menu
close
Categorieën

Overal Snel Bereikbaar met de Beste iPhone!

Verschillende iphones op een blauwe ondergrond

We scrollen, appen en liken wat weg: in Nederland spenderen we gemiddeld zo'n 5,5 uur per dag achter een scherm. Ruim de helft hiervan is op onze smartphones! Als je dan op je telefoon zit, wil je ook de beste ervaring. Met de beste iPhone geniet je van optimaal gebruiksgemak.

In dit artikel lees je alles over de beste iPhones, zodat je de beste keuze maakt. Hieronder vind je alvast de drie beste modellen van dit moment.

Samsung Galaxy Z Flip 4

Samsung Galaxy Z Flip 4
Opslagcapaciteit: 256 GB
Bekijk op CoolblueBekijk op Bol.com

Samsung Galaxy Z Fold 4

Samsung Galaxy Z Fold 4
Opslagcapaciteit: 256 GB
Bekijk op Bol.com

Google Pixel 8 Pro

Google Pixel 8 Pro
Opslagcapaciteit: 256 GB
Bekijk op Bol.com

Waarom een iPhone aanschaffen?

Iedereen wilt het meeste uit zijn telefoon halen. Als je de beste smartphone zoekt, is een iPhone een van de vele opties. Er zijn meerdere redenen om voor een iPhone te kiezen: het fraaie design, synchronisatie-opties, gebruiksgemak, veiligheid en de hoge kwaliteit van zowel de hardware als de software. 🌟

Als je al een iPhone of ander Apple-product bezit, weet je dat het uiterlijk van een iPhone aantrekkelijk en functioneel is. Het is niet alleen een goede keuze als je houd van mooi design; een iPhone is ook makkelijk in gebruik.

Heb je bovendien ook een MacBook of een goede tablet van Apple? Dan haal je het meeste uit je iPhone. Je synchroniseert de apparaten, en gebruikt ze naast elkaar. Zelfs de beste smartwatch koppel je ook met je iPhone. Zo houd je je agenda, berichten, foto's en bestanden in de gaten met elk apparaat waarop je bent ingelogd met je Apple ID.

Apple streeft met haar producten namelijk naar optimalisatie en innovatie. Dit brengt wel met zich mee dat iPhones duurder zijn dan andere smartphones, zoals de beste Samsung-telefoon. Als je een liefhebber bent van design, is deze extra investering zeker de moeite waard.

Voordelen:

  • Makkelijk in gebruik
  • Synchroniseert naadloos met andere Apple-producten
  • Veelzijdig, grote keuze aan apps
  • Hoge kwaliteit soft- en hardware
  • Mooi, consistent design

Nadelen:

  • Prijziger dan andere smartphones
  • De opslag is niet uitbreidbaar
  • Onderdelen zijn niet of moeilijk te vervangen

Koopgids: hoe kies ik de beste iPhone?

Dat is allemaal leuk en aardig, maar waar let je nu precies op bij het kopen van de beste iPhone? Dat lees je in onderstaande koopgids! 📱

Modellen iPhones

Met een nieuw model elk jaar, is het aanbod iPhones inmiddels behoorlijk ruim. Hierdoor denk je misschien: heb ik het nieuwste model nodig, of is een ouder model voldoende voor mij?

De voordelen van nieuwere modellen mogen duidelijk zijn: de camera is scherper, de accuduur langer, de batterij beter en het besturingsysteem krachtiger. Bovendien gaat een nieuwe iPhone langer mee met de updates van het besturingsysteem. Hierdoor blijft de iPhone langer bruikbaar.

Toch biedt een ouder model iPhone een voordeel. Zo hebben ze een zachter prijsje, wat het een goede budgetaankoop maakt. Het nadeel is dat je minder lang softwareondersteuning krijgt dan met een gloednieuw model. Die ondersteuning bepaalt hoelang je apps blijven werken en houdt je iPhone veilig. Toch is de softwareondersteuning bij iPhones zo'n 5 tot 6 jaar, wat lang is vergeleken met andere merken.

