menu
close
Categorieën

Vind Hier de Beste Monitor van Nu

Een bureau met monitor

Gamen, werken en video's monteren; de opties van de beste monitor zijn eindeloos. Iedereen zit vrijwel dagelijks achter een scherm – kies daarom alleen de beste monitor!

In deze koopgids leg ik de belangrijkste termen voor je uit, zodat je de beste keuze maakt en geen geld verkwist aan een monitor die niet bij je past. Hieronder zie je alvast de drie beste producten van vandaag!

Lenovo ThinkVision M14d Mobile Monitor

Lenovo ThinkVision M14d Mobile Monitor
HDMI: Geen
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Schermgrootte: 15 Inch
Curved: Nee
Beeldschermresolutie: 1920 x 1080
Ingebouwde webcam: Nee
Draaibaar scherm: Nee
Screen technologie: IPS
Kantelbaar: Nee
Screen technologie: IPS
Bekijk op Bol.com

ASUS ProArt Display PA279CV monitor

ASUS ProArt Display PA279CV monitor
HDMI: 2
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Schermgrootte: 27 Inch
HDR: Ja
Curved: Nee
Beeldschermresolutie: 3840 x 2160
Ingebouwde webcam: Nee
Draaibaar scherm: Ja
Screen technologie: IPS
Kantelbaar: Ja
Screen technologie: IPS

Gigabyte M27Q P

Gigabyte M27Q P
HDMI: 2
Beeldscherm verversing snelheid: 144 Hz
Schermgrootte: 27 Inch
HDR: Ja
Curved: Nee
Beeldschermresolutie: 2560 x 1440
Ingebouwde webcam: Nee
Draaibaar scherm: Nee
Screen technologie: LED
Kantelbaar: Nee
Screen technologie: LED
Bekijk op Bol.com

Waarom een monitor aanschaffen?

Of je nu gamet, Netflix kijkt of werkt; je wilt niet naar een klein, onscherp beeld koekeloeren. Zelfs de beste laptop tipt niet aan de beeldkwaliteit van een goede monitor. 💻

De beste monitor voor thuis maakt (thuis)werken nog efficiënter. Het is zelfs mogelijk om op meerdere monitors te werken. Verhoog je productiviteit!

Ook hoort een monitor standaard in je game-setup. Samen met het beste gaming-toetsenbord creëer je zo de beste game-ervaring. De specificaties van je desktop bepalen voor een groot deel hoe soepel een game draait, maar de monitor maakt je setup compleet door je helemaal in je game te slepen.

Je gebruikt de beste monitor voor de volgende werkzaamheden:

 • (Thuis)werken
 • Videobewerking, 3D-ontwerpen en grafisch ontwerpen
 • Gamen
 • Surfen op het web en video's bekijken
een monitor staat op een bureau met aan weerszijden twee geluidsboxen

Koopgids: hoe kies ik de beste monitor?

Geef je setup een update en kies voor de beste monitor van dit moment. Hieronder bespreek ik de belangrijkste specificaties waar je rekening mee moet houden bij je aankoop. Het zijn er nogal wat en soms is het behoorlijk technisch. Daarom heb ik het zo duidelijk mogelijk proberen te omschrijven!

Resolutie

De scherpte van het beeld wordt uitgedrukt in de resolutie. Hierbij is het verstandig de resolutie te kiezen die het beste bij je gebruikssituatie past. Je wilt niet te veel uitgeven als je de monitor enkel gebruikt voor wat standaard taken, zoals e-mails beantwoorden en powerpoint-presentaties maken.

Andersom geldt hetzelfde; als gamen je passie is, wil je een monitor die je helemaal in de game trekt. Ook als professioneel fotograaf, ontwerper of videomaker is een goede resolutie een must have.

Hoe meer pixels, hoe hoger de resolutie en des te scherper het beeld. Een hoge resolutie is vooral bij grotere monitoren (vanaf 27 inch) de moeite waard. De populairste resoluties zijn:

