remington Virtually Indestructible Haircut and

5. Remington Virtually Indestructible Haircut and

Koopgids: hoe kies ik de beste tondeuse?

Tussen een tondeuse en een trimmer zitten verschillen, maar tondeuses hebben ook onderlinge verschillen. Dit zit hem in de soorten tondeuses en andere specificaties. Welke soorten dit zijn en waar je op moet letten lees je hier!

Haartype

Een tondeuse is geschikt voor baardgroei, hoofdhaar en soms lichaamshaar. Dit betekent helaas niet dat hij elk mogelijk type haar automatisch kan scheren. Dik of stug haar heeft bijvoorbeeld een hardere aanpak nodig dan dun haar.

Je kunt het beste een tondeuse aanschaffen die speciaal gemaakt is om dik en stug haar te scheren. Zo weet je zeker dat je tondeuse goed werkt en lang meegaat!

Draadloos

Dit geldt voor alle elektrische apparaten: beslis van tevoren of je hem draadloos of met snoer wilt. Het voordeel van een draadloze tondeuse is dat je hem gemakkelijk meeneemt en tijdens het scheren geen ruzie krijgt met het snoer. Een nadeel is dat je erop moet letten dat je hem oplaadt. Het zou sneu zijn als je vlak voor je sollicitatie naar een lege tondeuse grijpt!

Kies je voor een snoer, bedenk dan dat een lang snoer efficiënter is dan een korte. Je kan zo wat verder van het stopcontact vandaan staan terwijl je scheert. Je gebruikt het apparaat simpelweg makkelijker zonder dat het snoer je belemmert.

Type messen

Het belangrijkste onderdeel van de tondeuse: de mesjes! Ze snijden je haren af op de juiste lengte. Het is dan ook niet zo gek dat je zo duurzaam mogelijke messen wilt. Dit doe je door voor zelfslijpende messen te kiezen. Deze messen blijven veel langer scherp en je tondeuse gaat langer mee.

Een ander type mes dat de duur van je tondeuse verlengt, is het zelfsmerende mes. In dit type tondeuse zit een klein oliereservoir dat ervoor zorgt dat de messen altijd geolied zijn. Zo glijden ze fijn langs de huid en verkleinen ze de kans op sneetjes.

een tondeuse op tafel

Verstelbaarheid

Wanneer je je haar op een bepaalde lengte af wil snijden is het prettig dat je keuze hebt uit verschillende lengtes. De minimale en maximale lengte geven aan hoe kort en lang je je haar af kunt snijden. Niet alle tondeuses kunnen tot 1 millimeter afsnijden. Wil je helemaal kaal? Kies dan voor een tondeuse die dat wel kan!

Extra accessoires

Accessoires geven een tondeuse veel meer mogelijkheden. Alle tondeuses komen tegenwoordig met een opzetkam, maar deze heeft vaak een beperkte lengte. Een model met verschillende opzetkammen geeft meer keuze uit haarlengtes.

Een borsteltje om je tondeuse mee schoon te houden is ook geen overbodige luxe. Er gaat veel viezigheid tussen de randjes van de opzetkop zitten. Die kun je er beter uit halen. Laat je dit zitten, dan zal de tondeuse op den duur minder efficiënt werken en gaat hij eerder kapot.

Voorbeelden van andere handige accessoires zijn een kam die je haar naast scheren ook in model kamt en een speciale spray die ervoor zorgt dat je tondeuse soepel blijft scheren.

Specificaties van tondeuses naast elkaar

Meegeleverde accessoiresGeschikt voor lichaamsdeel
1Remington B5 Style Series Cordless
2Babyliss Super Stubble XTP BeardBaardtrimmer, Zachte borstel, Reinigingsborsteltje
3Panasonic ER-GB80Baardtrimmer, Extra scheeropzetstukHoofd, Gezicht
4Hatteker Hair Clipper and BeardBaardtrimmer, Extra scheeropzetstukHoofd, Gezicht
5Remington Virtually Indestructible Haircut andBaardtrimmer, Extra scheeropzetstukHoofd, Gezicht

Remington B5 Style Series Cordless

Babyliss Super Stubble XTP Beard

Meegeleverde accessoires: Baardtrimmer, Zachte borstel, Reinigingsborsteltje

Panasonic ER-GB80

Meegeleverde accessoires: Baardtrimmer, Extra scheeropzetstuk

Geschikt voor lichaamsdeel: Hoofd, Gezicht

Hatteker Hair Clipper and Beard

Meegeleverde accessoires: Baardtrimmer, Extra scheeropzetstuk

Geschikt voor lichaamsdeel: Hoofd, Gezicht

Remington Virtually Indestructible Haircut and

Meegeleverde accessoires: Baardtrimmer, Extra scheeropzetstuk

Geschikt voor lichaamsdeel: Hoofd, Gezicht

Onderhouden van een tondeuse

Gefeliciteerd, je hebt de ideale tondeuse gevonden en aangeschaft. Nu is het belangrijk dat je weet hoe je hem een zo lang mogelijk leven geeft. Onderhoud is belangrijk! Dit geldt voor alle apparaten, denk aan baardtrimmers en neustrimmers en dus ook tondeuses. Hoe goed jij de tondeuse onderhoudt, bepaalt hoe efficiënt en duurzaam het apparaat werkt. Hier lees je wat je moet doen om je tondeuse een lang en gelukkig leven te geven!