Het besturingssysteem

Het besturingssysteem van iPhones heet iOS. Bij aankoop is je iPhone voorzien van de basisfuncties. Andere apps download je zelf via de App Store.

Onder iOS vallen standaard apps en diensten, zoals:

  • Foto- en documentopslag.
  • Een mail-app en contactenlijst.
  • Een eigen muziekstreamingdienst: Apple Music.
  • De cloud (iCloud), waar je reservekopieën en andere bestanden opslaat.
  • Gezondheidsapp, inclusief stappenteller. 🏃
  • Praktische apps zoals een rekenmachine, kompas, stopwatch en wekker.
Een persoon houdt een iPhone vast. Op het scherm zijn verschillende apps zichtbaar.

Vrijwel het belangrijkste voordeel van een iPhone zijn de synchronisatie-opties. Heb je een Macbook, iPad of Apple Watch? Dan gebruik je deze niet alleen naast je iPhone, maar samen met je iPhone. Je geeft zelf aan welke gegevens je wenst te synchroniseren.

Zo kies je er bijvoorbeeld voor om al je foto's en video's die je met je iPhone maakt, te synchroniseren met je iPad. Ook is het mogelijk om telefoongesprekken te beantwoorden via je MacBook, of iMessage-berichten te versturen en ontvangen.

Daarnaast staat iOS makkelijke, intuïtieve besturing toe. De interface – de wisselwerking tussen mens en smartphone en gebruiker – heeft duidelijke icoontjes die voor iedereen begrijpbaar zijn. iOS reageert op aanrakingen, wat het makkelijk bestuurbaar maakt.

Apple streeft privacy na. Zo controleert Apple zelf de apps zelf op veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Hierdoor zijn de apps in de App Store geheel veilig. Daarnaast komt Apple regelmatig met systeemupdates, die je iPhone updatet volgens de laatste standaarden.

Siri, de virtuele assistent van Apple, geeft tenslotte antwoord op al je prangende vragen. Door simpelweg "hey Siri" te zeggen, activeer je Siri. Nu is Siri helaas niet altijd even nauwkeurig; je moet af en toe je vraag herhalen, omdat Siri je niet goed verstaat. Dit kan ertoe leiden dat je de vraag alsnog zelf moet opzoeken... 🧐

De nadelen? iOS gebruik je alleen op Apple-producten. Dat lijkt geen nadeel, maar Apple-producten zijn prijzig. De aanschafprijs van een iPhone is hoger dan andere smartphones. Het uiteindelijke voordeel hiervan is dat Apple's hardware en software perfect op elkaar zijn afgestemd.

Voordelen:

  • Synchrohisatie-opties zijn optimaal
  • Makkelijk bestuurbaar
  • Veiligheid staat hoog in het vaandel
  • Ontvangt regelmatig updates van Apple

Nadelen:

  • Enkel beschikbaar op iPhones van Apple
  • iPhones kosten in verhouding meer dan Android
  • Siri is niet altijd even nauwkeurig

Iphone vs. Android 🤺

Twijfel je nog tussen een iPhone of Android-telefoon? Hier leg ik de belangrijkste verschillen uit.

Neem ten eerste de interface. Een iPhone heeft een simpel interface, waarmee iedereen uit de voeten komt. iOS reageert op aanrakingen en is instinctief te gebruiken. Zelfs minder technische familieleden krijgen het systeem binnen een dag onder de knie.

Bij de beste Android-telefoon zijn de basisfuncties hetzelfde, maar je hebt hierbij meer mogelijkheden om de interface naar eigen smaak in te richten. Je past bijvoorbeeld icoontjes of hele menu's aan.

Daarnaast gebruiken allerlei merken dit besturingssysteem. Hierdoor ziet het er altijd net iets anders uit op verschillende telefoons van verschillende merken. Niet alleen de uitstraling van de icoontjes en dergelijke verschillen, maar soms ook de benamingen en locaties van bepaalde instellingen.

Dan de privacy: iOS heeft privacy hoog in het vaandel staan, en dat zie je terug in een iPhone. Je downloadt bijvoorbeeld alleen apps uit de App Store. Alle apps hierin controleert Apple zelf op veiligheid.