 • Full HD (1920 × 1080). Full HD (ook wel 1080p) is tegenwoordig de laagste resolutie en is een prima keuze voor algemeen gebruik zoals e-mailen, internetten, foto's bekijken en tekst- en informatieverwerking.
 • QHD (2560 × 1440 pixels). QHD wordt ook wel Quad HD of 1440p genoemd. Hierbij zijn beelden tweemaal scherper dan met een Full HD-monitor. Hobbymatig foto's en video's bewerken vallen onder de mogelijkheden van een Quad HD-scherm. Daarnaast zijn gamen en Netflixen ook niet mis met deze resolutie.
 • 4K (3840 × 2160). Deze resolutie is tegenwoordig populair, want het is vier keer scherper dan Full HD. Dit maakt de monitor perfect voor professioneel grafisch ontwerpen, series kijken en gamen.
 • 5K (5120 × 2880). Nog een stapje hoger vind je 5K monitoren. Deze resolutie is perfect voor professionals: je bewerkt foto's tot op de pixel en games springen van je scherm af. Beelden zie je superscherp en multitasken voor werk is nóg aangenamer. Enkel huis-tuin-en-keukentaken uitvoeren (zoals e-mails beantwoorden), is overkill met deze resolutie.
Vergeet niet de sterkte van je videokaart – een 4K of 5K monitor geeft je de beste game-ervaring, maar als je videokaart tekortschiet, hapert het beeld enorm. Gebruik je de monitor vooral om te gamen, loop dan eerst na tot welke resoluties je videokaart je games rendert. Ook voor grafisch zware taken heb je een sterke videokaart en processor nodig. 

Formaat

Het formaat van een monitor wordt uitgedrukt in inch. Hierbij is de schermdiagonaal de maatstaf: de lengte van de rechteronderhoek tot de linkerbovenhoek.

 • Kleine monitoren (tot 22 inch). Deze grootte is ideaal voor studenten met een klein bureau. Gebruik de monitor bijvoorbeeld naast een goede laptop voor studenten. Ook leent dit model zich goed om twee van aan te schaffen, en zo als dubbel scherm te gebruiken.
 • Middelgrote monitoren (23 tot 25 inch). Zo'n 24 inch is een standaard formaat. Het is een goede keuze voor hobbymatige fotobewerking, alledaags gebruik, gamen en het kijken van films.
 • Grote monitoren (27 tot 29 inch). Vanaf 27 inch is de monitor groter dan gemiddeld. Een groot formaat is vooral wenselijk voor gamen en grafisch vormgeven, hoewel het vooral van je eigen voorkeur afhankelijk is. Sommige gamers vinden een scherm van 27 inch te groot.
 • Hele grote monitoren (vanaf 32 inch). Vanaf 32 inch is je monitor dezelfde grootte als een kleine tv. In principe zijn ze ook goed bruikbaar als tv, bijvoorbeeld voor gamen. Bedien je PS4 of Xbox vanaf de bank, of kijk je favoriete series.
 • Ultrawide-monitoren (34 inch). Ultrawide-monitoren zijn breder, maar niet hoger dan andere monitoren. De ratio is 21:9, net als een bioscoopscherm. Een ultrawide-monitor biedt een groter gezichtsscherm, zonder dat het scherm te groot is om dicht op te zitten. Zo is een ultrawide-monitor een populaire keuze onder gamers.
 • Super ultrawide-monitoren (49 inch). Dit zijn de grootste monitoren, met een schermdiagonaal van wel 125 cm. Zo is het net alsof je twee beeldschermen naast elkaar hebt staan, maar dan zonder een vervelende rand in het midden. Drukke analisten, videobewerkers, programmeurs en ontwikkelaars hebben baat bij dit formaat monitor.

Je ziet ook curved schermen op de markt. Deze lichtgebogen schermen verhogen de immersie – de mate waarmee de monitor je in het beeld trekt. Bovendien zorgt een gebogen scherm voor minder vermoeide ogen. Het zegt verder weinig over de beeldkwaliteit van een scherm, maar het ziet er wel cool uit.

Beeldratio

De beeldratio bepaalt de verhoudingen van de lengte en breedte van het scherm. De meeste monitoren hebbend de beeldratio 16:9.

Tegenwoordig zijn er zelfs ultrawide en super ultrawide-monitors, met verhoudingen van 21:9 en 32:9. Dit zijn extra wijde beeldschermen – een super ultrawide-beeldscherm is zelfs twee keer zo breed als een normaal beeldscherm! Ook deze zijn onderverdeeld in Full HD, QHD en 4K.

een curved monitor staat op een bureau in een huis

Paneeltype

Een van de belangrijkste keuzes bij een monitor is het paneeltype. Je hebt hierbij de keuze tussen verschillende lcd-technologieën: TN (twisted nematic), VA (vertical alignment) en IPS (in-plane switching).