Schoonmaken

Haartjes die tussen de messen blijven plakken zorgen ervoor dat de scheermesjes sneller bot worden. Botte mesjes zorgen er op hun beurt voor dat jij je haren niet meer goed kan scheren. Je moet je mesjes dus een stuk sneller vervangen wanneer je het apparaat niet schoonmaakt!

Door het apparaat elke paar scheerbeurten goed schoon te maken voorkom je dit. Lees hier hoe je dat doet:

  1. Zet de tondeuse uit en haal de stekker uit het stopcontact.
  2. Houd de tondeuse met de messen omhoog en maak de mesjes los. Dit doe je door op de punt van de mesjes te drukken.
  3. Borstel nu de messen af met het meegeleverde reinigingsborsteltje. Hiermee verwijder je de meeste haren.
  4. Spoel vervolgens de messen van de tondeuse af onder de kraan. Dompel niet de hele tondeuse onder; dat is niet nodig en kan hem bovendien beschadigen.
  5. Plaats de mesjes terug. Dit doe je door het wiel op zijn hoogste stand te draaien. Schuif eerst de achterkant van de mesjes erin, zodat het rode klepje in de tondeuse gaat. Daarna druk je de messen aan en zitten ze weer vast!

Olie bijvullen

Zelfsmerende mesjes kunnen de levensduur van je tondeuse flink verlengen. Het bijvullen van de olie moet je alleen wel zelf doen. Vul de olie ongeveer elke 3 maanden bij. Hier lees je stap voor stap hoe je dit doet:

  1. Verwijder de mesjes zoals hierboven bij 'schoonmaken' staat beschreven.
  2. Breng vervolgens een paar druppels olie aan op de kussens aan de binnenkant. Deze olie is speciaal voor tondeuses en verkrijgbaar bij zaken die tondeuses en andere ontharingsapparaten verkopen.
  3. Plaats tot slot de mesjes weer op de tondeuse en het reservoir is gevuld.

Bekijk deze video om te zien hoe je de tondeuse het best kan schoonmaken:

Veelgestelde vragen over de tondeuse

Om je kennis over tondeuses bij te schaven vind je hieronder antwoord op een paar veelvoorkomende vragen.

Waarom moet er olie in een tondeuse?

Olie in de tondeuse hoeft alleen wanneer het apparaat zelfsmerende messen heeft. Het voordeel van zelfsmerende messen is dat de tondeuse een stuk langer mee kan, doordat de mesjes minder snel bot worden. De olie moet je zelf elke paar maanden bijvullen.

Wat is het verschil tussen een trimmer en een tondeuse?

Een trimmer is geschikt voor gedetailleerd en specifiek werk, zoals het trimmen van je baard of het maken van figuurtjes in je kapsel. Een tondeuse is voor grover werk. Hij kan grotere oppervlakten scheren en je haar op een bepaalde lengte afsnijden.

Welke opzetkam is nodig?

Verschillende opzetkammen bepalen de lengte waarop je je haar af kan scheren. De meeste tondeuses kunnen tot 2 millimeter afscheren. Wanneer je je haar wil millimeteren, heb je een opzetkam nodig van 1 millimeter. Ben jij op zoek naar een tondeuse die verschillende lengtes kan scheren? Zorg dan voor verschillende soorten opzetstukken.

Conclusie

Ik hoop dat dit artikel je zoektocht naar de beste tondeuse makkelijker heeft gemaakt. Bekijk de top 5 beste tondeuses en vergelijk alle specificaties om de tondeuse te vinden die het best bij je wensen past.

Bedankt voor het lezen en laat vooral weten of dit artikel je geholpen heeft😊!

Angela de Boer

Angela is geboren in het mooie plaatsje Sneek, waar ze nog altijd met veel plezier woont. Al van kinds af aan heeft ze een grote interesse gehad in het bedenken en schrijven van verhalen. Als klein kind, toen ze nog niet kon schrijven, vertelde Angela verhalen terwijl haar moeder meetypte in Office 98. Vanaf het moment dat ze een typcursus mocht doen, is ze begonnen met schrijven – een passie die nooit meer weg is gegaan. Naast dat ze schrijft voor HelpingCherry, studeert Angela toegepaste psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is op zoek naar verklaringen voor dingen die mensen doen, en ze hoopt hier ook veel over te kunnen schrijven in te toekomst.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up