Bij een Android download je apps uit de Google Play Store óf buiten de Play Store om. Google controleert alleen de apps in de Play Store. Wees daarom voorzichtig met apps die je buiten de Play Store om downloadt.

Nog een verschilletje, waarmee Android weer een paar punten scoort: apps op een Android-telefoon nemen minder opslagcapaciteit in beslag. Zo is een groot scala aan apps op je telefoon geen probleem. Daarnaast is het geheugen uitbreidbaar met een microSD-kaart. Dit is bij een iPhone niet mogelijk.

iOS updatet regelmatig, en dat voor 5 à 6 jaar vanaf het moment dat je iPhone beschikbaar werd, maar bij Android-smartphones verschilt het updatebeleid per toestel. Heeft een apparaat Android One (de kale basisversie van Google zelf)? Dan ontvang je meestal 3 jaar lang updates; overige versies van andere merken houden hun eigen regels aan.

Om de zoveel tijd brengt Apple een nieuwe update uit. Dit is één grote update per jaar á meestal rond september – en kleinere updates gedurende de rest van het jaar. Check daarom regelmatig of je iPhone een update nodig heeft: zo blijft het systeem het beste werken en blijft de veiligheid op peil.

Schermformaat

Welk schermformaat het beste bij je past, is afhankelijk van waarvoor je je iPhone gebruikt. Kijk je onderweg wel eens films?🍿Dan is een groot scherm een goede keuze. Ook als je gewend bent aan een groot scherm, wil je waarschijnlijk niet anders!

Over het algemeen worden iPhones steeds groter: de eerste iPhone uit 2007 was 3,5 inch, maar intussen heeft hebben de iPhone Max-modellen al 6,7 inch bereikt.

De diameter van een iPhone wordt diagonaal gemeten. Hieronder de diameters van de recentste modellen:

iPhone 14 Plus en Pro Max6,7 inch
iPhone 14 (al dan niet 'Pro')6,1 inch
iPhone 13 Mini*5,4 inch
*Apple maakt na de iPhone 13-reeks geen Mini-varianten meer.

Resolutie

Vrijwel alle iPhones hebben een Retina-scherm. Apple geeft deze naam voor schermen met hoge pixeldichtheid. Het aantal pixels in het beeldscherm wordt aangegeven met pixels per inch (PPI).

Een iPhone heeft in vergelijking tot een laptop een klein beeldscherm. De resolutie is hierom niet extreem belangrijk, maar als je graag films kijkt in de trein is de resolutie wél noemenswaardig.

De resolutie wordt aangegeven met het aantal pixels. Ter vergelijking: een iPhone 13 Mini (2021) heeft 476 PPI, en een iPhone 11 (2019) heeft 458 PPI. Over het algemeen geldt: hoe recenter het model, hoe hoger de resolutie en hoe hoger het aantal PPI.

De bekendste resoluties zijn:

  • iPhone 14 Pro Max: 2796 × 1290 pixels;
  • iPhone 12, 13 Pro Max; iPhone 14 Plus: 2778 × 1284 pixels;
  • iPhone 12, 13, 14: 2532 × 1170 pixels;
  • iPhone 11: 1792 × 828 pixels.
Een persoon houdt een iPhone vast. Op de achtergrond is een bureau zichtbaar.

Schermtechniek

iPhones beschikken vanaf het eerste model al over een lcd-scherm. Een lcd-scherm (liquid crystal display) beschikt over achtergrondverlichting. Zo wordt elke pixel op het scherm van licht voorzien door een set lampjes die zich achter het scherm begeven. De pixels kunnen niet individueel uitgeschakeld worden, waardoor het scherm nooit helemaal zwart is. 🐈‍⬛

Nieuwere modellen iPhones (vanaf de iPhone X tot huidige modellen) beschikken over oled. Een oled-scherm bestaat uit organisch materiaal, waarbij elke pixel zelf oplicht. Om deze reden heeft oled geen achtergrondverlichting, zoals een lcd-scherm.