 • TN-monitoren zijn het goedkoopste paneeltype. TN-panelen zijn het snelste van alle paneeltypes en hebben een hoge verversingssnelheid (meer hierover later). Hierom zijn TN-panelen de beste keuze voor gamers. Helaas is dit paneeltype minder kleurrijk, en heeft het een kleine kijkhoek. Je zit daarom idealiter recht voor het beeldscherm.
 • VA-monitoren bieden het beste contrast en een goede kleurdiepte. Qua prestaties liggen ze tussen TN en IPS-monitoren in. Ze hebben lange responstijden en een lage verversingssnelheid, wat ze minder geschikt maakt voor gaming. Het is een goede optie voor de doorsnee gebruiker die niet te veel vraagt. Als gamer of professionele creatieveling kies je liever voor een ander paneeltype.
 • IPS-monitoren zijn de duurste onder de drie, maar dit zie je ook terug aan de kwaliteit. Ze maken gebruik van vloeibare kristallen die rijke kleuren produceren. Ook heeft een IPS-monitor een grote kijkhoek, wat ze gewaardeerd maakt door grafische ontwerpers, fotografen, video-editors. Kortom: iedereen die nauwkeurige en realistische kleuren belangrijk vindt, zit met een IPS-monitor goed.

Lcd-schermen gebruikt achtergrondverlichting om pixels te verlichten, maar de pixels bij een oled-scherm lichten individueel op. Oled-panelen zie je nog steeds weinig, maar ze zijn in opkomst. Oled geeft wel de beste kleurweergave en contrastratio's. Zwart is écht zwart. Om deze redenen is een oled-tv ook zo populair.

Twee schermen? 👯

Twee beeldschermen naast elkaar biedt in sommige gevallen extra gemak. Je gebruikt meerdere programma's naast elkaar, waardoor je efficiënter werkt. Dit biedt ook een voordeel in bedrijven, door je het scherm te dupliceren en je klant jouw scherm te laten zien.

Twee schermen werken samen het beste als ze allebei dezelfde resolutie hebben. Ook hetzelfde paneeltype en dezelfde kleurinstellingen zijn wenselijk. Kortom: het is het beste als je twee beeldschermen van hetzelfde merk en type zijn.

Als je een tweede monitor op je huidige monitor wilt aansluiten, heb je hiervoor drie opties: een directe verbinding, verbinden via een dock en daisy chaining via DisplayPort, usb-c of Thunderbolt 3.

HDR

HDR staat voor high dynamic range. Een monitor met HDR geeft een breder spectrum aan kleuren weer en geeft een mooier contrast dan SDR (standard dynamic range). In principe betekent dit dat een HDR-monitor nuances en kleurtonen realistischer weergeeft, en meer details laat zien als het gaat om licht en donker. Kortom: je ziet veel meer detail.

HDR is vooral een fijn extraatje voor drie toepassingen: gamen, fotobewerking en videobewerking. Houd er rekening mee dat nog niet alle games HDR-ondersteunig hebben, net als TN-panelen.

Er zijn bovendien verschillende typen HDR. De types HDR voor monitoren lopen van HDR10, HDR400, HDR600 tot HRD1000. Hoe hoger je gaat, hoe hoger de helderheid (uitgedrukt in cd/m²) en hoe groter de kleurruimte. HDR10 is de meestvoorkomende vorm voor monitoren, en wordt ondersteund door Netflix en 4K Blu-ray-dvd's.

Als HDR voor je belangrijk is, raad ik je aan om een monitoren met minimaal een HDR600-rating of hoger te kopen. Dit levert een beeldkwaliteit op die vergelijkbaar is met die van een moderne HDR-tv.

De 5 beste monitors op een rij

1. Lenovo ThinkVision M14d Mobile Monitor

1. Lenovo ThinkVision M14d Mobile Monitor
HDMI: Geen
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Schermgrootte: 15 Inch
Curved: Nee
Beeldschermresolutie: 1920 x 1080
Ingebouwde webcam: Nee
Draaibaar scherm: Nee
Screen technologie: IPS
Kantelbaar: Nee
Screen technologie: IPS

2. ASUS ProArt Display PA279CV monitor

2. ASUS ProArt Display PA279CV monitor
HDMI: 2
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Schermgrootte: 27 Inch
HDR: Ja
Curved: Nee
Beeldschermresolutie: 3840 x 2160
Ingebouwde webcam: Nee
Draaibaar scherm: Ja
Screen technologie: IPS
Kantelbaar: Ja
Screen technologie: IPS

