menu
close
Categorieën

Mooie Krullen die Lang Blijven Zitten? Check de Beste Krulset!

Vrouw met krullen die over haar schouder kijkt

Wil je graag je haar krullen, maar ben je bang om je haar te beschadigen? Probeer dan eens een krulset! Krulspelden zijn een stuk minder schadelijk voor je haar dan bijvoorbeeld een krultang. Zo stel je gemakkelijk de temperatuur in en komen ze in verschillende maten. Ook zo benieuwd naar de beste krulset? Lees gauw verder!

Je hebt al de beste föhnborstel in huis, of misschien ben je wel heel handig met een stijlborstel. Waarom zou je dan nog een krulset in huis halen? Een goede krul krijg je niet zomaar. Vooral mensen met dikker haar weten er alles van. Met een krulset zet je zelfs in lang haar mooie krullen die stevig blijven zitten! Hoe dat kan en welke krulset bij je past, lees je hier.

INFINITIPRO by Conair Nano Tourmaline

INFINITIPRO by Conair Nano Tourmaline

Revlon Perfect Heat Ceramic

Revlon Perfect Heat Ceramic
Aantal warmtestanden: 3
Meegeleverde accessoires: Diffuser, Blaasmond
Bekijk op Bol.com

Hot Tools Professional Series 24K

Hot Tools Professional Series 24K
Aantal warmtestanden: 3
Meegeleverde accessoires: Blaasmond, Diffuser
Bekijk op Bol.com

Waarom een krulset aanschaffen?

Een krulset bestaat uit een aantal rollers. Die maak je warm en rol je vervolgens in je haar. Je laat ze zitten tot ze zijn afgekoeld. Een heerlijke activiteit voor tijdens het tv-kijken of terwijl je aan het bellen bent met een goede vriend(in). Je hoeft er verder weinig aan te doen!

Anders dan bij kleefrollers, heb je bij veel krulsets geen goede föhn nodig. De rollers worden in de base opgewarmd. Gebruik die föhn daarom voortaan maar voor andere mooie haarstijlen! Voor krullen is een krulset de ideale oplossing.

Een krulset heeft een paar handige voordelen. Je krullen blijven onder andere langer zitten dan wanneer je een krultang gebruikt! Je laat krullers namelijk langer zitten, terwijl je minder risico op verbranding loopt.

Iedereen kan een krulset gebruiken, ongeacht het haartype. Als je van jezelf stijl, glad haar hebt, wil je misschien wat variatie aanbrengen. Soms knap lastig, want met een krultang blijft het niet altijd goed zitten. Zoals ik al aangaf, blijven krullen langer zitten als je een krulset gebruikt. Dit geldt vooral voor mensen die stijl haar hebben!

Een ander voordeel is dat krulsets komen in allerlei soorten en maten. Zo ben je niet beperkt in je mogelijkheden! Hoewel je met een krultang redelijk kan variëren, is dit voor sommige mensen niet voldoende. Veel sets komen al met kleine en grote krulspelden, dus je hoeft niets extra's te kopen, wil je experimenteren met je haar.

Koopgids: hoe kies ik de beste krulset?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik deel de belangrijkste met je zodat jij weet welke krulspelden passen bij jouw haartype!

Kleine en grote krulspelden

De ene set komt met enkel grote rollers, de andere set met een boel maten. Dit is omdat niet iedere krulspeld geschikt is voor elk haartype. Een set met verschillende maten verzekert je ervan dat je je geen zorgen hoeft te maken over de verkeerde maat.

Hoe weet je welke maat je nodig hebt? Dat hangt af van je haartype. Heb je dun en kort haar? Gebruik dan liever een kleine maat. Voor dikker, lang haar pak je de grote rollers erbij. Het idee is dat een kleine roller zorgt voor fijnere krullen terwijl je met een grote krulspeld grove krullen maakt, maar kort haar is niet lang genoeg om om een hele roller te passen.

Let er wel op dat als een set met verschillende maten komt, ze niet altijd voldoende krullers hebben in de juiste maat. Dan is het alsnog de moeite waard eens te kijken naar een set die bestaat uit bijvoorbeeld alleen kleine rollers.

Opwarmtijd

De opwarmtijd van een krulset verschilt van set tot set. Gemiddeld wacht je zo'n vijf minuten. Houd er rekening mee dat er ook krulspelden op de markt zijn die maar liefst 15 minuten nodig hebben voor ze op temperatuur zijn. Ben je echt ongeduldig, check dan goed of je niet een eeuwigheid moet wachten voor je aan de slag kan.