Dit heeft twee voordelen: de batterij gaat langer mee, en het scherm heeft een mooiere kleurverzadiging met geweldige contrasten. Zo hoef je niet om de haverklap naar je solar powerbank te grijpen en met je ogen knijpen om kleurverschillen waar te nemen.

Door de diepere kleuren en hoog contrast, is een oled-scherm een goede keuze als je veel met beeldmateriaal bezig bent op je iPhone!

Liquid Retina

Naast lcd en oled, beschikken sommige iPhones over Liquid Retina. Dit is een verbeterde variant van lcd. Liquid Retina heeft enkele voordelen vergeleken met lcd; zo reikt het scherm tot aan de randen, heeft het een breder kleurbereik en is het zo scherp, dat je de individuele pixels niet meer waar kunt nemen.

Camera

Wil je met je nieuwe iPhone de fotograaf uitgangen? Dan let je op de prestaties van de camera. 📸

Het eerste gegeven waar velen naar kijken, is het aantal megapixels. Een camera met hoog aantal megapixels maakt foto's met meer detail, maar de foto's zijn niet per se mooier. Wel vergroot je deze foto's verder uit zonder kwaliteitsverlies dan foto's van camera's met minder megapixels. Ook als je de foto's op groot formaat afdrukt, heb je veel aan meer megapixels. Mik in dat geval op rond de 16 om op A4-formaat te printen.

Andere onderdelen van de camera zijn nóg belangrijker voor een mooie foto. Hierbij is de sensor het belangrijkste onderdeel. Dit is het hart van de camera. Hoe groter de sensor, hoe meer licht de camera opvangt. Laat dit nu precies zijn waar het bij fotografie om draait: licht!

Het diafragma bepaalt hoeveel licht de camera binnenlaat. Merk het verschil: de sensor vangt het licht op, terwijl het diafragma het licht binnenlaat.

Het diafragma geven we aan met het f-getal: bij f/1.8 is het diafragma groter dan bij f/2.8. Bij een laag f-getal is alleen het voorste object scherp en de rest onscherp. Bij een hoog f-getal is bovendien het gehele beeld scherp. Zo is een laag f-getal mooi voor portretfoto's, en een hoog f-getal voor landschappen.

's Nachts foto's nemen

De flitser gebruik je bij gebrek aan licht. 🌘 iPhones met meer dan één flitser geven een beter resultaat. 's Nachts helpt optische beeldstabilisatie je foto's scherp te maken.

Hierbij voelt een gyroscoop dat je de camera beweegt tijdens het fotograferen. Om de onscherpte te compenseren beweegt de lens mee via de gyroscoop, waardoor je foto minder wazig is. Deze technologie is ook bijzonder handig bij het filmen van video's. Digitale beeldstabilisatie kom je in recente iPhones niet meer tegen, en dat is maar goed ook: dit is een mindere variant die via software beelden stabiliseert.

Vanaf de iPhone 11 is de nachtmodus een ander hulpmiddel voor het maken van foto's in het donker. Deze modus stel je zelf in via de camera, of laat je de iPhone zelf inschakelen wanneer de camera weinig licht detecteert. In de nachtmodus wordt de duur van belichting automatisch bepaalt – het kan daarom een paar seconden duren om je foto te nemen.

een close-up van een iPhone Pro met rood hoesje en drie lenzen.

Aantal camera's

De nieuwste iPhone Pro's (vanaf de iPhone Pro 11) hebben drie camera's: een groothoeklens, een ultragroothoeklens en een telelens. Dit is enkel het geval bij de iPhones Pro en Pro Max. Met deze drie lenzen zoom je in- en uit. Je gebruikt ze als het ware los van elkaar, en niet naast elkaar. Deze lenzen vergroten je opties enorm, waardoor je meer invloed hebt op de foto's die je neemt.

  • Zo gebruik je de groothoeklens voor 'normale' foto's. Dit is de lens die elke iPhone standaard heeft.
  • Met de ultragroothoeklens (ultra wide) zoom je een stukje uit: hierdoor is het beeld viermaal breder dan dat van de normale lens. Handig als je een compleet landschap of groot gebouw op de foto wilt krijgen!
  • De telelens haalt juist objecten dichterbij door in te zoomen. Je gebruikt deze lens ook voor macrofoto's (close-ups). 🔍

Vlog je veel, of neem je graag selfies? Met een selfiestick maak je je uitrusting compleet!