3. Gigabyte M27Q P

3. Gigabyte M27Q P
HDMI: 2
Beeldscherm verversing snelheid: 144 Hz
Schermgrootte: 27 Inch
HDR: Ja
Curved: Nee
Beeldschermresolutie: 2560 x 1440
Ingebouwde webcam: Nee
Draaibaar scherm: Nee
Screen technologie: LED
Kantelbaar: Nee
Screen technologie: LED

4. ViewSonic VG2756V-2K

4. ViewSonic VG2756V-2K
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Schermgrootte: 27 Inch
Beeldschermresolutie: 2560 x 1440
Ingebouwde webcam: Ja
Screen technologie: LED
Kantelbaar: Ja
Screen technologie: LED

5. Alienware 34 AW3423DWF QD-OLED Gaming

5. Alienware 34 AW3423DWF QD-OLED Gaming
HDMI: 1
Beeldscherm verversing snelheid: 165 Hz
Schermgrootte: 34 Inch
HDR: Nee
Curved: Nee
Beeldschermresolutie: 3440 x 1440
Ingebouwde webcam: Nee
Draaibaar scherm: Ja
Screen technologie: OLED
Kantelbaar: Ja
Screen technologie: OLED

Verversingsnelheid

De verversingsnelheid (refresh rate) vertelt je hoe soepel de beelden op je monitor in elkaar overlopen. Elk bewegend beeld is opgebouwd uit losse stilstaande beelden (denk aan een film). Hoe vaker dit beeld wisselt voor een nieuw beeld, hoe soepeler de kijkervaring tijdens scrollen, gamen en films kijken.

De verversingsnelheid vertelt je hoeveel beelden de monitor per seconde laat zien. Dit wordt aangegeven in hertz (Hz). Zo ververst een beeldscherm met een verversingssnelheid van 60 Hz het beeld 60 keer per seconde.

 • 60 Hz – De laagste verversingsnelheid ligt zo rond de 60 Hz. Dit is voldoende voor beginnende gamers, en het kijken van films en series.
 • 90 Hz –  Dit aantal is goed voor beginnende gamers die iets meer eisen. Je hebt geen dure videokaart nodig, maar je geniet alsnog van vloeiende beelden. 
 • 144 Hz – Voor competitieve gamers is dit een geschikt aantal hertz. Je reageert een stuk sneller op alles wat op je beeldscherm verschijnt. Zo heb je een voordeel vergeleken met tegenstanders, en versla je je vijand een stuk makkelijker.
 • 240 Hz – Dit aantal hertz is vooral bedoeld voor diehard gamers e-sporters. Hiermee geven monitoren beelden bijna levensecht weer, omdat de overgangen vloeiend meebewegen.

Gamen met een hogere verversingssnelheid hebben een grote invloed op je game-ervaring. Dit is vooral relevant voor snelle, competitieve games, waarbij elk frame telt.

Enkel een 144 Hz of 240 Hz scherm kopen voldoet niet om de voordelen te zien. Je computer moet in staat zijn de framesnelheden aan te drijven die nodig zijn om te profiteren van hogere verversingsnelheden. Hierbij moet de videokaart van je computer krachtig genoeg zijn.

Verwar de verversingssnelheid niet met de framerate, uitgedrukt in frames per second (fps). De framerate geeft aan hoeveel beelden de videokaart per seconde produceert. Voor een 144 Hz verversingssnelheid heb je dus een videokaart nodig die minimaal 144 fps produceert.

Reactietijd

De reactietijd (responstijd) is samen met de verversingsnelheid bepalend voor de beste game-ervaring. Het is in principe de tijd die je monitor nodig heeft om van een kleur naar de ander te schakelen. Meestal is dit van zwart naar wit, en weer terug naar zwart. De reactietijd wordt uitgedrukt in milliseconden (ms).

Een hoge reactietijd is vooral belangrijk voor (professionele) gamers. Veel gaming-monitoren zijn vandaag de dag uitgerust met een responstijd van 1 ms, hoewel een responstijd van 5 ms je al een snelle ervaring biedt.

Aansluitingen

Je monitor is niet compleet zonder aansluitingen die vliegensvlug data overdragen. Lees hier welke aansluitingen standaard bij een monitor horen. ⤵️

HDMI

Met een HDMI-aansluiting verbind je een monitor op je pc. Een HDMI-aansluiting ondersteunt resoluties tot en met 4K. Het is belangrijk dat de kabel korter dan 10 meter is om een haperend beeld te voorkomen. Via de HDMI-ingang verbind je ook andere apparaten, zoals blu-rayspelers, televisies en spelcomputers.