Een veel voorkomende eigenschap is een indicatielampje dat aangeeft wanneer de krullers warm zijn. Zo hoef je je vingertoppen niet onnodig te riskeren om te kijken of de rollers al heet zijn.

Krullen met droog of nat haar

Als je je haar wil krullen met een krul- of stijltang, moet je vaak wachten tot je haar helemaal droog is. Dan is een droogkap ideaal, want zo is ze haar in een mum van tijd droog.

Het voordeel van een krulset is dat je je haar zowel nat als droog kan krullen. Zodra je haar droog is, blijven de krullen zitten zoals jij ze wil. Ik waarschuw je wel maar alvast: nat haar is een stuk kwetsbaarder dan droog haar. Bovendien kan het uren duren voordat je haar droog is als je op die manier de krullen erin zet. Droog haar is daarom altijd de beste optie.

Om je haar te krullen met nat haar, moet je een beschermend product in je haar doen. Als je zoekt op hittebeschermende mousse, kom je al een heel eind. Het kan hierbij wel even duren voordat je krullen helemaal droog zijn.

Sommige mensen kiezen er in zo'n geval voor om te slapen met de krullers in, maar dit is niet altijd even comfortabel. Slapen met nat haar is zelfs slecht ervoor.

Koudeluchtstand

Krulsets worden vaak alleen warm. Toch lees je over soms over een koudeluchtstand. Ondanks dat veel sets deze functie niet hebben, leg ik toch even uit wat het is.

Een koudeluchtstand vindt je eerder bij een krultang. Deze functie voorkomt dat je je haar op een te hoge temperatuur krult en het zo beschadigt. Maak je je zorgen over de gezondheid van je haar of is het erg fijn, dan is het wellicht de moeite waard te zoeken naar een krultang met koudeluchtstand in plaats van een krulset. Droog, beschadigd haar wordt namelijk niet blij van een te hoge temperatuur. 😖

Keramische coating

Iets anders dat je haar beschermt tijdens het krullen is de keramische coating die sommige rollers hebben. De coating zorgt ervoor dat de warmte zich gelijkmatig verdeelt, wat niet alleen schade voorkomt, maar ook dat het haar pluist.

Helaas heeft niet elke set deze eigenschap. De rollers werken dan misschien redelijk goed, maar let dan wel goed op de temperatuur en dat je haar niet alsnog enorm pluist.

Er kleeft wel een nadeel aan een keramische coating: gebruik je de rollers iedere dag, dan is er best een kans dat de coating snel slijt. Wil je iedere dag mooie krullen, zoek dan liever naar een set van rollers die volledig keramisch zijn.

De 5 beste krulsets op een rij

1. INFINITIPRO by Conair Nano Tourmaline

1. INFINITIPRO by Conair Nano Tourmaline

2. Revlon Perfect Heat Ceramic

2. Revlon Perfect Heat Ceramic
Aantal warmtestanden: 3
Meegeleverde accessoires: Diffuser, Blaasmond

3. Hot Tools Professional Series 24K

3. Hot Tools Professional Series 24K
Aantal warmtestanden: 3
Meegeleverde accessoires: Blaasmond, Diffuser

4. BaBylissPRO Nano Titanium Spring

4. BaBylissPRO Nano Titanium Spring

5. Chi Spin N Curl

Ionentechnologie voorkomt pluis

Graag een mooie krul zonder pluis? Geen probleem! Veel krulsets werken met ionentechnologie. Deze technologie vind je vaak ook bij een stijltang of stoomstijltang.

Dit voorkomt zowel pluizig als statig haar. Hoe het werkt? Tijdens het krullen verspreiden negatieve ionen die vocht omzetten in kleinere watermoleculen. Hierdoor absorbeert je haar de moleculen en verdwijnt het overtollige vocht. Zo ontstaat er geen statische elektriciteit die je haar omhoog tilt.

Tegelijkertijd sluiten de haarschubben zich, wat betekent dat aanwezig vocht niet weg kan, maar meer vocht er niet bij kan. Dit reguleert het algehele vochtgehalte van je haar. Het resultaat is mooi, glad haar dat gemakkelijk krult!

Heeft je haar winter blues? – Vooral in de winter is ionentechnologie extra fijn. De luchtvochtigheid is dan namelijk een stuk lager. Ons haar droogt ervan uit en bovendien wordt het sneller statisch. De hele dag door trekt je haar (en huid) positief geladen elektronen aan, en die moeten weer ergens heen. Als de lucht te droog is, houden de elektronen zich liever vast aan je haar, met als gevolg dat je haar statisch wordt.

