menu
close
Categorieën

Zijdezacht en Glanzend Haar met de Beste Droogkap van dit Moment!

vrouw met lang haar en kop koffie in hand

Kappers zweren er al jaren bij: de droogkap. En dat is niet voor niks, want de droogkap is een uitstekende manier om je haar droog, zacht en glanzend te krijgen, zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen! Nooit meer een lamme arm van het föhnen of uitgezakt haar door het aan de lucht te laten drogen. Hier lees je alles wat je moet weten over de droogkap en vind je de top 5 beste droogkappen van dit moment!

Carmen HD600 Droogkap 600 watt

Carmen HD600 Droogkap 600 watt
Kleur: Blauw
Bekijk op Bol.com

Krups CF 6000 Ionic

Krups CF 6000 Ionic
Kleur: Wit
Bekijk op Bol.com

Valera IONIC COMFORT 513.01 Ionen

Valera IONIC COMFORT 513.01 Ionen
Kleur: white
Bekijk op Bol.com

Waarom een warmtekap aanschaffen?

Het enige wat je hoeft te doen om je haar te drogen met een droogkap, is hem op je hoofd te zetten en te wachten tot hij klaar is. Dit maakt het drogen van je haar ineens een stuk relaxter! Je laat de droogkap zijn werk doen, terwijl je je favoriete serie binget of een goed boek uitleest. Hoe fijn een goede föhnborstel of föhn ook is, je bent altijd een hand kwijt en beperkt tot een plek met een spiegel.

De droogkap circuleert zachtjes warme lucht door het haar. Deze lucht is minder warm dan die van een föhn, waardoor het haar minder snel beschadigd raakt en de droogkap zelf ook een langere levensduur heeft.

Door de in vergelijking rustige luchtstroom waarmee de droogkap de warme lucht circuleert, verdampt het vocht langzaam uit je haar. Hierdoor wordt het haar veel zachter en glanzender dan wanneer je het enkel föhnt. Als je voor het föhnen een leave-in-conditioner in je haar hebt gedaan, heeft deze ook meer tijd om in je haar te dringen.

In een paar dagen tijd zie je een groot verschil in de gladheid van je haar. Mensen die hun haar volledig droog willen hebben, maar geen hete mini-orkaan door hun haar willen, hebben baat bij de rustigere aanpak van de droogkap. Vooral degenen met dun of beschadigd haar hebben veel aan deze methode: het duurt dan wel een half uurtje, maar dat is je haar toch wel waard, niet?

Koopgids: hoe kies ik de beste droogkap?

Voor je wasgoed gebruik je het beste wasmiddel, voor je haar wil je de beste droogkap. Om de beste droogkap te kiezen, moet je allereerst weten welke soorten er zijn. Ook zijn er verschillende specificaties waar je rekening mee moet houden, welke dit zijn lees je hier!

Soorten droogkappen

Er zijn vier soorten droogkappen, met elk zijn voor- en nadelen. Je baseert je keuze grotendeels hierop en hoe elk type aansluit op je voorkeuren.

Droogkap met wandmontage

Deze droogkappen hebben een flexibele arm die je gemakkelijk verplaatst. Dit is de handigste en de veiligste oplossing, want er is geen statief waar jij of bezoekers overheen struikelen. Het nadeel is dat je hem lastig bevestigt en dit type droogkap duurder is dan de andere varianten.

Droogkap op statief met wieltjes

Op zoek naar een droogkap die je op verschillende plekken in- en buiten huis kan gebruiken? Dan is dit type iets voor jou. Deze droogkap is bevestigd aan een statief die je verplaatst door hem te verrijden. Let wel op de lengte van het snoer: is deze korter dan 15 meter, dan beperkt dit het gebruik van de kap!

Droogkap als muts

Hij is nog niet voorbijgekomen in de Fashion Week, maar handig is hij wel: de droogkapmuts. Dit is de eenvoudigste en vaak goedkoopste optie wanneer je op zoek bent naar een goedwerkende droogkap. Je zet hem op je hoofd en zet hem aan door een apparaatje dat aan het uiteinde van de muts bevestigd zit. Zo ontspan je je, terwijl je haar gedroogd wordt!

Droogkap aan de föhn

Deze lijkt erg op de droogkap muts, het verschil zit hem in de manier waarop je hem aanzet. Deze droogkap bevestig je aan een föhn. Dit maakt hem aanzienlijk goedkoper dan alle andere alternatieven, maar hij werkt ook minder goed. De lucht is bovendien heter en beweegt veel sneller dan varianten die een rustige stroom van warme lucht gebruiken. Ben je echter op zoek naar een budget droogkap? Dan is dit type perfect voor jou.

De 5 beste droogkappen op een rij

1. Carmen HD600 Droogkap 600 watt

1. Carmen HD600 Droogkap 600 watt
Kleur: Blauw
Product gewicht: 634 g
Taal handleiding: Universeel

2. Krups CF 6000 Ionic

2. Krups CF 6000 Ionic
Kleur: Wit
Product gewicht: 1000 g
Taal handleiding: Engels

3. Valera IONIC COMFORT 513.01 Ionen

3. Valera IONIC COMFORT 513.01 Ionen
Kleur: white
Product gewicht: 847 g
Taal handleiding: Nederlands

4. Proficare Droogkap PC-HTH 3003 wh

4. Proficare Droogkap PC-HTH 3003 wh
Kleur: wit
Product gewicht: 500 g
Taal handleiding: Duits, Engels, Frans, Nederlands

5. Droogkap Haardroogkap Polyester

5. Droogkap Haardroogkap Polyester
Kleur: Zwart
Product gewicht: 0.06 kg
Taal handleiding: Engels

Comfort

Een belangrijk aspect van het gebruiken van de droogkap is het comfort. Niet alle droogkappen zitten op dezelfde manier op je hoofd. Droogkapmutsen zitten verder over je hoofd dan een droogkap aan een statief, die je meer om je hoofd heen hangt.