Let ook op de versie van de HDMI-kabel. Op dit moment zijn er drie verschillende versies; HDMI 1.4, HDMI 2.0 en HDMI 2.1. Hierbij is HDMI 2.1 de nieuwste versie. Deze versie ondersteunt hogere verversingssnelheden en een resolutie tot en met 4K. Hier sluit je ook je PlayStation 5 en Xbox One op aan.

DisplayPort

DisplayPort-aansluitingen hebben een hogere bandbreedte dan HMDI-aansluitingen. Dit betekent dat ze nóg sneller informatie doorgeven. Dit is een voordeel wanneer je gamet op je monitor.

Ze bieden meer mogelijkheden, waaronder een hogere verversingssnelheid en resolutie tot 8K. Ook daisy chaining, het aansluiten van twee monitoren aan elkaar, is mogelijk met DisplayPort.

Usb-c

Usb-c is een universele aansluiting die drie verschillende taken in één combineert. Het verzendt beeldmateriaal, zet data over en doet dienst als oplader voor externe apparaten. Zorg wel dat het vermogen van de usb-c poort hoog genoeg is voor het opladen van je apparaat.

Veel monitoren hebben een usb-hub aan de onder- of zijkant. Hiermee sluit je meerdere usb-apparaten tegelijk aan. Denk aan je telefoon, een usb-stick, een muis, enzovoorts. Zo vergoot je het aantal usb-ingangen van je monitor.

Thunderbolt 3

Thunderbolt is een sneller alternatief voor usb-c. Waar usb-c resoluties tot 4K ondersteunt, doet Thunderbolt dat tot 8K. Daarnaast zet Thunderbolt 3 maximaal 40 gigabyte per seconde aan data over, waar usb-c 20 gigabyte als maximum heeft. Het grootste verschil zit hem in de compatibiliteit: usb-c is vooral de beste keuze voor Windows. Thunderbolt 3 is dit voor macOS.

een close-up van een HDMI-ingang

Extra functies

Als je je monitor dagelijks gebruikt, wil je zo veel mogelijk gebruiksgemak. Met onderstaande specificaties krijg je waar voor je geld.

 • Een blauwlichtfilter blokkeert blauw licht. Een monitor straalt verschillende kleuren uit, waarvan blauw er een is. Het blauwe licht geeft bij sommige mensen gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, geïrriteerde ogen en slapeloosheid. Een blauwlichtfilter blokkeert deze kleuren, waardoor je onder andere beter slaapt.
 • Een flikkervrij scherm geeft geen wisselende lichtniveaus. Als je dagelijks langer dan 8 uur achter je scherm zit, zijn flikkeringen storend. Tegenwoordig hebben de meeste monitoren per definitie een flikkervrij scherm. Controleer het in de productspecificaties als je zeker wilt weten dat je monitor flikkervrij is.
 • Synchronisatietechnieken zoals FreeSync en G-Sync laat de verwerkingstijd van je monitor met de verversingssnelheid de videokaart gelijk lopen. Dit voorkomt tearing en stuttering – blokkige en onscherpe effecten die worden veroorzaakt door een verschil in de verversingssnelheid.

Prijzen 💶

Welke monitor je moet kopen is als laatste afhankelijk van je budget. Voor een ultrawide-monitor met hoge resolutie betaal je meer dan voor een kleiner formaat monitor in de middenklasse. Voor elk product is er een budgetversie te vinden – als je krap bij kas zit, vind je altijd wel een model waar je mee uit de voeten kunt. Zelfs een budgetlaptop is zo slecht nog niet!

Specificaties van de beste monitors naast elkaar

Nu ik alle belangrijke specificaties heb besproken, is het tijd om een keuze te maken! Hieronder vind je de beste monitors van dit moment.