Videospecificaties

De videoresolutie bepaalt de kwaliteit van video-opnames. Let daarnaast op het aantal frames per second (fps), ofwel het aantal beelden per seconde. Een iPhone neemt standaard video's op met 30 fps.

Afhankelijk van het model stel je de videokwaliteit in. Zo kies je het aantal beelden per seconden en de videoresolutie. Hoge kwaliteit video's zijn grote bestanden, dus schaf een iPhone met een grote opslag aan als je van plan bent op hoge resoluties met veel fps (zoals 4K@60fps) te filmen Afhankelijk van het model film je in HD, Ultra HD of 4K.

De 5 beste iPhones op een rij

1. Samsung Galaxy Z Flip 4

1. Samsung Galaxy Z Flip 4
Opslagcapaciteit: 256 GB

2. Samsung Galaxy Z Fold 4

2. Samsung Galaxy Z Fold 4
Opslagcapaciteit: 256 GB

3. Google Pixel 8 Pro

3. Google Pixel 8 Pro
Opslagcapaciteit: 256 GB

4. Other good phones

4. Other good phones

Opslag

Bij iPhones heb je de keuze tussen 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB, 256 GB en 512 GB. Tegenwoordig zijn er zelfs modellen met 1 TB (terabyte) aan opslag! Helaas zijn iPhones niet uitbreidbaar met een SD-kaart; bedenk daarom vooraf goed hoeveel opslag je nodig hebt.

Iedere iPhone-eigenaar maakt het vroeg op laat mee: de opslag van je iPhone is vol. De opslag van een iPhone is niet uitbreidbaar, maar er zijn een aantal andere opties om je opslagruimte weer vrij te maken.

  • Via een clouddienst upload je foto's en bestanden naar een cloud, zoals iCloud, Dropbox of Google Photo's. Het is zelfs mogelijk om je telefoon automatisch foto's en bestanden naar de cloud te laten uploaden. Je kunt daarna de lokaal opgeslagen bestanden verwijderen.
  • Ook kun je bestanden opslaan op je pc. Hiervoor verbind je je iPhone via een usb-kabeltje met je pc.
  • Een andere optie is gebruik maken van een externe harde schijf. Zet de bestanden eerst op de pc om ze daarna op een harde schijf te zetten, of zet ze meteen op de harde schijf met een docking station.

Connectiviteit: Bluetooth en meer

Je iPhone verbindt op verschillende manieren met andere apparaten. Zo gebruik je Bluetooth voor draadloze oordopjes en de beste Bluetooth-speaker. De nieuwste versie van Bluetooth is Bluetooth 5 (en opvolgers als 5.1, 5.2 en 5.3). Deze heeft een groter bereik én verbruikt minder energie dan voorgaande versies.

Een andere connectiviteitsoptie is NFC, ofwel near field communication. NFC gebruik je vooral voor contactloos betalen. Deze verbindingsoptie is veilig, waardoor het ook geschikt is voor het delen van belangrijke documenten en foto's.

Wifi gebruik je voor vrijwel elke toepassing; van surfen op het internet tot printen met een wifi-printer. Als het bereik in je huis te wensen over laat, gebruik je een wifi-versterker!

Buitenshuis is 4G of 5G je weg online. 5G is hierbij de nieuwere, snellere versie. Downloaden gaat tot wel 10 keer sneller dan op 4G, waardoor je muziek en films makkelijker streamt.

Let ook op de ingangen: een audiojack (3,5mm-aansluiting) verdwijnt langzaam uit het iPhone-landschap. Hiervoor in de plaats komt de de Lightning-aansluiting, waardoor dezelfde ingang gebruikt wordt voor opladen en het aansluiten van oortjes.

