menu
close
Categorieën

De Beste Kleine Compressor Neem je Gemakkelijk met je Mee

Man pompt fietsband op met beste kleine compressor.

Een kleine compressor maakt allerlei klusjes makkelijker! Door het kleine formaat neem je hem overal mee naartoe en zit je nooit meer met een slap luchtbed op het strand of een zachte fietsband. In dit artikel vind je de top 5 beste kleine compressors en een handige koopgids!

Bosch EasyPump Accupomp - 3.6

Bosch EasyPump Accupomp - 3.6
Vermogen: 0 W
Snoerlengte: 1.05 m
Olievrij: Ja
Aantal cilinders: 1
Bekijk op Bol.com

Hyundai Power Products Hyundai compressor

Hyundai Power Products Hyundai compressor
Vermogen: 1100 W
Snoerlengte: 2 m
Olievrij: Ja
Aantal cilinders: 1
Bekijk op Bol.com

Olvy Elektrische Bandenpomp Luchtcompressor 12V

Olvy Elektrische Bandenpomp Luchtcompressor 12V
Snoerlengte: 3 m
Olievrij: Ja
Aantal cilinders: 0
Bekijk op Bol.com

Waarom een kleine compressor aanschaffen?

De kleine compressor perst lucht samen om luchtdruk te creëren waarmee je verschillende dingen opblaast. Zo pomp je eenvoudig een luchtbed op of spuit je bestrijdingsmiddel over je tuintegels.

Het formaat van de kleine compressor maakt het mogelijk om hem overal mee naartoe te nemen, waardoor je nooit meer zelf iets hoeft op te blazen. Wel zo gemakkelijk wanneer je met de kinderen naar het strand gaat en iedereen op een eigen luchtbed wil dobberen.

Zo werkt een kleine compressor

De kleine compressor werkt hetzelfde als bijvoorbeeld de beste 12V-compressor, alleen is hij compacter. De perslucht in de kleine compressor bestaat uit allemaal luchtmoleculen, die bij het samenpersen sneller gaan bewegen. Wanneer de luchtmoleculen vrijkomen, vliegt de lucht eruit met een grote druk.

Voor simpele klusjes is een kleine compressor voldoende. Denk aan het opblazen van een luchtbed, het schoonspuiten van tuintegels of het oppompen van een fietsband.

Voor zwaarder werk wil je een compressor met een flinke ketelinhoud en een behoorlijk aanzuigvermogen. Deze vind je niet in een kleine variant of als goede draagbare luchtcompressor. Voor meer kracht is een grotere compressor nodig.

Voor- en nadelen van een kleine compressor

Zoals ieder apparaat, heeft een kleine compressor zowel voor- als nadelen. Om je een duidelijk beeld te geven zet ik deze naast elkaar.

Voordelen:

  • Gemakkelijk mee te nemen
  • Lichtgewicht en compact
  • Eenvoudig te gebruiken voor kleine klussen
  • Handig voor aandrijven van luchtgereedschap

Nadelen:

  • Maakt veel geluid
  • Niet geschikt voor zware werkzaamheden

Wat kan een kleine compressor?

Veel mensen denken dat een compressor enkel handig is voor het oppompen van dingen, maar dit is niet het geval. Waar een grote compressor met veel kracht geschikt is voor grote klussen, zoals het slopen van een muur, heeft zijn kleine broertje andere functionaliteiten.

Met een kleine compressor is het aandrijven van gereedschap eenvoudig, doordat hij compact en gemakkelijk verplaatsbaar is. Je sluit het gereedschap aan op de compressorslang en dan voorziet de kleine compressor het gereedschap van de benodigde luchtdruk.

De 5 beste kleine compressors op een rij

1. Bosch EasyPump Accupomp - 3.6

1. Bosch EasyPump Accupomp - 3.6
Vermogen: 0 W
Snoerlengte: 1.05 m
Olievrij: Ja
Aantal cilinders: 1

2. Hyundai Power Products Hyundai compressor

2. Hyundai Power Products Hyundai compressor
Vermogen: 1100 W
Snoerlengte: 2 m
Olievrij: Ja
Aantal cilinders: 1

3. Olvy Elektrische Bandenpomp Luchtcompressor 12V

3. Olvy Elektrische Bandenpomp Luchtcompressor 12V
Snoerlengte: 3 m
Olievrij: Ja
Aantal cilinders: 0

4. STANLEY Silent Compressor DST 100/8/6

4. STANLEY Silent Compressor DST 100/8/6
Vermogen: 1100 W
Snoerlengte: 1.50 m
Olievrij: Ja
Aantal cilinders: 1

5. Makita DMP180Z Luchtpomp - 18V

5. Makita DMP180Z Luchtpomp - 18V
Vermogen: 0 W
Snoerlengte: 0 m
Olievrij: Ja

Koopgids: hoe kies ik de beste kleine compressor?

In principe doet iedere kleine compressor hetzelfde: het uitpersen van lucht om bijvoorbeeld je luchtbed of het opblaasspeelgoed van je kind op te blazen. Toch bestaan er wel verschillen. Ik zet alle belangrijke specificaties naast elkaar zodat je de beste compressor aanschaft!

Vermogen (watt)

Het vermogen bepaalt, samen met de luchtdruk en de aanzuigkracht, hoe krachtig de compressor de perslucht naar buiten drukt. Gemiddeld heeft een kleine compressor een vermogen van 80 watt. Dit is minder dan een normale compressor, waarbij het vermogen gemiddeld 120 watt is.

Maximale luchtdruk (bar)

Luchtdruk is de druk waarmee de compressor de lucht naar buiten perst. Hoe hoger de maximale luchtdruk (het aantal bar), hoe groter de kracht is waarmee de compressor de lucht naar buiten kan blazen.