HDMIDisplayPortBeeldscherm verversing snelheidSchermgrootteCurvedBeeldschermresolutieBlauw licht filterHDR
1Lenovo ThinkVision M14d Mobile MonitorGeenGeen60 Hz15 InchNee1920 x 1080Nee
2ASUS ProArt Display PA279CV monitor2160 Hz27 InchNee3840 x 2160JaJa
3Gigabyte M27Q P21144 Hz27 InchNee2560 x 1440JaJa
4ViewSonic VG2756V-2K2160 Hz27 InchNee2560 x 1440JaJa
5Alienware 34 AW3423DWF QD-OLED Gaming12165 Hz34 InchNee3440 x 1440JaNee

Lenovo ThinkVision M14d Mobile Monitor

HDMI: Geen

DisplayPort: Geen

Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz

Schermgrootte: 15 Inch

Curved: Nee

Beeldschermresolutie: 1920 x 1080

Blauw licht filter: Nee

ASUS ProArt Display PA279CV monitor

HDMI: 2

DisplayPort: 1

Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz

Schermgrootte: 27 Inch

Curved: Nee

Beeldschermresolutie: 3840 x 2160

Blauw licht filter: Ja

HDR: Ja

Gigabyte M27Q P

HDMI: 2

DisplayPort: 1

Beeldscherm verversing snelheid: 144 Hz

Schermgrootte: 27 Inch

Curved: Nee

Beeldschermresolutie: 2560 x 1440

Blauw licht filter: Ja

HDR: Ja

ViewSonic VG2756V-2K

HDMI: 2

DisplayPort: 1

Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz

Schermgrootte: 27 Inch

Curved: Nee

Beeldschermresolutie: 2560 x 1440

Blauw licht filter: Ja

HDR: Ja

Alienware 34 AW3423DWF QD-OLED Gaming

HDMI: 1

DisplayPort: 2

Beeldscherm verversing snelheid: 165 Hz

Schermgrootte: 34 Inch

Curved: Nee

Beeldschermresolutie: 3440 x 1440

Blauw licht filter: Ja

HDR: Nee

Veelgestelde vragen over de beste monitor

Heb je nog vragen over monitors? Hieronder beantwoord ik de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan onderaan via het feedbackformulier!

Hoe maak je een monitor het beste schoon?

Zorg er allereerst voor dat de stekker van je monitor niet ingestoken is – dat levert gevaarlijke situaties op. Het beste gebruik je een microvezeldoekje om je monitor te reinigen. Maak het doekje vochtig met water of gebruik een speciale schermreiniger.

Zorg dat er geen water in de openingen van het beeldscherm komt en spray geen water direct op het scherm. Vermijd ook ruwe handdoeken en papier, zoals keukenrol.

Wat is de beste monitor voor een Playstation 5?

De beste monitor voor de Playstation 5 is een 4K monitor met een verversingssnelheid van minimaal 120 Hz. Zo weet je zeker dat je in de hoogste kwaliteit gamet. Let ook op de input lag: deze is maximaal 20 milliseconden voor de beste ervaring.

Welke monitorgrootte is het beste voor gamen?

24 en 25 inch monitoren bieden voldoende schermruimte voor gaming, en het is gemakkelijker om alles binnen je gezichtsveld te zien. Deze monitoren zijn geweldig voor snelle games, maar niet zo goed voor meer meeslepende games zoals avontuur of RPG-games.

Veel mensen vinden een 27 inch monitor het beste voor gaming. Je vindt 27 inch monitoren in alle soorten en maten – van basismodellen met een 1080p-scherm, tot hoge 4K-resoluties.

Als je iets nog groter gaat, is 32 inch de beste gaming-monitor maat. Deze grootte biedt meer ruimte, met behoud van de 16:9-beeldverhouding. Het is niet de meest voorkomende maat, maar ze hebben genoeg opties om uit te kiezen.

Hoewel je gemakkelijk kunt gamen op een 55 inch tv, vind je dat misschien te groot voor een bureau. Het is daarom een betere maat als je in de woonkamer op beste 55 inch tv gamet.

Conclusie

De beste monitor ligt binnen handbereik! Een goede monitor is onmisbaar voor werk en vrije tijd. Er is behoorlijk wat keuze tussen onder andere formaten, resoluties, wel of geen HDR, ik hoop dat ik je op weg heb geholpen bij je keuze. Mis je nog informatie? Laat het me dan weten via de knoppen hier beneden. Bedankt voor het lezen. 🤗

Marieke Pasmans

Marieke werkte een aantal jaar in een winkel, maar besloot na een poosje dat het tijd was voor iets nieuws. Na wat omwegen kwam ze bij HelpingCherry terecht. Een schot in de roos: nu schrijft ze met plezier voor de website! Hiernaast werkt ze aan andere projecten als freelancer en plant ze een terugkeer naar de schoolbanken.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up