Nieuwe iPhones worden helaas niet meer geleverd met de beste oordopjes. Deze moet je apart aanschaffen. Apple heeft ook goede noise-cancelling oordopjes in zijn collectie, die je feilloos naast je iPhone gebruikt. 🎧

Een Iphone en AirPods liggen naast elkaar op een zwarte tafel

Dual-sim

Met dual-sim houdt je je privé en zakelijk leven gescheiden. Bij iPhones is de dual-simfunctie niet beschikbaar als een fysiek simkaartje, maar je vindt wel een eSIM-functionaliteit. Dit is een digitale simkaart die je activeert met een app of QR-code. Wil je per se een tweede fysieke simkaart, dan moet je uitwijken naar Android.

Dual-sim stelt je in staat tot:

  • Eén nummer voor zakelijk gebruik te hebben, en één voor privégebruik.
  • Een lokaal data-abonnement toe te voegen in het buitenland.
  • Per nummer een afzonderlijk abonnement af te sluiten voor mobiele data en bellen.

De batterij

De levensduur van de batterij is afhankelijk van een aantal waarden. Zo let je op het de batterijcapaciteit. De capaciteit van de batterij lees je af aan het aantal mAh (milliampère-uur). Hoe hoger het aantal mAh, hoe beter!

iPhones hebben gemiddeld een kleinere batterijcapaciteit dan andere smartphones. Omdat de hardware en software volledig op elkaar zijn afgestemd, hebben iPhones gelukkig geen grotere batterijen nodig. Kijk echter vooral naar je eigen gebruik. Als je de hele dag op je telefoon zit, heb je een stevige batterij nodig. In dat geval is een Max- of Plus-model een beter optie dan een van de kleinere formaten, omdat hier grotere batterijen in zitten.

Als de batterij leeg is, wacht je het liefst niet te lang tot je iPhone is opgeladen. Tegenwoordig heb je daarom ook de optie tot snelladen. Zo laad je je iPhone binnen een half uur van 0% tot 50% op. Hiervoor gebruik je een speciale snellader.

Draadloos opladen is ook een optie, maar dan mis je wel het tempo van snelladen. Er zijn draadloze snelladers voor iPhones die gebruik maken van magnetisme, maar ook universele laders, waarop je de iPhone legt om op te laden. Hoe dan ook: draadloze opladers tippen niet aan een bekabelde snellader. Draadloos opladen is vooral erg makkelijk en handig. Je hoeft niet te prutsen met kabels: je legt of zet je iPhone op de oplader, en gaat verder met je dag.

Ben je veel onderweg en heb je toch een kleinere iPhone gekozen, met als compromis dat je deze wellicht iets vaker moet opladen? Als je telefoon toch onverhoopt (bijna) uitvalt, ben je goed voorbereid met de beste powerbank.

Gebruik de instelling 'geoptimaliseerd opladen'. Hiermee wordt de levensduur van de batterij gewaarborgd. Wanneer de functie is ingeschakeld, wordt de batterij nooit verder opgeladen dan nodig is. Ook kijkt de iPhone naar je oplaadgewoontes. Als je bijvoorbeeld je telefoon elke avond aan de lader legt, zorgt deze functie dat je iPhone 100% batterij aantikt zodra je wakker wordt. Je vindt deze functie via bij Instellingen > Batterij > Batterijconditie. 

Stof- en vochtbestendigheid

Een paar druppeltjes regen is geen probleem voor een iPhone. Een zwembad of zee is een ander verhaal ... Gelukkig zijn de meeste iPhones tegenwoordig waterdicht! 🌊

De mate van water- en stofbestendigheid lees je af aan de IP-certificering. De IP-certificering van een iPhone bestaat uit twee cijfers: de eerste voor de mate van stofdichtheid, en de tweede voor de mate van waterdichtheid.

De iPhone met IP67-certificering is bijvoorbeeld stofdicht en waterdicht tot 1 meter diepte voor 30 minuten onderwater. Een volledig waterdichte iPhone heeft een IP68-certificering.

Toch stel je je waterdichte iPhone liever niet onnodig bloot aan water. Apple geeft zelf het advies iPhones niet onder de douche of in het zwembad te gebruiken.