Ook het gewicht speelt hierin een rol. Een droogkapmuts die zwaar is, zit veel minder comfortabel zitten dan een die lichter is.

Temperatuur- en luchtstroominstellingen

Wanneer je op zoek bent naar een goede en duurzame droogkap, zijn deze instellingen essentieel. Deze functie maakt het mogelijk om het haar zo efficiënt mogelijk te drogen, afhankelijk van het type behandeling, de hoeveelheid vocht in het haar, de dikte en de gevoeligheid van het haar. Zo kan je de droogkap instellen op je haartype, voor het perfecte resultaat!

Ionische technologie

Overweeg ionische technologie voordat je de stijltang of stoomstijltang erbij pakt om je haar in bedwang te krijgen. Deze technologie zorgt ervoor dat je haar niet statisch of pluizig wordt na het drogen. Tijdens het drogen verspreidt de droogkap negatieve ionen, die de waterdruppels in kleine watermoleculen transformeren. Je haar absorbeert deze watermoleculen tijdens het drogen, waardoor het niet statisch wordt. Het resultaat mag er zijn!

Vermogen

Hoe krachtig je droogkap is, bepaalt hoe snel je haar droog is. De kracht van de droogkap wordt aangegeven door de hoeveelheid watt, een aanduiding voor vermogen. Hoe meer watt de droogkap heeft, hoe krachtiger hij is.

Naast sneller drogen zorgt een hoger wattage ervoor dat de droogkap niet oververhit raakt, want de motor raakt minder snel uitgeput. Gemiddeld heeft een droogkap 600 watt, maar hiervoor geldt: hoe meer, hoe beter!

Extra's

Naast bovengenoemde belangrijke zaken, is er ook een aantal extra specificaties waar je uit kan kiezen wanneer je een droogkap koopt. Zo zijn er varianten met een audio-aansluiting die het mogelijk maakt te verbinden met je telefoon. Zo kijk je ongestoord series of YouTube-filmpjes.

Een andere extra specificatie is het krulopzetstuk. Dit opzetstuk maakt het mogelijk om je haar te krullen nadat je het gedroogd hebt. Dit geeft je nog meer stylingmogelijkheden, zonder dat je een krultang, krulset of stijlborstel erbij moet pakken.

Specificaties van droogkappen naast elkaar

Kleur
1Carmen HD600 Droogkap 600 wattBlauw
2Krups CF 6000 IonicWit
3Valera IONIC COMFORT 513.01 Ionenwhite
4Proficare Droogkap PC-HTH 3003 whwit
5Droogkap Haardroogkap PolyesterZwart

Carmen HD600 Droogkap 600 watt

Kleur: Blauw

Krups CF 6000 Ionic

Kleur: Wit

Valera IONIC COMFORT 513.01 Ionen

Kleur: white

Proficare Droogkap PC-HTH 3003 wh

Kleur: wit

Droogkap Haardroogkap Polyester

Kleur: Zwart

Veelgestelde vragen over de droogkap

Wat doet een droogkap?

De droogkap droogt je haar met een warme lucht die naast het drogen je haar ook conditioneert. Je zet de kap op of om je hoofd, afhankelijk van welk type je hebt, en zet hem aan. Het aantal watt bepaalt vervolgens hoe snel je haar droog is. De warme lucht dringt tot in de haarschubben door, waardoor je haar optimaal droogt. Dit zorgt voor glanzender en zachter haar.

Wat betekent 'ionische technologie'?

De ionische technologie voorkomt dat je haar gaat pluizen of statisch wordt tijdens het drogen. Dit doet hij door tijdens het drogen negatieve ionen te verspreiden die de waterdruppels in kleine watermoleculen transformeren. Deze watermoleculen worden tijdens het drogen door het haar geabsorbeerd, waardoor het niet statisch wordt en plat blijft liggen.

Hoelang moet je onder de droogkap?

Hoelang dit precies duurt, is deels afhankelijk van het vermogen (wattage) van de kap en deels van je type haar. Veel en dik haar duurt langer om te drogen dan dun en fijn haar. Een droogkap met een vermogen van 600 watt duurt gemiddeld 30-45 minuten om je haar volledig te drogen. Heb je fijner haar of meer watt, dan komt dit dichter in de buurt van 20 - 30 minuten.

Conclusie

Hopelijk weet je nu wat een droogkap is en waar je op moet letten wanneer je er een koopt. Bekijk de top 5 beste droogkappen nog eens rustig en vergelijk de verschillende specificaties.

Was dit artikel handig, of heb je nog tips of vragen? Laat het ons hieronder in een reactie weten. Bedankt voor het lezen! 😊

Angela de Boer

Angela is geboren in het mooie plaatsje Sneek, waar ze nog altijd met veel plezier woont. Al van kinds af aan heeft ze een grote interesse gehad in het bedenken en schrijven van verhalen. Als klein kind, toen ze nog niet kon schrijven, vertelde Angela verhalen terwijl haar moeder meetypte in Office 98. Vanaf het moment dat ze een typcursus mocht doen, is ze begonnen met schrijven – een passie die nooit meer weg is gegaan. Naast dat ze schrijft voor HelpingCherry, studeert Angela toegepaste psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is op zoek naar verklaringen voor dingen die mensen doen, en ze hoopt hier ook veel over te kunnen schrijven in te toekomst.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up