Warmtestanden

Krullers worden warm, dat weet je intussen, maar hoe warm maakt best een verschil. Als je dun haar hebt, wil je het natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen beschadiging. Hoe warmer de krullers zijn, hoe groter de kans dat je haar pluist of dat je het zelfs verbrandt tijdens het krullen.

Laten we dit voorkomen. Voor dun haar gebruik je daarom een lagere temperatuur, zoals 90 °C. Het is sowieso aan te raden eerst te beginnen met een lagere temperatuur en daarna pas over te gaan op een hogere stand. Warmer betekent niet per se sneller, want als je je haar beschadigt, ben je nog verder van huis.

Meegeleverde accessoires

Een standaard accessoire die je bij de meeste krulsets krijgt is een haarklem. Dit is handig, want die gebruik je om de roller vast te maken in je haar.

Hierbij is het belangrijk na te denken over het materiaal van de haarklemmen. Metalen klemmen hebben de neiging na een tijdje te roesten. Stevig plastic is daarom wenselijker.

Specificaties van krulsets naast elkaar

Aantal warmtestandenMeegeleverde accessoires
1INFINITIPRO by Conair Nano Tourmaline
2Revlon Perfect Heat Ceramic3Diffuser, Blaasmond
3Hot Tools Professional Series 24K3Blaasmond, Diffuser
4BaBylissPRO Nano Titanium Spring3Blaasmond, Diffuser
5Chi Spin N Curl3Blaasmond, Diffuser

INFINITIPRO by Conair Nano Tourmaline

Revlon Perfect Heat Ceramic

Aantal warmtestanden: 3

Meegeleverde accessoires: Diffuser, Blaasmond

Hot Tools Professional Series 24K

Aantal warmtestanden: 3

Meegeleverde accessoires: Blaasmond, Diffuser

BaBylissPRO Nano Titanium Spring

Aantal warmtestanden: 3

Meegeleverde accessoires: Blaasmond, Diffuser

Chi Spin N Curl

Aantal warmtestanden: 3

Meegeleverde accessoires: Blaasmond, Diffuser

Veelgestelde vragen over krulsets

Hoe gebruik je een krulset?

Zorg dat je haar en eerste droog is, en wacht tot de krullers warm zijn. Hoelang dit duurt, hangt af van de specifieke set. Vervolgens spuit je je haar in met een klein beetje haarlak of warmtewerende mousse om je haar te beschermen.

Nu wikkel je de krullers in het haar en zet je ze vast met klemmen. De meeste sets hebben al klemmen, dus die hoef je niet apart te kopen. Ga lekker zitten, zet een serie aan en wacht ongeveer 20 tot 30 minuten. Daarna haal je voorzichtig de rollers weer uit je haar én heb je perfecte krullen zonder schade aan het haar!

Wat is het verschil tussen een krultang en een krulset?

Een krultang is – zoals de naam zegt – een tang waarmee je krullen maakt. Het is een ronde staaf waar je je haar omheen wikkelt. Voor de beginner is dit een makkelijke manier om te leren krullen. Stijl haar heeft echter soms de neiging snel weer uit te zakken.

Dan is een krulset beter. Een krulset bestaat uit een aantal rollers die je opwarmt en in je haar rolt. Je laat ze zitten tot ze volledig zijn afgekoeld. Ze blijven langer in het haar zitten dan een krultang, waardoor je haar ook langer in model blijft in vergelijking. Wil je zeker weten dat je je haar niet te veel beschadigt, dan is een krulset bovendien ook een betere optie dan een tang.

Werkt een krulset ook op kort haar?

Een krulset werkt voor ieder haartype. Voor kort haar gebruik je kleine krullers, terwijl je voor lang haar en grove krullen, grote rollers gebruikt. De grootte van de haarkruller bepaalt uiteindelijk voor welk haar het geschikt is. Check altijd even of je de juiste maat hebt, zodat het krullen niet anders uitpakt dan verwacht.

Conclusie

Ik zie mooie krullen in je toekomst! Zeker met behulp van dit handige overzicht. Ben je er nog niet helemaal uit? Lees de koopgids dan nog eens rustig door. Hopelijk kom je hiermee een heel eind verder, maar laat het me vooral even hieronder weten! Bedankt voor het lezen. 😄

Rebecca de Jongh

Rebecca is altijd op zoek naar nieuwe kennis. Ze begon in 2013 met de opleiding Journalistiek en ontdekte hier dat ze een passie heeft voor onderzoek. Ze is daarom in 2019 aan de opleiding Online Culture. Ze schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen, van wetenschappelijke content tot lijstjes over de beste gadgets. In haar vrije tijd kijkt ze graag Netflix of leest ze een goed boek.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up