Type ontgrendeling

Bij elke iPhone heb je de optie voor vergrendeling door middel van een cijfercode. Vanaf de iPhone 5s ontgrendel je een iPhone ook met Touch ID. Dit gebruikt je een scan van je vingerafdruk voor ontgrendeling.

Sinds 2017 (met uitzondering van de iPhone SE) ontgrendel je iPhones ook met een Face ID – een snelle 3D-scan van je gezicht. Daarnaast blijft het gebruik van een cijfercode mogelijk: het is maar wat je fijn vindt!

Specificaties van iPhones naast elkaar

Hier de beste iPhones op een rijtje. Vergelijk de belangrijkste specificaties en kies!

Opslagcapaciteit
1Samsung Galaxy Z Flip 4256 GB
2Samsung Galaxy Z Fold 4256 GB
3Google Pixel 8 Pro256 GB
4Other good phones256 GB

Samsung Galaxy Z Flip 4

Opslagcapaciteit: 256 GB

Samsung Galaxy Z Fold 4

Opslagcapaciteit: 256 GB

Google Pixel 8 Pro

Opslagcapaciteit: 256 GB

Other good phones

Opslagcapaciteit: 256 GB

Veelgestelde vragen over de beste iPhone

Je bent aan het einde van de koopgids beland! Hier zijn nog enkele veelgestelde vragen over de beste iPhone.

Wanneer komt een nieuwe iPhone uit?

De nieuwe iPhone wordt elk jaar in september uitgebracht.

Wanneer laad je het beste je iPhone op?

Sluit je iPhone aan op een meegeleverde Apple Lightning-kabel. Het liefst gebruik je een echte lader van Apple. Een goedkopere kabel die geen Apple MFi-certificatie hebben, leiden tot een versnelde achteruitgang van de iPhone's batterij.

Schakel ook de functie geoptimaliseerd opladen in. Hiermee wordt het opladen van de batterij vertraagd, zodat je iPhone nooit te lang in volledig opgeladen staat in de lader hangt. Dit verlengt de levensduur van de batterij.

Waarom bestaat iPhone 9 niet?

Na de iPhone 8 kwam de iPhone X, ook wel de iPhone 10 in spreektaal. De iPhone 9 is er nooit gekomen, maar het is niet vreemd dat bedrijven een volgnummer weglaten in productnamen. Soms gebeurt dat omdat een getal in bepaalde landen als ongeluksgetal wordt beschouwd. Sommigen beschouwen de iPhone SE (2022) als de iPhone 9.

Welke iPhone maakt de beste foto's?

Op dit moment is de iPhone 14 Pro Max dé iPhone met de beste camera. Deze iPhone is voorzien van een groothoek-, ultragroothoek- en telelens. Je zoomt hiermee verder in dan met andere camera's zonder wazige foto's te maken: de camera heeft 3× optische zoom en betere beeldstabilisatie.

Conclusie

Ik hoop dat je dankzij deze gids je nieuwe iPhone hebt gevonden! Wat precies de beste iPhone is, is geheel afhankelijk van je wensen. Ga je voor een goede camera, de hoogste opslagcapaciteit en een oled-scherm met de mooiste kleuren, of spaar je liever een cent waar mogelijk? Als je nog vragen hebt over je keuze, hoor ik dat graag. Laat ook je feedback achter via onderstaande knoppen als je een moment te sparen hebt. Bedankt voor het lezen! ☺️

Marieke Pasmans

Marieke werkte een aantal jaar in een winkel, maar besloot na een poosje dat het tijd was voor iets nieuws. Na wat omwegen kwam ze bij HelpingCherry terecht. Een schot in de roos: nu schrijft ze met plezier voor de website! Hiernaast werkt ze aan andere projecten als freelancer en plant ze een terugkeer naar de schoolbanken.
Lees alle artikelen

Was dit artikel behulpzaam?

Baby & Kind Baby & KindElektronica & Software Elektronica & SoftwareHobby & Sport Hobby & SportTuin & Klussen Tuin & KlussenVerzorging & Gezondheid Verzorging & GezondheidWonen & Koken Wonen & Koken
crossmenuarrow-up