Bij de kleine compressor is de luchtdruk minder, maar nog steeds voldoende om de kleine klussen te klaren. De DECKER BDCINF18N-QS compressor gaat tot 11 bar en is zeer geschikt voor kleinere klusjes.

In het geval van luchtgereedschap staat in de productspecificaties welke luchtdruk nodig is.

Aanzuigkracht (l/min)

Het aanzuigvermogen van een compressor geeft aan met welke snelheid het tankje in de compressor zich met perslucht vult. Hoe hoger dit vermogen, hoe langer je profiteert van perslucht met een constante druk.

Voor kleine klussen is dit minder belangrijk doordat je deze vrij snel klaart. Voor een kleine compressor is een hoge aanzuigkracht daarom niet van belang.

Kind met een opblaasschildpad in de zee.

Netto luchtopbrengst (l/m)

De netto luchtopbrengst staat voor de hoeveelheid lucht die de compressor werkelijk per minuut afgeeft. Deze waarde bepaalt voor een belangrijk deel welke luchtgereedschappen je kan gebruiken.

De netto luchtopbrengst ontstaat door de hoogte van het aanzuigvermogen en de maximale luchtdruk.

Olievrij

Een olievrije compressor is onderhoudsvriendelijk en blaast olievrije lucht. Dit is belangrijk als je gaat verfspuiten of met gevoelig gereedschap gaat werken. Een oliegesmeerde compressor is stiller dan een olievrije compressor, maar vergt meer onderhoud.

Geluidsniveau (dB)

Een kleine compressor is nooit volledig stil, aangezien hij met kracht lucht naar buiten blaast. Hoe hoger de aanzuigkracht en de maximale luchtdruk, hoe hoger het geluidsniveau is.

Gemiddeld maakt een kleine compressor geluid tot 70dB. Dit is vergelijkbaar met een grasmaaier. Een grote compressor kan tot wel 86dB produceren.

Prijs

De prijzen van verschillende compressors varieert tussen de €80 en €800. Dit is een aanzienlijk verschil dat ontslaat door de grootte van de luchtdruk en de kracht van het aanzuigvermogen.

Een kleine compressor is goedkoper dan de grote variant en koop je vanaf ongeveer €100. Ben je opzoek naar een krachtige compressor voor zwaardere werkzaamheden? Dan kost het apparaat al snel boven de €200.

Specificaties van kleine compressors naast elkaar

VermogenOlievrij
1Bosch EasyPump Accupomp - 3.60 WJa
2Hyundai Power Products Hyundai compressor1100 WJa
3Olvy Elektrische Bandenpomp Luchtcompressor 12V1100 WJa
4STANLEY Silent Compressor DST 100/8/61100 WJa
5Makita DMP180Z Luchtpomp - 18V0 WJa

Bosch EasyPump Accupomp - 3.6

Vermogen: 0 W

Olievrij: Ja

Hyundai Power Products Hyundai compressor

Vermogen: 1100 W

Olievrij: Ja

Olvy Elektrische Bandenpomp Luchtcompressor 12V

Vermogen: 1100 W

Olievrij: Ja

STANLEY Silent Compressor DST 100/8/6

Vermogen: 1100 W

Olievrij: Ja

Makita DMP180Z Luchtpomp - 18V

Vermogen: 0 W

Olievrij: Ja

Veelgestelde vragen over kleine compressors

Is nog niet alles helemaal duidelijk? Hieronder behandel ik een paar van de meestgestelde vragen!

Waarom een kleine compressor kopen?

Het voordeel van een kleine compressor is dat hij compact is, waardoor je hem makkelijk verplaatst. Voor kleine klusjes, zoals het opblazen van een luchtbed, is hij ideaal. Daarnaast kan het apparaat ook luchtgereedschap aandrijven.

Wat kost een kleine compressor?

Kleine compressors zijn goedkoper dan de grotere varianten. Gemiddeld betaal je voor een kleine compressor €80. Hoe meer kracht de compressor bezit, hoe duurder hij is.

Hoeveel geluid maakt een kleine compressor?

Een compressor is nooit geluidsstil. Hoe krachtiger de compressor is, hoe meer geluid hij maakt. Gemiddeld maakt een kleine compressor een geluid van 70dB. Dit staat gelijk aan een stofzuiger of grasmaaier en is minder dan een grote compressor, die tot wel 85dB produceert.

Conclusie

Een kleine compressor is ontzettend handig voor kleine klussen, zoals het oppompen van een fietsband of aandrijven van luchtgereedschap. Daarnaast is hij stiller en goedkoper dan een grotere compressor. Wel is hij minder krachtig.

Hopelijk heb je na de aanschaf van een kleine compressor nooit meer last van een lege fietsband! Ben je er nog niet helemaal uit? Kijk dan de top 5 nog eens rustig door.

Bedankt voor het lezen en laat vooral weten of dit artikel behulpzaam was! 😊

Angela de Boer

Angela is geboren in het mooie plaatsje Sneek, waar ze nog altijd met veel plezier woont. Al van kinds af aan heeft ze een grote interesse gehad in het bedenken en schrijven van verhalen. Als klein kind, toen ze nog niet kon schrijven, vertelde Angela verhalen terwijl haar moeder meetypte in Office 98. Vanaf het moment dat ze een typcursus mocht doen, is ze begonnen met schrijven – een passie die nooit meer weg is gegaan. Naast dat ze schrijft voor HelpingCherry, studeert Angela toegepaste psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is op zoek naar verklaringen voor dingen die mensen doen, en ze hoopt hier ook veel over te kunnen schrijven in te toekomst.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up